ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
צריך יעוץ ועזרה בבחירת תוכי
מנהל: מפקחים
צריך יעוץ ועזרה בבחירת תוכי
שלום
החלטנו לקנות תוכי.
האם תוכלו לעזור בבחירה בין ג'קו,אמזונה או אקלקטוס?
אני בן 35, אישתי 37, ו 2 ילדים (11 ו 4). יש גם אקווריאום של 200 ליטר עם דגים.
תקציב 2500שח (לא כולל ציוד).
בתוכי אנו מחפשים שיהיה בן משפחה וחבר.
שידבר טוב, חכם, יתקשר עם הילדים ויוכל "לשבת על הכתף", שיהיה ידני עד כמה שאפשר.
יש לנו את הרצון ואת היכולת לתת מקסימום תשות לב ואהבה.
תודה מראש
דניאל
החלטנו לקנות תוכי.
האם תוכלו לעזור בבחירה בין ג'קו,אמזונה או אקלקטוס?
אני בן 35, אישתי 37, ו 2 ילדים (11 ו 4). יש גם אקווריאום של 200 ליטר עם דגים.
תקציב 2500שח (לא כולל ציוד).
בתוכי אנו מחפשים שיהיה בן משפחה וחבר.
שידבר טוב, חכם, יתקשר עם הילדים ויוכל "לשבת על הכתף", שיהיה ידני עד כמה שאפשר.
יש לנו את הרצון ואת היכולת לתת מקסימום תשות לב ואהבה.
תודה מראש
דניאל
Re: צריך יעוץ ועזרה בבחירת תוכי
חח כמו שעניתי לך כבר.. אקלקטוס.. תוכי מצוין, חברותי,יפה בעיני, וגם מדבר.
מומלץ ביותר.
מומלץ ביותר.

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
הטיפ שלי , לחפש ממגדלים ולבדוק טוב טוב מחלות כמו כלומדיה . עדיף אפילו לשלם עוד קצת אבל להיות בטוח .
לפי דעתי עדיף אקלקטוס כמובן זכר, אבל אתה רוצה לגדל אותה מביצה או שאתה רוצה לקנות תוכי כבר מוחתם?
אחי עם זה תוכי ראשון אני לא ממליץ על תוכי גדול!!
אבל עם אתה רוצה תוכי גדול אני ממליץ על ג'אקו או אקלקטוס!!
הג'אקו נחשב לתוכי שקט ודברן מאוד מאוד טוב ועם הוא מוחתם טוב אז הוא גם ישב על הכתף ויהיה נייד (עם זאת כוונתך)
הג'אקו נקשר העיקר למי שמטפל בוא ולכן כל המשפחה צריכה לטפל בוא!!!(מנסיון אישי)
האקלקטוס הוא תוכי מאוד נוח וחמוד וגם מדבר די טוב!!
לגבי הישיבה על הכתף: לא כדי שהתוכי ישב על הכתף מכיוון שהוא נמצא בגובה ובטבע התוכי שהכי גבוה הוא השליט ולכן אתה צריך להיות יותר גבוה ממנו!!
מקווה שעזרתי ותעדכן
עידו
אאה וברוך הבאה לקהילה שלנו!!
אבל עם אתה רוצה תוכי גדול אני ממליץ על ג'אקו או אקלקטוס!!
הג'אקו נחשב לתוכי שקט ודברן מאוד מאוד טוב ועם הוא מוחתם טוב אז הוא גם ישב על הכתף ויהיה נייד (עם זאת כוונתך)
הג'אקו נקשר העיקר למי שמטפל בוא ולכן כל המשפחה צריכה לטפל בוא!!!(מנסיון אישי)
האקלקטוס הוא תוכי מאוד נוח וחמוד וגם מדבר די טוב!!
לגבי הישיבה על הכתף: לא כדי שהתוכי ישב על הכתף מכיוון שהוא נמצא בגובה ובטבע התוכי שהכי גבוה הוא השליט ולכן אתה צריך להיות יותר גבוה ממנו!!
מקווה שעזרתי ותעדכן
עידו
אאה וברוך הבאה לקהילה שלנו!!
הצעתי אליך לקחת תוכי קטן יותר כגון סנגל ,סנגל הינו תוכי מקסים לא גדול במיוחד ומתאים למגדלים מתחילים.
לגבי שאלתך "ג'אקו ,אמזונה , אקלקטוס " לכל תוכי יש את היתרונות והחסרונות שלו.
על קצה המזלג:
ג'אקו-אינטלגנט,מחקה ברמה הכי גבוהה ,פעיל יחסית .
אמזונה - ישנם מספר סוגים ,מומלץ למגדל שכבר התנסה בתוכים גדולים -מחיר גבוה יותר מהמחיר שציינת.
אקלקטוס-מומלץ זכר ,על אף שהנקבה צבעונית יותר ויפה בגיל הבגרות היא הופכת לעיתים קרובות אגרסיבית וגם כלפי המגדל.
תוכי פחות פעיל בהרבה משני הסוגים הקודמים.
שים לב שלא מומלץ לשאת את התוכי על הכתף ולא מהסיבה שעידו ציין,הסיבה היא הסכנה הכרוכה בפגיעה באיזור הפנים.
קח בחשבון שהמשפחה צריכה להיות שותפה פעילה בנתינת יחס לכל סוגי התוכים שציינתי.
לגבי שאלתך "ג'אקו ,אמזונה , אקלקטוס " לכל תוכי יש את היתרונות והחסרונות שלו.
על קצה המזלג:
ג'אקו-אינטלגנט,מחקה ברמה הכי גבוהה ,פעיל יחסית .
אמזונה - ישנם מספר סוגים ,מומלץ למגדל שכבר התנסה בתוכים גדולים -מחיר גבוה יותר מהמחיר שציינת.
אקלקטוס-מומלץ זכר ,על אף שהנקבה צבעונית יותר ויפה בגיל הבגרות היא הופכת לעיתים קרובות אגרסיבית וגם כלפי המגדל.
תוכי פחות פעיל בהרבה משני הסוגים הקודמים.
שים לב שלא מומלץ לשאת את התוכי על הכתף ולא מהסיבה שעידו ציין,הסיבה היא הסכנה הכרוכה בפגיעה באיזור הפנים.
קח בחשבון שהמשפחה צריכה להיות שותפה פעילה בנתינת יחס לכל סוגי התוכים שציינתי.
אלי הסיבה שעידו ציין גם נכונה.
תוכים כמו קוקטייל, תוכון, קוניור, סנגל ובקיצור כל הסוגים הקטנים אין בעיה לשאת על הכתף (כל עוד הם לא עוברים את הגובה של המגדל)
אבל תוכים גדולים כמו קאקדו, ארה,אקלקטוס,אמזונה,ג'אקו וכו'. לא מומלץ כי הם עלולים להרגיש השליטים ומכאן גם יבואו הבעיות כמו נשיכות באוזן וכו'..

תוכים כמו קוקטייל, תוכון, קוניור, סנגל ובקיצור כל הסוגים הקטנים אין בעיה לשאת על הכתף (כל עוד הם לא עוברים את הגובה של המגדל)
אבל תוכים גדולים כמו קאקדו, ארה,אקלקטוס,אמזונה,ג'אקו וכו'. לא מומלץ כי הם עלולים להרגיש השליטים ומכאן גם יבואו הבעיות כמו נשיכות באוזן וכו'..

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
נטליקי ישנם דיעות שונות שרווחות בין מגדלים חלקם נכונות וחלקם מחוסר ידע,מספיק שמגדל מסויים יגיד משפט וכולם מאמצים אותו.
חלק ניכר מכל הדיעות המובאות לא מבוססות כלל ,לא על מחקרים ולא תמיד המגדלים מפרשים נכון את התנהגות התוכים,מאחר ויש מחסור
בידע מקצועי נוהגים החברים השונים להסתמך על הכתוב שכפי שציינתי לא תמיד מבוסס.
קראתי על מגדל שנתן לתוכי שלו ויטמין ותוך יומיים הניצוי היה נפלא ואפילו צבע המקור שלו השתנה ונהיה מיוחד.
מעניין שהמגדל מכר את ה"ויטמינים" המופלאים לחברי הקהילה ובמחירים מופקעים,מגדלים רבים נשבו בקסם ואף המליצו אחד לשני.
סתם דוגמה קטנה לאיך דברים שלא מבוססים יכולים להפוך לפתע לדבר שאין עליו חולקים.
כך גם בנוגע לסטיגמה שהג'אקו הינו תוכי של אדם אחד,סטיגמה של מגדלים לא יוצלחים שמשפחתם נמנעה מלהשקיע ביחס וקירבה לתוכי.
אני רוצה להפנות את הקוראים למאמר בנושא הנוגע לגובה התוכי ולנושא ההיררכיה .
מומלץ לקריאה:
התנהגות תוכים ואילוף
חלק ניכר מכל הדיעות המובאות לא מבוססות כלל ,לא על מחקרים ולא תמיד המגדלים מפרשים נכון את התנהגות התוכים,מאחר ויש מחסור
בידע מקצועי נוהגים החברים השונים להסתמך על הכתוב שכפי שציינתי לא תמיד מבוסס.
קראתי על מגדל שנתן לתוכי שלו ויטמין ותוך יומיים הניצוי היה נפלא ואפילו צבע המקור שלו השתנה ונהיה מיוחד.
מעניין שהמגדל מכר את ה"ויטמינים" המופלאים לחברי הקהילה ובמחירים מופקעים,מגדלים רבים נשבו בקסם ואף המליצו אחד לשני.
סתם דוגמה קטנה לאיך דברים שלא מבוססים יכולים להפוך לפתע לדבר שאין עליו חולקים.
כך גם בנוגע לסטיגמה שהג'אקו הינו תוכי של אדם אחד,סטיגמה של מגדלים לא יוצלחים שמשפחתם נמנעה מלהשקיע ביחס וקירבה לתוכי.
אני רוצה להפנות את הקוראים למאמר בנושא הנוגע לגובה התוכי ולנושא ההיררכיה .
מומלץ לקריאה:
התנהגות תוכים ואילוף
אלי אתה צודק לגמרי
למשל הג'אקו שלי אוהבת הכי אותי ואוהבת את אחותי אבל את ההורים שלי ואח שלי היא לא כל כך אוהבת כי הם לא אוהבים את העניין שאני מגדל תוכים!!! וחבל!!
כל תוכי שרק הבעלים שלו יטפל בוא יהיה תוכי של בן אדם אחד אבל עם כל המשפחה תשחק איתו אז הוא יאהב ידיים ויאהב את כל המשפחה!!!
אתה צודק לגמרי לגבי האמרות שמגדלים אומרים!!
למשל הג'אקו שלי אוהבת הכי אותי ואוהבת את אחותי אבל את ההורים שלי ואח שלי היא לא כל כך אוהבת כי הם לא אוהבים את העניין שאני מגדל תוכים!!! וחבל!!
כל תוכי שרק הבעלים שלו יטפל בוא יהיה תוכי של בן אדם אחד אבל עם כל המשפחה תשחק איתו אז הוא יאהב ידיים ויאהב את כל המשפחה!!!
אתה צודק לגמרי לגבי האמרות שמגדלים אומרים!!
אני מוכרחה לומר שאתה צודק אבל אני לא אומרת את זה משמועות אלא כי זה קרה לי ולקרובי משפחה שלי..

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~

מגדלים מאהבה או שלא בכלל