ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מגדלי ז'אקו שאלה בקשר לאופי גידול של תוכי כזה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Coldfire
בקיעה
בקיעה

מגדלי ז'אקו שאלה בקשר לאופי גידול של תוכי כזה

שליחה על ידי Coldfire »

שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לגידול של תוכי מסוג ז'אקו דיברתי עם חבר שמגדל והוא אמר לי שזה תוכי קשה לגידול שהוא לא מתחבר בקלות לבעליו ושהוא בכלל מעדיף קקדו תמיד הז'אקו הצטייר בעיני כציפור נפלאה מה דעתכם?

[ פורסם על-ידי מכשיר נייד ] תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מגדלי ז'אקו שאלה בקשר לאופי גידול של תוכי כזה

שליחה על ידי eli_lea »

לכל תוכי יש את היתרונות והחסרונות שלו,קשה להגיד לאחר באיזה תוכים לבחור,כל אחד צריך לעשות
את החשבון הכללי ולהיות בטוח שסוג התוכי הנבחר מתאים לו ולתוכי יהיו חיים טובים בתנאים שהמגדל יתן לו.
ישנם הבדלים בין קקדו לג'אקו ודיברנו על כך רבות בדיונים השונים.
בקצרה אומר כך,חברך ציין ש"התוכי לא מתחבר לבעליו" וזוהי טעות מחוסר ידע כנראה,הג'אקו יתחבר לבעליו קרי המגדל
לעיתים קרובות הרבה יותר שאשר לבני הבית האחרים ויראה בו בן/בת זוג.
הג'אקו קיבל תואר "תוכי של איש אחד" ע"י מגדלים שמשפחתם לא הקדישה מספיק זמן ומתן יחס לתוכי.
מניסיון לא קשה לקנות את אמון התוכי ואפילו בזמן מועט,אך ללא יחס התוכי כמובן לא יתחבר לבני הבית.

לעומת הג'אקו הקקדו הינו תוכי שאוהב מגע בדרך כלל ומתפנק,הקקדו דורש יחס אין סופי ויש לדעת כיצד לגדלו
על מנת שלא יחוש לפתע בודד ועזוב.
הקקדו לעומת הג'אקו קולני יותר ויש לקחת זאת בחשבון,ישנם סוגים שרמת הרעש אצלם פחותה משל אחרים
אך באופן כללי הוא נקרא תוכי עם רמת רעש גבוהה.

בעיני הג'אקו הוא תוכי נפלא,הוא לא צבעוני וכל כך מרשים אך זהו תוכי שכשמביטים בעיניו מבינים כמה הוא חכם ומאתגר.
אני מאמין שבעיני אחרים ישנם סוגים אחרים של תוכים המועדפים וכל אחד מסיבותיו הוא,לכן כפי שפתחתי ואמרתי קשה להגיד לאחר או
לקבוע לו באיזה תוכי לבחור,הבחירה צריכה להיעשות באופן אישי תוך כדי לקיחת כל ההיבטים בחשבון וביניהם,מקום שתוכי גדול צריך,
רמת הרעש שהינך יכול לשאת וכמובן הסביבה הקרובה,האם אתה יכול לפנות זמן יום יומי למשחק יחס וניקיון וכו'.

בהצלחה.
Coldfire
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Coldfire »

אני חושב בדיוק כמוך אני מעריץ את הזאקו בעיני הוא מדהים הוא הציפור המרשימה ביותר למרות צבעו האפור אין לי ספק שיהיה לי אחד כזה בבוא הזמן כמגדל ותיק האם לדעתך אדם שמגיע רק בשעות הערב הביתה יכול לגדל זאקו

[ פורסם על-ידי מכשיר נייד ] תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

איני חושב שכל מגדלי הג'אקו נמצאים עימם במשך כל שעות היום בבית(כמוני תמונה)לכן במידה ובמשך שעות היום לתוכי ישנה תעסוקה ותחלופה בצעצועים המגרים אותו לפעילות איני רואה בעייה,כמובן שבמשך היום כשמגיעים יש לתת לתוכי את זמן האיכות לו הוא זקוק וקרבה,זה לא חייב להיות הרבה זמן,זה יכול להיות 20 דקות ולאחר מכן מספיק לתוכי שהוא בקשר עין עם הסובבים בבית.
בימים כמו שישי ,שבת,חג,חול המועד,חופש הגדול,חופש שנתי,חופשת לידה,ועוד מיני חופשים שלא חסר אפשר להינות עם התוכי קצת יותר,בימים יפים להוציא למרפסת או לחצר עם הכלוב אפילו (בהשגחה) לתת לו להינות מהשמש או ממקלחת טובה, ובכלל כל מה שעולה על הדעת.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”