ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוצאת תוכים ואילוף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tsuriel
ביצה
ביצה

הוצאת תוכים ואילוף

שליחה על ידי tsuriel »

שלום, לא מזמן קניתי ממגדל פרטי זוג תוכונים לא מבוגרים לא האכלת יד רציתי לדעת כמהדברים:
1.אני שם את היד שלי ליד התוכי והוא עולה, אבל רואים שהוא מפחד. יש דרך להרגיע אותו?
2. הכלוב של התוכים שלי לא הכי גדול(אולי צריך להגדיל אותו) לכן אני נותן להם בערך פעם ביום להיות במקלחת ואז אחרי כמה שעות תופס אותם ומכניס אותם לכלוב. זה בסדר מבחינת התוכים? כי הם ממש בורחים כשאני מנסה לתפוס אותם וזה ממש קשה.
3. התוכים מתנערים הרבה (מנפחים את הפרווה ואז מתנערים) וגם מתגרדים עם הרגליים האם יש להם איזושהי מחלה?
4.כל כמה זמן צריך לקחת את התוכונים לוטרינר?

תודה לעוזרים!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הוצאת תוכים ואילוף

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,
9582 כתב:1.אני שם את היד שלי ליד התוכי והוא עולה, אבל רואים שהוא מפחד. יש דרך להרגיע אותו?
הדרך הטובה ביותר זה לנסות ולשמור על סביבה שקטה, להעלות אותו ליד בתנועות איטיות ולא לנענע את היד, תוך כדי שהתוכי עולה ליד לתת לו לפה או לשים בכף היד צ'ופרים. צריך לבנות יחסי אמון וכך התוכי יבטח בך, זה לוקח זמן לכן תהיה סבלני.
9582 כתב:2. הכלוב של התוכים שלי לא הכי גדול(אולי צריך להגדיל אותו) לכן אני נותן להם בערך פעם ביום להיות במקלחת ואז אחרי כמה שעות תופס אותם ומכניס אותם לכלוב. זה בסדר מבחינת התוכים? כי הם ממש בורחים כשאני מנסה לתפוס אותם וזה ממש קשה.
לא הכי טוב, מאחר והתוכים אינם מורגלים למגע ומן הסתם מפוחדים אתה גורם להם ע"י תפיסתם ומרדף אחריהם ללחץ גדול מאוד.
עדיף להשאירם בכלוב ובהמשך להחליפו לכלוב גדול יותר.
9582 כתב:3. התוכים מתנערים הרבה (מנפחים את הפרווה ואז מתנערים) וגם מתגרדים עם הרגליים האם יש להם איזושהי מחלה?
תוכים מטבעם מתנקים הרבה, מתנערים מאבק הנוצות ואף מתגרדים. אם הגירוד אובססיבי והוא ממש קבוע אזי צריך לבדוק ממה הוא נובע. בדרך כלל לתוכים אין טפילים אלא אם גדלו במקום שבו ההגיינה לא נשמרה והם נדבקו, אפשר לנסות ולבחון את הנוצות של התוכים ולראות האם רואים טפילים זעירים על הנוצות ( הטפילים לא עוברים לבני אדם) במידה ורואים טפילים או שהתוכים ממש מתגרדים הרבה ובפתאומיות אפשר לגשת לוטרינר שלרוב יטפטף מספר טיפות איבומק על גופם .
9582 כתב:4.כל כמה זמן צריך לקחת את התוכונים לוטרינר?
לתוכים אין חיסונים שנתיים, לכן אם התוכים נמצאים בבית ולא מגלים סימני מחלה אין צורך לקחתם לוטרינר.
מומלץ בלב הראשון של הרכישה לבצע בדיקות למחלות כדי להיות בטוחים שהם לא חולים או נשאים של מחלה מסויימת.
לתוכונים ותוכים שהם קטנים מעט מאוד מבצעים בדיקות בגלל העלות הגבוה של הבדיקות.

בהצלחה.
tsuriel
ביצה
ביצה

Re: הוצאת תוכים ואילוף

שליחה על ידי tsuriel »

אילו צ'ופרים אתה חושב שהם יאהבו? כי שמעתי שהם אוהבים ענבים וכששמתי את זה עם האוכל הם אפילו לא נגעו בזה?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”