ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
2 קוקטיילים
מנהל: מפקחים
2 קוקטיילים
שלום.
לאחרונה קניתי 2 תוכי קוקטייל הם נמצאים באותו כלוב (בני 3 חודשים).
ויש לי כמה שאלות... אודה מאד למי שיוכל לעזור.
1) אני מרגיש שאני מאבד אותם, זאת אומרת בגלל שהם 2 הם מתחילים לפחד ממני, כמובן שאני לא כל היום מתעסק אתם - אני סטודנט, ולכן באמת בחרתי לקנות 2 תוכים. מה אפשר לעשות לשמור עליהם שיהיו איתי ?
2) האם כל הזמן צריך שיהיה להם אוכל בקרבת מקום (כי נראה לי הם כל הזמן אוכלים) ?
3) הציפורניים שלהם ממש גדולים, ראיתי שלא תמיד צריך לקצוץ להם ציפורניים כי נחשק לבד, הבעיה שבחדר שלי יש רצפות מחליקות כך שזה לא נחשק, איך קוצצים להם (הבנתי שצריך מאד להיזהר על הכלי דם בציפורן)
היו לי עוד הרבה שאלות - אבל עד כאן לבינתיים.
ו
תודה רבה מראש,
מוטי.
לאחרונה קניתי 2 תוכי קוקטייל הם נמצאים באותו כלוב (בני 3 חודשים).
ויש לי כמה שאלות... אודה מאד למי שיוכל לעזור.
1) אני מרגיש שאני מאבד אותם, זאת אומרת בגלל שהם 2 הם מתחילים לפחד ממני, כמובן שאני לא כל היום מתעסק אתם - אני סטודנט, ולכן באמת בחרתי לקנות 2 תוכים. מה אפשר לעשות לשמור עליהם שיהיו איתי ?
2) האם כל הזמן צריך שיהיה להם אוכל בקרבת מקום (כי נראה לי הם כל הזמן אוכלים) ?
3) הציפורניים שלהם ממש גדולים, ראיתי שלא תמיד צריך לקצוץ להם ציפורניים כי נחשק לבד, הבעיה שבחדר שלי יש רצפות מחליקות כך שזה לא נחשק, איך קוצצים להם (הבנתי שצריך מאד להיזהר על הכלי דם בציפורן)
היו לי עוד הרבה שאלות - אבל עד כאן לבינתיים.
ו
תודה רבה מראש,
מוטי.
Re: 2 קוקטיילים
ברוך הבא,
1.ישנה בעיה להחזיק שני תוכים יחד באותו כלוב, כפי שאתה רואה הקשר שצריך להיווצר עם המגדל ר בין שני התוכים.
אפשר להפריד ביניהם לשני כלובים נפרדים, לתת יחס בנפרד לכל תוכי וגם לשניהם ביחד, זה יכול לעזור לשמור על ההחתמה והקשר.
2. לתוכים צריך שהאוכל יהיה זמין בעל עת. הם אוכלים כמה שהם צריכים, מעבר לכופתיות או תערובת זרעים אפשר ורצוי לתת ירקות ופירות
3.בשבי הציפורניים לש נשחקות כמו בטבע, לכן מומלץ לשים ענף שיוף או ענף טבעי, הענף שיוף מחוספס ומשייף את הציפורניים כשהתוכי עולה עליו וכן את המקור.
אפשר לשייף בעדינות את הציפורניים עם פצירה רגילה של ציפורניים או פצירת שיוף חד פעמית מקרטון. שיוף עדין וקל ( לעבור על השפיץ פעמיים שלוש ) מספיק בהחלט.
נושאים קשורים:
תזונה לתוכי
1.ישנה בעיה להחזיק שני תוכים יחד באותו כלוב, כפי שאתה רואה הקשר שצריך להיווצר עם המגדל ר בין שני התוכים.
אפשר להפריד ביניהם לשני כלובים נפרדים, לתת יחס בנפרד לכל תוכי וגם לשניהם ביחד, זה יכול לעזור לשמור על ההחתמה והקשר.
2. לתוכים צריך שהאוכל יהיה זמין בעל עת. הם אוכלים כמה שהם צריכים, מעבר לכופתיות או תערובת זרעים אפשר ורצוי לתת ירקות ופירות
3.בשבי הציפורניים לש נשחקות כמו בטבע, לכן מומלץ לשים ענף שיוף או ענף טבעי, הענף שיוף מחוספס ומשייף את הציפורניים כשהתוכי עולה עליו וכן את המקור.
אפשר לשייף בעדינות את הציפורניים עם פצירה רגילה של ציפורניים או פצירת שיוף חד פעמית מקרטון. שיוף עדין וקל ( לעבור על השפיץ פעמיים שלוש ) מספיק בהחלט.
נושאים קשורים:
תזונה לתוכי
האם הם צריכים להיות בהפרדה מלאה על מנת לשמור על ההחתמה ?
שוב תודה רבה,
(אני ממש חדש בתחום - יותר נכון רק ביצה
שוב תודה רבה,
(אני ממש חדש בתחום - יותר נכון רק ביצה
עדיף בשני כלובים נפרדים, הם יכולים לראות אחד את שני, זה לא מפריע. זה לא מונע ממך לאפשר להם לשחק יחד בחלק מהזמן.
המטרה היא למנוע חיבור וקירבה, בכלובים נפרדים אתה יכול להוציא כל תוכי בנפרד, לשחק עמו ולתת לו יחס אישי. לאחר מכן אפשר גם לשחק עם שניהם ולאפשר להם לשחק ביחד. בסופו של דבר כל אחד יחזור לכלוב משלו.
המטרה היא למנוע חיבור וקירבה, בכלובים נפרדים אתה יכול להוציא כל תוכי בנפרד, לשחק עמו ולתת לו יחס אישי. לאחר מכן אפשר גם לשחק עם שניהם ולאפשר להם לשחק ביחד. בסופו של דבר כל אחד יחזור לכלוב משלו.
וואו ממש תודה רבה על התשובות.
יש לי עוד שאלה : הקוקטיילים שלי הם לבנים, ובאופן טבעי רואים שהנוצות שלהם מתחילות להשחיר, האם ניתן לעשות להם מקלחת ?
יש לי עוד שאלה : הקוקטיילים שלי הם לבנים, ובאופן טבעי רואים שהנוצות שלהם מתחילות להשחיר, האם ניתן לעשות להם מקלחת ?
ועוד שאלה :
קניתי להם כופתיות קטנות שמתאימות אכן לקוקטיילים, אך הם לא נראה לי מצליחים לאכול את זה.
ולכן מה שאני עושה - אני מפורר אותם (לא בדיוק מפורר יותר נכון כותש מלמעלה) ואז הם אוכלים בתיאבון.
האם זה בסדר ?
קניתי להם כופתיות קטנות שמתאימות אכן לקוקטיילים, אך הם לא נראה לי מצליחים לאכול את זה.
ולכן מה שאני עושה - אני מפורר אותם (לא בדיוק מפורר יותר נכון כותש מלמעלה) ואז הם אוכלים בתיאבון.
האם זה בסדר ?
9528 כתב:וואו ממש תודה רבה על התשובות.
לא רק אפשר, אפילו רצוי מאוד, אפשר לשים להם כלי שטוח יחסית עם מים בגובה 2 ס"מ והם יתקלחו בו בעצמם, אפשר להרטיב אותם עם מרסס מים חייב שהבקבוק יהיה נקי ולא כזה שהכיל חומרים. אפשר לרכוש מרסס בהום סנטר או באייס או ב "סטוק" בכמה שקלים.שיטות נוספות לרחצה בקישור הבא:
מקלחת לתוכים
הדרך הנכונה לקלח תוכי
כופתיות זה המזון הטוב ביותר, אתה יכול לכתוש אם זה עוזר להם לאכול, בעיקרון קוקטילים יכולים לאכול כופתיות ללא כתישה.9528 כתב:ועוד שאלה :
האם זה בסדר ?
בנוסף לכופתיות תעשיר את המזון בתערובת זרעים, ירק, פרי תוספת סידן.