ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות- דררה כבן 5 חודשים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
MaayanRevivo
ביצה
ביצה

כמה שאלות- דררה כבן 5 חודשים

שליחה על ידי MaayanRevivo »

יש לי תוכי דררה כבן 5 חודשים.
הוא מלא חיים ומרץ אבל עדיין יש כמה דברים שאני לא בטוח לגביהם:
1. הצואה שלו נורא נוזלית ולפעמים לא קיים בכלל מוצקים. הוא ניזון המון מפירות וירקות וקבוע יש לו בכלוב זרעים/כופתיות לסירוגין.
2. הוא משחק לעצמו המון בנוצות. בערך חצי מהיום. לא במקום מסוים אלא בכל הגוף.
3. לאחרונה באיזור החזה נראה כאילו הוא תולש לעצמו את הנוצות. אין קרחות רק את הנוצות הלבנות הקטנות ולא את הירוקות החיצוניות. כששיחקתי לו קצת בין הנוצות באיזור ראיתי שיש עוד מספר נוצות ירוקות שלא נפתחו.

רציתי דעה קצת יותר מנוסה האם התופעות האלו נורמליות.

תודה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה שאלות- דררה כבן 5 חודשים

שליחה על ידי eli_lea »

9401 כתב:1. הצואה שלו נורא נוזלית ולפעמים לא קיים בכלל מוצקים. הוא ניזון המון מפירות וירקות וקבוע יש לו בכלוב זרעים/כופתיות לסירוגין.

אכילת פירות וירקות מרובה זו הסיבה ללשלשת נוזלית.
9401 כתב:2. הוא משחק לעצמו המון בנוצות. בערך חצי מהיום. לא במקום מסוים אלא בכל הגוף.
אכן תוכים מתעסקים בנוצות לאורך כל שעות היום, לעיתים זה נובע משעמום, העשר את הסביבה בצעצועים ענפי לעיסה וכו'.
קלח את התוכי לפחות פעם בשבוע..
http://www.tukinfo.com/%D7%9E%D7%A7%D7% ... 7%9D/story

לסיכום אם אין קרחות נקודתיות וסימני תלישה אין בעייה כרגע.
9401 כתב:3. לאחרונה באיזור החזה נראה כאילו הוא תולש לעצמו את הנוצות. אין קרחות רק את הנוצות הלבנות הקטנות ולא את הירוקות
ראה תשובה מספר 2. תדאג לתעסוקה ומקלחות.

הכל נורמלי ותקיןתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”