ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

סיפור אמיתי - ד"ר רפי קישון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

סיפור אמיתי - ד"ר רפי קישון

שליחה על ידי אביבה »

סיפור אמיתי שקרה באמת - ד"רפי קישון

התוכים אינם מדברים, אבל יודעים לחקות בנאמנות מלים ומשפטים וקולות שהם שומעים. כל מה שעלינו לעשות זה לחזור על אותה מילה או משפט פעמים רבות ליד התוכי, ורוב הסיכויים שהוא ילמד לחקות אותם. לחסרי סבלנות אפשר גם להקליט את שורת המחץ על טייפ ולהשמיע לתוכי את השורה שוב ושוב.
ולסיום סיפור אמיתי שקרה לי: יום אחד הגיע למרפאה בחור עם תוכי גדול ויפה מסוג ז`אקו. הוא טען שהתוכי חולה מאוד ומשתעל פעמים רבות ביום. התוכי נראה אמנם בריא ועליז אך הבחור צדק, הוא השתעל שיעול עמוק מהסימפונות - דבר המבשר רעות. נתתי לו אנטיביוטיקה וויטמינים.
אחרי 5 ימים חזר ללא כל שינוי. התוכי משתעל בקול עמוק. לקחתי טיפת דם מוריד הכנף והבטתי במיקרוסקופ. לא היה שום סימן לדלקת. גם צילום הרנטגן לא הצביע על בעיה בראות. ניסית לטפל בו באינהלציה, אך מצבו לא השתפר.
אחרי שבועיים החלטתי לחזור ולהתחיל בתחקיר מחדש. שאלתי שוב את הבחור את כל השאלות הכלליות: כמה זמן התוכי אצלך, מה הוא אוכל, איפה הוא נמצא בבית. התברר, שהתוכי אצלו רק 3 שבועות והוא קיבל אותו אחרי שהדוד שלו, שהיה בעל התוכי, מת ממחלה. המשכתי וחקרתי בצורה חטטנית ממה מת הדוד. מסתבר שהיה לו סרטן הראות, ואז האירה בראשי נורה בהירה. שאלתי אותו האם הדוד השתעל רבות. "בוודאי. בתקופה האחרונה הוא השתעל כל היום".
התוכי לא השתעל, אלא פשוט חיקה את קולות השיעול של הדוד, הוא עצמו היה בריא כמו שור.
אלה בעיות של תוכים.
סמל אישי של משתמש
daniel
גוזל
גוזל

שליחה על ידי daniel »

יאאא איזה סיפור יפהההההההההההה ומיסכן הדוד
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

Re: סיפור אמיתי - ד"ר רפי קישון

שליחה על ידי שוני »

סיפור אמיתי מאתמול בלילה
אני ואשתי שתבדל לחיים ארוכים חוזרים מחתונה .השעה אחר חצות נכנסים הביתה .אחרי כמה דקות שומעים את הבת שלי משתעלת אשתי הולכת לחדרה חוזרת ואומרת לי לא מבינה היא ישנה ושקט בחדר
ואז נפל האסימון
מר צ'יקו שמע אותנו התעורר בכלובו ולמרות שהוא מכוסה בשמיכה חיקה את השיעול של הבת .
אגב הוא מחקה גם את השיעול שלי כשהייתי חולה לפני שנה
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

חח..סיפור נחומד. אני כבר הבנתי את הנקודה מ"אחרי 5 ימים לא היה שינוי.." אבל סיפור ממש יפה.
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי lea »

אוי אברוך!

עם כך אז מובטח לי שמיקה תחקה את רעש שואב האבק!!תמונה
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
סמל אישי של משתמש
טובה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי טובה »

תמונהמה שמרגיז פה בסיפור זה שבמקום
לתחקר את בעל התוכי ולשאול את כל השאלות
הנחוצות, נותן הווטרינר טיפולים מיותרים
ורק אחר כך נופל לא האסימון...
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

טובה, אני חושבת שלא כל ווטרינר היה חושד ש"הבעיה" בשיעולו של התוכי תוצאה של חיקוי.
גם אצלנו, בני האדם, לא תמיד עולים על הבעיה ולא פעם נשאלות השאלות הלא נכונות ופתרון אין.
לוקחים תרופות שבדיעבד, מתברר שנטילתן היתה מיותרת.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”