ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דיון- גודל כלוב.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

דיון- גודל כלוב.

שליחה על ידי Niv »

שלום לכולם !

הדיון הזה הוא לאחר דיברתי עם הרבה מאוד מגדלים, חלקם אומרים ככה וחלקם אומרים ככה, כמובן שיש חילוקי דעות, אבל ממש התפוצץ לי הראש, במקום לשלוח בפרטי, אני ישאל את זה פה.
חלק אומרים שהבאת כלוב קטן הוא טוב יותר בגלל שהנקבה נענת לחיזור של הזכר, הם יותר ביחד, מתנשקים, האכלות, וכול מיני דברים אחרים.
אבל לעומת זאת הם צריכים לעוף ובגלל זה צריך לתת להם כלוב גדול, אז למה יש להם כנפיים?. כדי שלא יעשו בהם כלום? , וגם בכלובים גדולים יש כימיה מעולה בין בני הזוג, אם יש כימיה בינהם אז מה זה משנה כלוב גדול או קטן?
סה"כ זה רק תחביב, והתוכי לא צריך לסבול כדי שאנחנו ניהיה מאושרים עם הרבה גוזלים, אלא שהוא יהיה שמח ובאתו מידה גם אנחנו.
כול הקטע הזה הוא סביב רבייה טובה יותר ופחות טובה.
מה דעתכם בנושא?.
כלוב גדול יותר , ולמה?. כלוב קטן יותר , יותר טוב, ולמה?.
לדוגמא: קקריקים בכלוב של 100*50*100- או קקריקים ב- 2*1*1 או 2*2*1 , ריבי מצויין שמעתי שהיה בשתיהם, אך מה דעתכם?.. מה מומלץ יותר ומה פחות?
תודה לכולם. !
* לא מנסה להעליב מישהו ששאלתי אותו.
* אני שואל את זה בגלל תכנון כלוב חדש.
* בבקשה רק מי שיודע מנסיון.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: דיון- גדול כלוב.

שליחה על ידי eli_lea »

לא צריך להתפוצץ לך הראש ניב אני אכתוב את דעתי על אף שאמרתי אותה וכתבתי אותה גם על גבי הפורום בעבר,כמובן
שכל מי שדעתו שונה יכול לומר זאת ולהציג את טיעוניו.

ראשית על מנת לדעת האם בכלובים קטנים הרבייה טובה יותר זה לא מספיק שמגדל יספר זאת,יתכן מאוד שאצל מגדל X הרבייה
בכלובים קטנים הייתה מוצלחת ללא קשר לגודל הכלוב,כלומר אם את הזוגות שהמגדל שם בכלובים קטנים היה משכן בכלובים גדולים הרבייה הייתה זהה,יתכן גם שאצל מגדל Y ששם זוגות בכלובים הרבה יותר גדולים הרבייה הייתה ירודה בגלל איכות החיבור או איכות הזוגות,כך שאם היה משכן אותם בכלוב קטן הרבייה הייתה מועטת באותה מידה.
ומה אני רוצה להגיד?שכדי להגיד למסקנות מסוג זה לא מספיק לשמוע מגדל אחד שניים עשר או חמישים,תשובה לשאלה צריכה להינתן לאחר
מחקר מעמיק.מאחר ואין לנו בנמצא מחקר כזה(לא שראיתי)אנו כמגדלים צריכים ללכת עם ההיגיון הבריא ותחושות הבטן.
לדעתי מגדל צריך לשאוף להגיע למצב ולתנאים לבעלי הכנף שלו הזהים ככל שניתן לתנאים בטבע.
בטבע כמו שציינת התוכים עפים,התוכים לא עפים מטר שניים אלא קילומטרים וראה פלא התוכים מתרבים,הם לא סגורים בכלוב כשכנף נוגעת בכנף והם יכולים להיפרד בכל רגע נתון ולהיעלם,אך על אף המרחבים הם ביחד ומתרבים.
מסקנה:כדי שתוכים יתרבו הם לא צריכים צינוק,הם יכולים להתרבות ולהרגיש טוב,לעוף מענף לענף (חלק מהחיזור בטבע) ולהפעיל את
כל מערכות הגוף כנדרש.
אני אישית דוגל בכלוב גדול ומרווח ככל שניתן.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”