ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיית התנהגות אצל ג'אקו?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
the sorcerer
ביצה
ביצה

בעיית התנהגות אצל ג'אקו?

שליחה על ידי the sorcerer »

שלום לכולם.. בטח אתם לא זוכרים אותי אז אני אציג את עצמי שוב..
שמי שחר ולפני כמעט שנתיים קניתי את מיקו, מיקו הוא אחד הגוזלים של אלי וגידלתי אותו מאז שהיה גוזל וכמעט עד שהיה בן שנה.
כשמיקו היה כמעט בן שנה נאלצתי להשאיר אותו אצל בת זוגי באותה תקופה בעקבות פרידה ממנה. היא הייתה קשורה אליו מאוד והיה לה יתרון ברור שבביתה יש חצר ומיקו יכל להיות שם זמן רב. עד לפני שבוע וחצי הוא גדל שם . אני לא יודע כמה יחס הוא קיבל אבל אני כן יודע שהוא נחשף ללא מעט אנשים וממה שהבנתי לא היו איתו בעיות מיוחדות. יש לציין שמגיל שנה לא ראיתי אותו עד לפני שבועיים. כרגע הוא אצלי היות ובביתו הקודם לא יכולים לגדל אותו יותר .
בימים הראשונים שהוא היה כאן ניסיתי להתקרב אליו וקיבלתי כמה נשיכות קטנות אבל באופן אקראי, למשל אם הייתי מכניס לו יד לתוך הכלוב ומבקש ממנו לתת לי יד הוא היה עושה זאת בלי לתקוף או לנשוך. הוא הסכים לאכול מהיד שלי וניסה לנשוך בעיקר כאשר ביקשתי להחזיר אותו לכלוב למשל או כשניסיתי ללטף אותו בראש. שבוע עבר והיום המצב גרוע בהרבה.. כשאני רק מתקרב לכלוב אני כבר מזהה אגרסיביות מצידו (הוא נושף לכיווני בעצבנות) אפילו כשאני מחליף לו מים או ממלא לו אוכל אני מקבל את אותה תגובה אגרסיבית, אם אני מתקרב מידי זה נגמר בנשיכה. להכניס אותו לכלוב אין סיכוי בידיים חשופות אז אני משכנע אותו לעלות על מקל וכך אני מכניס אותו לכלוב. אפשר להגיד שזה יותר מרדף משכנוע כי אני צריך ממש לדחוף אותו לקצה הכלוב כדי שיסכים לעלות על המקל כשתוך כדי הניסיונות שלי הוא ממש נושך את המקל.
סדר היום שלנו הוא שאני קם בשעה שש בבוקר ובשעה שבע יוצא מהבית, אמא שלי חוזרת בערך בשעה אחת ומקשקשת איתו רוב היום כשהוא בתוך הכלוב. אני חוזר בערך בשעה חמש בערב ומאז ועד הלילה הוא יכול לצאת ולהיכנס לכלוב כרצונו. הוא בעיקר אוהב להיות על גג הכלוב ולא יורד אל הרצפה כל הערב אני איתו בחדר וכל היום יש איתו גם טלוויזיה דלוקה
מעבר לזה הוא נראה טוב ועושה רושם שהוא מרגיש בסדר גמור.. הוא מדבר המון בבוקר ובמהלך היום אבל רק כשהוא רוצה ולא כתגובה לדיבורים שלי.. יש לצייין שאמא שלי כמעט ולא מנסה ליצור איתו מגע אבל כשהיא כן מנסה גם אותה הוא מנסה לנשוך.
בשלב הזה אני דיי אובד עיצות כך שכל טיפ יעזור..
תודה מראש שחר ומיקו

נ.ב
אגב בימים הראשונים שלו כאן הוא אפילו הסכים לתת לי נשיקות והרבה ובלי שום נסיון לנשוך.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: בעיית התנהגות אצל ג'אקו?

שליחה על ידי uzibu »

היי שחר.

אפתח בשאלה, אולי קצת צינית אולי קצת "עוקצנית" אבל כל מטרתה לשם הבנה.
מה היה קורה לכל אחד אשר רגיל להיות במיקום מסויים במשך שנתיים ופתאום ללא שום שאלה וללא שום הדרגה
מגיע למקום אחר? אז נכון, בתחילה הוא היה חביב כי כנראה לא ממש הבין שזו מקומו החדש.

אני חושב כמו שאני מציע בכל בעיית התנהגות לבסס אמון תוך דגש רב על סבלנות ומעקב אחר הסממנים של התוכי,
פרושם בצורה נכונה. בראשית יש לתת לתוכי לעשות את "הצעד הראשון". דהיינו לא להגיע אל התוכי, אם זה לנסות
להביא אותו אליינו ואם זה לכל דבר אחר כגון קבלת נשיקה. בתחילה יש להפריד בין מזון לבין צו'פר. להחליט מהוא
הצו'פר איתו נעבוד על מנת לרכשו את אמונו של התוכי בחזרה (במקרה הנ"ל).

כמו כן יש לשים לב היכן התוכי מרגיש "בטוח" יותר. אם זה בתוך הכלוב, יש לתת לתוכי את אותו צו'פר מחוץ לכלוב
בתחילה וכמצויין לתת לתוכי להגיע אלינו לקבלת הצו'פר. לאחר מכן, יש להמשיך בשלבים כאשר אנו עושים זאת
ללא הפרדה בינינו לבין התוכי, לדוגמא כאשר הכלוב פתוח ואנו מחכים שהתוכי יגיע אלינו. מבחינתינו ומבחינת התוכי
זוהי עליית מדרגה ושיפור רב.

לאחר מכן להמשיך ולנסות לקבל "ראש" כמו שהתוכי שלך לפי מיטב זכרוני יודע. להעלות על היד וכד'.

אם אתה רואה שהתוכי רוצה לנשוך או שהפעולות מלחיצות אותו, חזור צעד אחרוה ותן עוד זמן לתוכי להתרגל
לביתו החדש לפני שאתה מנסה לרכוש את אמונות בחזרה. הזמן יעשה את שלו ועם סבלנות ופעולות נכונות
ללא הלחצה של התוכי יניבו בסופו של יום אמון מלא בינך לבינו.

בהצלחה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
the sorcerer
ביצה
ביצה

קיבלתי.
תודה בינתיים אני אעדכן בהמשך..
סמל אישי של משתמש
the sorcerer
ביצה
ביצה

עידכון קטן...
מיקו הפסיק לנשוך. אולי זה היה עניין של זמן ואולי זו הקנאה לכלבה החדשה שיש בבית אבל כבר שבועיים שהוא לא נושך והוא כבר התחיל לתת ראש ויד ..
הבחור חוזר למצב הטבעי שלו:)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מעולה,שמח לשמוע תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

נהדר. עכשיו תורך לשנות \ לשפר ותעלה כמה תמונות וסרטונים כפי שעשית בתחילה תמונה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”