קניתי לפני כמה ימים זוג ג'אקו לצורך ריבוי.
המוכר אמר לי כי הם האכלת יד.
אני גם רואה בפועל כי הנקבה באה אלי, אוכלת מהיד, וגם מאפשרת לי קצת ללטף אותה.
הזכר קצת יותר מפוחד, הוא לעיתים לוקח אוכל מהיד שלי אבל קצת מפוחד.
אני מאד אוהב תוכים ולכן אני רוצה להאכיל אותם ולשחק איתם (לשרוק להם, לשיר להם, לדבר איתם וכו'), אלא שקראתי בכמה מאמרים כי חשוב מאד לתת לזוג שקט כדי שיוכלו להתרבות, ולכן חשבתי להמנע מקשר איתם ולתת להם שקט.
אבל ראיתי במאמר אחד כי אם התוכים הם האכלת יד זה לא מפריע להם שבני אדם מסתובבים בקרבתם.
השאלה היא האם זה נכון?
האם אין שום הפרעה לריבוי שלהם בכך שאני מאכיל אותם או מלטף או נמצא בקרבתם בערך שעתיים ביום, או שזה כן מפריע להם.
תודה מראש לעוזרים.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה בעניין ריבוי ג'אקו
מנהל: מפקחים
-
יוסף חיים כ.
- ביצה

Re: שאלה בעניין ריבוי ג'אקו
אין אף אחד שיודע תשובה ?
Re: שאלה בעניין ריבוי ג'אקו
היי יוסף.
כשמדובר בתוכים האכלות יד אז מן הסתם הם אינם חששנים כמו זוגות ה"פרא" . לכן גם הקרבה שלך אליהם לא משמעותית כמו לזוגות הפרא, הם אינם נכנסים ללחץ וסטרס ויכולים לקבל את השהות שלך בסביבה. גם לזוגות האכלות יד ישנם מצבים שבהם הם יהפכו יותר טריטוריאלים ( במיוחד הזכר) במיוחד בתקופת הריבוי. במקרים כאלה
יש להפריע פחות. כשיגיע הזמן והם יחליטו וירצו להתרבות זה יקרה.
כמה דברים חשובים כשמגדלים זוגות לריבוי:
1. האחד זה לוודא שיש זכר ונקבה
2. גיל מתאים לריבוי - 4 שנים
3. לבצע בדיקות בריאות
4. תזונה מתאימה
בהצלחה.
כשמדובר בתוכים האכלות יד אז מן הסתם הם אינם חששנים כמו זוגות ה"פרא" . לכן גם הקרבה שלך אליהם לא משמעותית כמו לזוגות הפרא, הם אינם נכנסים ללחץ וסטרס ויכולים לקבל את השהות שלך בסביבה. גם לזוגות האכלות יד ישנם מצבים שבהם הם יהפכו יותר טריטוריאלים ( במיוחד הזכר) במיוחד בתקופת הריבוי. במקרים כאלה
יש להפריע פחות. כשיגיע הזמן והם יחליטו וירצו להתרבות זה יקרה.
כמה דברים חשובים כשמגדלים זוגות לריבוי:
1. האחד זה לוודא שיש זכר ונקבה
2. גיל מתאים לריבוי - 4 שנים
3. לבצע בדיקות בריאות
4. תזונה מתאימה
בהצלחה.