יש לי תוכי קוקטייל צבע לבן זנב צהוב ראש צהוב ציצית צהובה מעל הראש.
ארבעה ימים אצלי בבית.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת התוכי שלי כמעט ולא מצייץ! לא עושה קול! שום דבר!.
אז קראתי בפורומים שכנראה התוכי שלי הוא נקבה בגלל שזה יכול להיו מוטציה כך כתבו כל מיני פורומים.
ואמרו לי לקחת אותו לוטרינר לעשות בדיקת דם אבל הוסיפו ואמרו לי שלתוכי עצמו כואב מאוד לעשות בדיקת דם.
מישהו יכול להציע לי משהו לעשות? אני דיי חושש לגבו מדוע הוא לא מצייץ.? אני לא מבין??..
אם יש מישהו שיכול לעזור לי על שאלות אלו בשמחה..
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זכר ונקבה?
מנהל: מפקחים
Re: זכר ונקבה?
ההבדלים בפנייה אליכם כזכר או כנקבה (מדובר בנו כמובן, ולא בתוכים) נובעים מכך שפעם אני - אימא פונה אליכם, ופעם, כמו במקרה האחרון, זהו יהונתן פונה אליכם.
תודה
תודה
בוקר טוב,
בהתחשב בעובדה שהתוכי אצלך רק כמה ימים, סביר להניח שמעל הכל הוא כרגע עדיין ב-"הסתגלות" למצב החדש. תוכים לא לוקחים מעבר בקלות ראש ובטוח שלא אנשים חדשים. אתה תראה שתוך לא הרבה זמן, פתאום הוא כן יעשה קולות, כן יסתובב בכלוב וכן יחפש חברה. חשוב לתקשר איתו, לדבר איתו הרבה, ממש כמו שמדברים לילד בן שלוש.
מעבר לזה, ההנחה שנקבות הן פחות קולניות מזכרים אינה מדויקת. ממש לא הייתי טורח ללכת לעשות בדיקת דם רק כדי לגלות משהו שגם ככה סביר להניח שעם הזמן תדע לבד. בדיקות דם אינן כואבות או מזיקות, אך הן עולות כסף ובמקרה של קוקוטייל את התוצאה שלהן אפשר להביא בדרכים אחרות. בוא תחכה כמה ימים, תן לו להתרגל לבית החדש ואליך, נמשיך משם.
בהתחשב בעובדה שהתוכי אצלך רק כמה ימים, סביר להניח שמעל הכל הוא כרגע עדיין ב-"הסתגלות" למצב החדש. תוכים לא לוקחים מעבר בקלות ראש ובטוח שלא אנשים חדשים. אתה תראה שתוך לא הרבה זמן, פתאום הוא כן יעשה קולות, כן יסתובב בכלוב וכן יחפש חברה. חשוב לתקשר איתו, לדבר איתו הרבה, ממש כמו שמדברים לילד בן שלוש.
מעבר לזה, ההנחה שנקבות הן פחות קולניות מזכרים אינה מדויקת. ממש לא הייתי טורח ללכת לעשות בדיקת דם רק כדי לגלות משהו שגם ככה סביר להניח שעם הזמן תדע לבד. בדיקות דם אינן כואבות או מזיקות, אך הן עולות כסף ובמקרה של קוקוטייל את התוצאה שלהן אפשר להביא בדרכים אחרות. בוא תחכה כמה ימים, תן לו להתרגל לבית החדש ואליך, נמשיך משם.

תודה אחי
אספר לך בהמשך
יהונתן
אספר לך בהמשך
יהונתן
אני יכול להוסיף על הנאמר שאכן זכרי הקוקטייל כושר גדול לשרוק מהנקבות , מן הסתם את הזכר גם תשמעו בחיזור בשריקות
מיוחדות עולות ויורדות ובכלל.בכל מקרה אין זה אומר שנקבות אילמות או שאינן שומעות,לדבר המון לשבח ללטף ולהרעיף אהבה
והשאר כבר יבוא מאיליו .
לגבי זיהוי מין התוכי כדאי להעלות תמונה על פיה נוכל לומר לכם (לא תמיד אפשר ) את מינו.
לגבי השימוש של שני משתמשים באותו שם ,אפשר לפתוח שם משתמש נוסף כדי שנדע מי מדבר עימנו או לחילופין לצין מי הכותב.
זה כמובן לא חובה אבל יותר נעים מצידנו לפנות לשואל כשיודעים במי מדובר
.
בנוסף,כפי שדויד ציין,לתוכים יש את תקופת ההסתגלות שלהם,לכל תוכי יש את אופיו המיוחד לו ואת תקופת ההסתגלות שלו,לכן
כמו כל מגדל כזה או אחר יש להתאזר בהמון המון סבלנות.
מיוחדות עולות ויורדות ובכלל.בכל מקרה אין זה אומר שנקבות אילמות או שאינן שומעות,לדבר המון לשבח ללטף ולהרעיף אהבה
והשאר כבר יבוא מאיליו .
לגבי זיהוי מין התוכי כדאי להעלות תמונה על פיה נוכל לומר לכם (לא תמיד אפשר ) את מינו.
לגבי השימוש של שני משתמשים באותו שם ,אפשר לפתוח שם משתמש נוסף כדי שנדע מי מדבר עימנו או לחילופין לצין מי הכותב.
זה כמובן לא חובה אבל יותר נעים מצידנו לפנות לשואל כשיודעים במי מדובר
.בנוסף,כפי שדויד ציין,לתוכים יש את תקופת ההסתגלות שלהם,לכל תוכי יש את אופיו המיוחד לו ואת תקופת ההסתגלות שלו,לכן
כמו כל מגדל כזה או אחר יש להתאזר בהמון המון סבלנות.