ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הייתי שמחה לקבל טיפים בנוגע לגידול או אילוף לג'אקו
מנהל: מפקחים
הייתי שמחה לקבל טיפים בנוגע לגידול או אילוף לג'אקו
יש לי תוכית מסוג ג'קו בת חודשים ולפי המגדל שמכר לי אותה היא האכלת יד....
עכשיו היא באמת כזאת ונותת להתקרב....אבל היא גם אוהבת ללעוס דברים ואם מנסים להרים אותה היא מתחילה להשתגע....
זו פעם ראשונה שאני מגדלת תוכי בסדר גודל כזה..והייתי שמחה לקבל טיפים בנוגע לגידול או אילוף..כי קראתי שדברים שלא נעשים נכון בשלב הזה עלולים לעלות לי ביוקר אחר כך.
עכשיו היא באמת כזאת ונותת להתקרב....אבל היא גם אוהבת ללעוס דברים ואם מנסים להרים אותה היא מתחילה להשתגע....
זו פעם ראשונה שאני מגדלת תוכי בסדר גודל כזה..והייתי שמחה לקבל טיפים בנוגע לגידול או אילוף..כי קראתי שדברים שלא נעשים נכון בשלב הזה עלולים לעלות לי ביוקר אחר כך.
נערך לאחרונה על ידי uzibu ב 11 מרץ 2009 00:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
סיבה: כותרת -חובה כותרת אינפורמטיבית
סיבה: כותרת -חובה כותרת אינפורמטיבית
Re: עזרה בבקשה
היי נורית וברוכה הבאה,
ראשית מזל טוב תתחדשי.
האם את מאכילה אותה בדייסות?
את שואלת שאלה חשובה ואת צודקת בהחלט,תהליך ההאכלה מעצב לא במעט את אופיו אל התוכי וחשוב לעשותו נכון,התוכי
צריך לחוש בטוח ונינוח במחיצתך וכל ניסיון לכפות עליו את רצוננו יגרום למצב הפוך ולגרימת לחץ והתנגדות מצד התוכי.
מאחר ומדובר בגוזל בן חודשיים אני מבין שהוא עדיין מואכל על ידייך,אם תוכלי בבקשה להוסיף פרטים בנוגע לאוכל נמשיך
(מאחר ונשתמש בו בהפעלת התוכי ) ביחד ונגרום לו להשתנות.
ראשית מזל טוב תתחדשי.
האם את מאכילה אותה בדייסות?
את שואלת שאלה חשובה ואת צודקת בהחלט,תהליך ההאכלה מעצב לא במעט את אופיו אל התוכי וחשוב לעשותו נכון,התוכי
צריך לחוש בטוח ונינוח במחיצתך וכל ניסיון לכפות עליו את רצוננו יגרום למצב הפוך ולגרימת לחץ והתנגדות מצד התוכי.
מאחר ומדובר בגוזל בן חודשיים אני מבין שהוא עדיין מואכל על ידייך,אם תוכלי בבקשה להוסיף פרטים בנוגע לאוכל נמשיך
(מאחר ונשתמש בו בהפעלת התוכי ) ביחד ונגרום לו להשתנות.
טעות שלי היתה מתחתחילה....התוכית בת 4 חודשים.....
והיא אוכלת גרעינים...ואני מנסה להרגיל אותה לכופתאות...
מעבר לעיניין האוכל, מדי פעם היא נותת להתקרב וללטף אותה ובשאר הפעמים היא אוהבת לכרסם אצבעות ותכשיטים.
עיניין חדש שעלה היום....היא פשוט מזנקת ממעלי הכלוב שלה אל הריצפה...והעיניין הוא שהיא קצוצת כנפיים...אני ממש אובדת אצות איתה....למרות שזה רק היום השני שהיא נימצאת אצלי....
אני מצטערת שרשמתי כל כך הרבה פשוט אני לא רוצה לעשות איתה טעויות ואני רוצה להנות ממנה...אני ממש מפחדת שהיא תשבור משהו בקפיצות האלה שלה...ושאני סוגרת אותה בכלוב היא ממש משתגעת....
מודה לכם על העזרה...ואגב שמי נירית....ולא נורית.
והיא אוכלת גרעינים...ואני מנסה להרגיל אותה לכופתאות...
מעבר לעיניין האוכל, מדי פעם היא נותת להתקרב וללטף אותה ובשאר הפעמים היא אוהבת לכרסם אצבעות ותכשיטים.
עיניין חדש שעלה היום....היא פשוט מזנקת ממעלי הכלוב שלה אל הריצפה...והעיניין הוא שהיא קצוצת כנפיים...אני ממש אובדת אצות איתה....למרות שזה רק היום השני שהיא נימצאת אצלי....
אני מצטערת שרשמתי כל כך הרבה פשוט אני לא רוצה לעשות איתה טעויות ואני רוצה להנות ממנה...אני ממש מפחדת שהיא תשבור משהו בקפיצות האלה שלה...ושאני סוגרת אותה בכלוב היא ממש משתגעת....
מודה לכם על העזרה...ואגב שמי נירית....ולא נורית.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: הייתי שמחה לקבל טיפים בנוגע לגידול או אילוף לג'אקו
כותרת נערכה. בבקשה להשתמש בכותרת אינפורמטיבית להבא.
מתוך חוקי הפורום:
תודה.
מתוך חוקי הפורום:
כותרות:
1) יש לפרסם כותרות אשר מרמזת בצורה הטובה ביותר על תוכן ההודעה. כותרות כגון: "דחוף", "עזרה",
"שאלה" ימחקו לאלתר!
תודה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
עכשיו יותר מובן מבחינת הגיל.
לגבי המזון,ההעברה לכופתיות חשובה מאוד וטוב שאת עושה זאת,לא לוותר בעניין והיא תאכל תזונה מאוזנת.
לגבי הכירסום,גוזלים בגיל המדובר אוהבים לכרסם ולבדוק עם המקור כמעט כל דבר,בתגובה את יכולה להסיח את דעתה
מכך ע"י ליטוף או להחזיק בקרבתך צעצוע מעץ שיהווה תחליף.
מעוף מהכלוב לריצפה לא צריך להוות בעייה אלא אם קיצוץ הכנפיים אינו נכון,במקרה כזה התוכי עלול להיפגע מהנפילה
צריך לוודא שהתוכי מצליח לרחף ולבלום את הנפילה,הדבר היחיד הוא החזרתה לכלוב למספר דקות,לאחר מכן אפשר
שוב לתת לה לטפס למעלה,זה יקח קצת זמן אך היא תקשר בין הירידה מהכלוב לבין "העונש" ,חשוב לא לצעוק מאחר והתוכי
יבעין את הפעולה כמשחק או דרך תקשורת,פשוט ללא מילים להרימה ולהחזירה לכלוב.זה צריך להיעשות מיד עם הירידה מהכלוב
כדי שהתוכי יקשר בין הדברים.
לגבי סגירתה בכלוב ,זה בהחלט גרוע ,בידייך לעצב את ההתנהגות ויפה שעה אחת קודם,התוכי צריך לדעת שחלק מהיום הוא מבלה בכלוב
וצריך להתרגל למצב זה,גם אם באפשרותך שהתוכי יהיה משוחרר כל היום יגיע הרגע בו תצטרכי לסגור אותו ואז יתחילו הבעיות הרציניות.
אני מציע לך להתעלם מכך שהיא "משתגעת" והשיטה היא חוסר יחס מוחלט,פשוט להתעלם ,אפילו לא מבט,כל שמן שהיא משתוללת צועקת
וכו' אפילו לא לגשת אליה,התוכים לומדים מהר מאוד כיצד לגרום לנו להתייחס אליהם ולאחר מכן קשה לשנות את ההרגל.
לכן חוסר יחס מוחלט,היא תירגע לאחר זמן מה ולאחר שהיא תהיה רגועה מספר דקות תגשי אליה תשבחי אותה על שהייתה בכלוב ללא
ה"שיגעון " שהיא הפגינה ואף תשחררי אותה לחצי שעה,לאחר מכן חיזרי על הפעולה שוב ושוב,רק כאשר היא תהיה שקטה תרשי לה לצאת
תוך כדי תשבוחות כמה היא טובה.
אני מבטיח לך שתוך יום יומיים תראי את ההבדל בהתנהגות.
במקביל כדאי שתמצאי צ'ופר כלשהו שהיא אינה יכולה לעמוד בפניו,זה יכול להיות חתיכות בוטן,גרעין,אגוז,קובייה קטנה של תפוח וכו',משהוא שאינו בתפריט היומי שלה ,את הצ'ופר תתני לה תוך כדי ליטוף ותשבוחות בכל פעם שהיא מתנהגת "כשורה" .
עלייך להיות רגועה מאחר והתוכים חשים במצבי הרוח שלנו ויודעים לזהות לחץ וחולשה.
בהצלחה נירית
(הפעם כתבתי נכון )ועדכני אותנו בהמשך.
לגבי המזון,ההעברה לכופתיות חשובה מאוד וטוב שאת עושה זאת,לא לוותר בעניין והיא תאכל תזונה מאוזנת.
לגבי הכירסום,גוזלים בגיל המדובר אוהבים לכרסם ולבדוק עם המקור כמעט כל דבר,בתגובה את יכולה להסיח את דעתה
מכך ע"י ליטוף או להחזיק בקרבתך צעצוע מעץ שיהווה תחליף.
מעוף מהכלוב לריצפה לא צריך להוות בעייה אלא אם קיצוץ הכנפיים אינו נכון,במקרה כזה התוכי עלול להיפגע מהנפילה
צריך לוודא שהתוכי מצליח לרחף ולבלום את הנפילה,הדבר היחיד הוא החזרתה לכלוב למספר דקות,לאחר מכן אפשר
שוב לתת לה לטפס למעלה,זה יקח קצת זמן אך היא תקשר בין הירידה מהכלוב לבין "העונש" ,חשוב לא לצעוק מאחר והתוכי
יבעין את הפעולה כמשחק או דרך תקשורת,פשוט ללא מילים להרימה ולהחזירה לכלוב.זה צריך להיעשות מיד עם הירידה מהכלוב
כדי שהתוכי יקשר בין הדברים.
לגבי סגירתה בכלוב ,זה בהחלט גרוע ,בידייך לעצב את ההתנהגות ויפה שעה אחת קודם,התוכי צריך לדעת שחלק מהיום הוא מבלה בכלוב
וצריך להתרגל למצב זה,גם אם באפשרותך שהתוכי יהיה משוחרר כל היום יגיע הרגע בו תצטרכי לסגור אותו ואז יתחילו הבעיות הרציניות.
אני מציע לך להתעלם מכך שהיא "משתגעת" והשיטה היא חוסר יחס מוחלט,פשוט להתעלם ,אפילו לא מבט,כל שמן שהיא משתוללת צועקת
וכו' אפילו לא לגשת אליה,התוכים לומדים מהר מאוד כיצד לגרום לנו להתייחס אליהם ולאחר מכן קשה לשנות את ההרגל.
לכן חוסר יחס מוחלט,היא תירגע לאחר זמן מה ולאחר שהיא תהיה רגועה מספר דקות תגשי אליה תשבחי אותה על שהייתה בכלוב ללא
ה"שיגעון " שהיא הפגינה ואף תשחררי אותה לחצי שעה,לאחר מכן חיזרי על הפעולה שוב ושוב,רק כאשר היא תהיה שקטה תרשי לה לצאת
תוך כדי תשבוחות כמה היא טובה.
אני מבטיח לך שתוך יום יומיים תראי את ההבדל בהתנהגות.
במקביל כדאי שתמצאי צ'ופר כלשהו שהיא אינה יכולה לעמוד בפניו,זה יכול להיות חתיכות בוטן,גרעין,אגוז,קובייה קטנה של תפוח וכו',משהוא שאינו בתפריט היומי שלה ,את הצ'ופר תתני לה תוך כדי ליטוף ותשבוחות בכל פעם שהיא מתנהגת "כשורה" .
עלייך להיות רגועה מאחר והתוכים חשים במצבי הרוח שלנו ויודעים לזהות לחץ וחולשה.
בהצלחה נירית
(הפעם כתבתי נכון )ועדכני אותנו בהמשך.Re: הייתי שמחה לקבל טיפים בנוגע לגידול או אילוף לג'אקו
קודם כל אני מודה לך מקרב לב על כל העזרה והחיזוקים...
אני בהחלט יעדכן בנוגע לתוכית שלי....
אז בעצם אתה אומר שאין לי טעם לוותר עליה כל כך בקלות?? כי אני כבר חשבתי להחזיר אותה....
ועוד שאלה באיזה גיל הם נחשבים גוזלים ובאיזה גיל הם כבר בוגרים?
אני בהחלט יעדכן בנוגע לתוכית שלי....
אז בעצם אתה אומר שאין לי טעם לוותר עליה כל כך בקלות?? כי אני כבר חשבתי להחזיר אותה....
ועוד שאלה באיזה גיל הם נחשבים גוזלים ובאיזה גיל הם כבר בוגרים?
אני לא מציע לך לוותר עליה, אני כן מציע שתשני את אופן החשיבה ואת צורת ההתמודדות,אל תמהרי אליה על כל אי שקט שהיא מפגינה
ותהיי החלטית, הבעיות שציינת בהחלט יכולות להיפטר ובקלות יחסית.
עם תוכי בוגר יותר בעיות כפי שתיארת קשות יותר לשינוי מהסיבה שהן מושרשות בו כך שבידייך לעצב את אופייה .
אני אוסיף בכלליות שסוגי התוכים הגדולים כגון ג'אקו קקדו וכו' לא ידחו יחס מצידנו,היחס יכול לבוא לביטוי בצורות שונות ומשונות,ככל
שנתן יחס כך הם ישאבו אך כאשר המינון ירד והיחס מצידנו יקטן (ולא חשוב מהן הסיבות) הם יחושו דחויים עזובים ויפתחו בעיות ,לכן
הכל צריך להיות במידה ובמינון נכון,זמן בו אנו משחקים ,זמן כאשר התוכי מחוץ לכלוב וזמן בו הוא לבדו בכלוב לומד לשעשע את עצמו
במשחקים.כך התוכי מסתגל לכל המצבים והסיכוי לבעיות קטן.
מאחר וג'אקו נחשב לתוכי בעל אריכות ימים הוא נחשב לגוזל גם בגיל מספר חודשים ויותר,גיל הבגרות המינית של הג'אקו הינו 3-4 שנים.
ותהיי החלטית, הבעיות שציינת בהחלט יכולות להיפטר ובקלות יחסית.
עם תוכי בוגר יותר בעיות כפי שתיארת קשות יותר לשינוי מהסיבה שהן מושרשות בו כך שבידייך לעצב את אופייה .
אני אוסיף בכלליות שסוגי התוכים הגדולים כגון ג'אקו קקדו וכו' לא ידחו יחס מצידנו,היחס יכול לבוא לביטוי בצורות שונות ומשונות,ככל
שנתן יחס כך הם ישאבו אך כאשר המינון ירד והיחס מצידנו יקטן (ולא חשוב מהן הסיבות) הם יחושו דחויים עזובים ויפתחו בעיות ,לכן
הכל צריך להיות במידה ובמינון נכון,זמן בו אנו משחקים ,זמן כאשר התוכי מחוץ לכלוב וזמן בו הוא לבדו בכלוב לומד לשעשע את עצמו
במשחקים.כך התוכי מסתגל לכל המצבים והסיכוי לבעיות קטן.
מאחר וג'אקו נחשב לתוכי בעל אריכות ימים הוא נחשב לגוזל גם בגיל מספר חודשים ויותר,גיל הבגרות המינית של הג'אקו הינו 3-4 שנים.
אלי אני מודה לך שוב...באמת אתה לא מבין איך אני מעריכה את כל העזרה הזאת....
כל פעם אני קוראת פה עוד דברים חדשים ומודיע לאבא שלי עליהם....
כבר הכנסתי אותה לכלוב וכבר יש שינוי בין מה שהיה בצהריים לעכשיו....
אבל צצה לי שאלה נוספת....
היום בצהריים נתתי לה לישון מחוץ לכלוב על המוט....זה בסדר או שעדיף להרגיל אותה לשינה בתוך הכלוב???
וראיתי באחד המאמרים שאביבה כתבה שתוכי צעיר צריך לישון 10-12 שעות???
וגם לידאוג שהכלוב יהיה מכוסה???
האם כדי לי לנהוג כך בשביל שיהיה לצ'יפ הקטנה שלי יותר נוח???
(צ'יפ זו התוכית)
כל פעם אני קוראת פה עוד דברים חדשים ומודיע לאבא שלי עליהם....
כבר הכנסתי אותה לכלוב וכבר יש שינוי בין מה שהיה בצהריים לעכשיו....
אבל צצה לי שאלה נוספת....
היום בצהריים נתתי לה לישון מחוץ לכלוב על המוט....זה בסדר או שעדיף להרגיל אותה לשינה בתוך הכלוב???
וראיתי באחד המאמרים שאביבה כתבה שתוכי צעיר צריך לישון 10-12 שעות???
וגם לידאוג שהכלוב יהיה מכוסה???
האם כדי לי לנהוג כך בשביל שיהיה לצ'יפ הקטנה שלי יותר נוח???
(צ'יפ זו התוכית)
התוכי ישן כאשר ירגיש צורך (במשך היום) אין בעיה שהיא ישנה מחוץ לכלוב אם בחלק מהיום היא מבלה בכלוב עצמו.
אכן מומלץ שתהיה אפשרות לתוכי של 10 שעות שינה,קשה ליישם את זה וכיסוי הכלוב לא עוזר,אני בדיעה שכשתוכי עייף
הוא ישלים שעות שינה גם במהלך היום.
בנוגע לכיסוי הכלוב, יש הגורסים לכאן ולכאן,אני אישית לא נוהג לכסות את הכלוב ,כיסוי הכלוב אומנם מחשיך את הכלוב אך לא מונע מהתוכי
את הרעשים מסביב,בנוסף כשהכלוב מכוסה לתוכי אין אפשרות לבחון את סביבתו ולפרש את הרעשים נכונה,לעיתים כיסוי הכלוב עלול לגרום
לתוכי פחדים (מקולות לא מוכרים שאינו יכול לזהות את טיבם ) ולעשותו מתוח ועצבני.
בבתי גידול מסויימים ומגדלים רבים אף נוהגים להשאיר תאורה מינימלית כדי שהתוכים יתמצאו בחשכה ולא יקפצו מכל רעש שאפילו הם בעצמם גורמים לו.
אכן מומלץ שתהיה אפשרות לתוכי של 10 שעות שינה,קשה ליישם את זה וכיסוי הכלוב לא עוזר,אני בדיעה שכשתוכי עייף
הוא ישלים שעות שינה גם במהלך היום.
בנוגע לכיסוי הכלוב, יש הגורסים לכאן ולכאן,אני אישית לא נוהג לכסות את הכלוב ,כיסוי הכלוב אומנם מחשיך את הכלוב אך לא מונע מהתוכי
את הרעשים מסביב,בנוסף כשהכלוב מכוסה לתוכי אין אפשרות לבחון את סביבתו ולפרש את הרעשים נכונה,לעיתים כיסוי הכלוב עלול לגרום
לתוכי פחדים (מקולות לא מוכרים שאינו יכול לזהות את טיבם ) ולעשותו מתוח ועצבני.
בבתי גידול מסויימים ומגדלים רבים אף נוהגים להשאיר תאורה מינימלית כדי שהתוכים יתמצאו בחשכה ולא יקפצו מכל רעש שאפילו הם בעצמם גורמים לו.
אלי שאלה קטנה לי אליך....כאשר היא מנסה לצאת מהכלוב ולהיכנס אליו היא קצת הרבה מתקשה....
כיצד אני יכולה להפוך את הכלוב שלה ליותר נוח עבורה ופרקטי כדי שתוכל לטפס בלי חשש לנפילה...כי היא כבר נפלה כמה פעמים.
כיצד אני יכולה להפוך את הכלוב שלה ליותר נוח עבורה ופרקטי כדי שתוכל לטפס בלי חשש לנפילה...כי היא כבר נפלה כמה פעמים.