ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלמידיה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

jazz
ביצה
ביצה

כלמידיה

שליחה על ידי jazz »

בבדיקת דם הג'אקו שלי (שלושה וחצי חודשים) התגלה חולה כלמידיה. החל בטיפול לפני כמעט שבוע...
למישהו יש טיפים לחזק אותו בזמן הטיפול? הוא מקבל את אנטיביוטיקה (דוקסילין) לפה במזרק.
כל מידע מנסיון של אנשים שטיפלו בגוזל שלהם בכלמידיה יעזור.

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כלמידיה

שליחה על ידי eli_lea »

אני מתאר לעצמי שהגוזל שלך לא חולה אלא נשא,כלומר בבדיקה נמצא שהחיידק בדמו.
אם אין תופעות לוואי לטיפול והתוכי מתנהג כרגיל אין צורך בתוספים,בזמן הטיפול מומלץ לא לתת סידן ואני
מתאר לעצמי שהוטרינר הדריך אותך.
jazz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי jazz »

תודה, הווטרינר הסביר אך אין כבעלי ניסיון ולכן שאלתי גם בפורום.
סמל אישי של משתמש
eluha
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי eluha »

שיהיה בריא...
סמל אישי של משתמש
koko7040
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אדיר

שליחה על ידי koko7040 »

שיהיה בריא

אלי ענה לך טוב מאוד

תשמע לורינר תמיד מה שהוא אומר הוא למד המון שנים ככה שיש לו ניסיון בציפורים
תמונה
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

מקווה שיחלים במהרה, תעדכן אותנו
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
jazz
ביצה
ביצה

פרטים נוספים

שליחה על ידי jazz »

הגוזל שלנו הוא זכר מדהים הנקרא JAZZ
גם אני מקווה שהוא יבריא במהרה.
אגב - הוא לא רק נשא, הום גם חולה לדעתי. מאחר ועשינו לו בדיקת דם בלבד ולא צואה לא ניתן לדעת זאת באופן מדעי אבל:
חלה ירידה משמעותית בפעילות שלו (לפני תחילת הטיפול)
הוא הפך לשקט מאד ו נראה חלש, אוכל הרבה פחות, הרבה פחות לשלשת... לעיתים שילשול, בועות בלשלשת... כאשר הזפק ריק מדייסה הלשלשת בצבע ירוק כהה מאד - קרוב למטאלי...
אין טעם לעשות בדיקת לשלשת כדי לוודא שהוא חולה כי בכל מקרה אנחנו מתחילים בטיפול.
נכון להיום הוא נראה בתהליך התאוששות, יותר אנרגיות, אוכל יותר וגם החזיר חלק מהמשקל שאיבד... אני מקווה שההתאוששות תימשך. נכון להיום הוא כבר מטופל שבוע בדוקסילין 0.25 סי סי פעמיים ביום.
הוא עדיין אוכל דייסה בלילה - ארוחה אחרונה בשעה 2100, אוכל כופתיות בבוקר, בצהריים השרייה (סויה, שעועית, אפונה, חומוס) וגזר, מעט בוטנים, אגוזים, ענבים, גרעינים. כופתיות זמינות כל הזמן וכאמור דייסה בלילה.
לפני ארוחת הדייסה שלו - כאשר הזפק שלו ריק הלשלשת שלו חוזרת להיות בצבע ירוק (לא משלשל) ולפעמים ירוק כהה מאד... לפני שהוא חלה או הראה סימנים של מחלה הלשלשת הייתה בצבע חום באופן קבוע, לא עשינו שינוי בתפריט - האם זה תקין?
יש צורך לעשות בדיקה לפיטרייה או לטפילי מעיים? ואם כן איך ניתן לבצע את הבדיקה?
ועוד משהו - תודה לכל המתעניינים והמשיבים ונקווה לבשורות טובות.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שינויים בצבע הלשלשת נובעים גם משינויים בסוגי המזון,תוכי שתזונתו תהיה מבוססת על כופתיות/דייסה ילשלש צואה בצבע חום כפי שתיארת,לעומת זאת אם התוכי יאכל תערובת זרעים (אני מתאר לעצמי שזה המצב לפני קבלת הדייסה) הלשלשת תשנה צבעה לירקרק,לכן
לא כל שינוי גוון מעיד על מחלה או בעייה,שינויים בגוון הלשלשת ללא סיבה נראית לעין וללא שינוי תזונה או מתן מאכל חדש בתוספת שינוים
בהתנהגות כן מחייבים התייחסות מיוחדת.
לשאלתך צבע לשלשת בצבע חום טבעי לחלוטין.
לגבי פטריות או טפילי מיעיים,את הבדיקה אפשר לבצע ע"י בדיקת צואה אך כמובן לגבי אופן הביצוע תיוועץ עם הוטרינר המטפל.

בהצלחה בטיפול ונשמח לעידכון בהמשך.
benuk
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי benuk »

מנסיון אישי טיפול בזריקות הרבה יותר אפקטיבי ויעל וקצר בסופו של דבר . בכל מקרה בהצלחה
jazz
ביצה
ביצה

תודה על התשובות, הבהרות לגבי הלשלשת

שליחה על ידי jazz »

לא שונתה התזונה. הלשלשת השתנתה... דווקא עם החום אין לי דאגות כי זה היה תמיד, הירוק מפחיד אותי, כמו שאמרתי בשעות אחר הצהריים עד הערב - כשהזפק ריק - הלשלשת הופכת לירוקה מאד.
הווטרינר לא ממש מתייחס לזה ומוזר לי שאפילו לא ביקש לראות את הלשלשת, זה גורם לי לשקול החלפה של ווטרינר, לא רוצה לקחת סיכון אבל גם לא ממש בא לי להתחיל לשפוך כספים סתם ולכן אני שואל.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”