שלום לכולם וערב טוב, יש לי פרסונטה נקבה שהטילה שוב ביצים.
בדיוק לפני כשנה הייתה לה הטלה של 3 ביצים ששניים מתוכם שרדו ועכשיו הם בכלוב.
ההטלה הנוכחית היא שונה בגלל 3 עובדות חדשות:
1- הזכר שהיה איתה לבד בשנה קודמת איננו בכלוב יותר.
2- בשנה הקודמת הייתה לבד עם זכר בכלוב והשנה הם 6.
3- אחד הגוזלים שלה כנראה הוא זה ש"עיבר" אותה.
את הביצה הראשונה היא הטילה על רצפת הכלוב ( תא ההטלה לא מחובר רצוף כל השנה), הצמדנו את תא ההטלה והכנסנו את הביצה פנימה.
את הביצה השנייה היא הטילה בתוך התא ואילו את השלישית, שוב ברצפת הכלוב - גם את הביצה הזו הכנסנו לתא.
רוב הזמן היא נמצאת בתוך התא , אבל אני לא בטוחה שהיא דוגרת עליהן.
השאלה שלי היא כזו:
האם הצורה או התהליך המתואר וכן ההתערבות שלי בריכוז ומיקום הביצים עשוי להפריע על הדגירה ?
האם יש סיכוי שהיא תתחיל לדגור ובסופו של דבר יהיה סיכוי לגוזלים נוספים?
אשמח לקבל הסבר.
תודה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פרסונטה הטילה ביצים
מנהל: מפקחים
Re: פרסונטה הטילה ביצים
היי גאולה ,
למצב שתיארת יכולים להיות מספר אפשרויות , האפשרות הראשונה היא שהביצים הוטלו מבלי שבוצע זיווג, כלומר ללא זכר שותף שהפרה את הביצים, אפשרות שנייה שישנו זכר שהפרה את הביצים ואולי הוא אחד הגוזלים לשעבר , במקרה זה אם האם תדגור והכל יתנהל כשורה יבקעו גוזלים. מאחר ולא ציינת האם את רואה בקירבת האם זכר אחד שמכרכר סביבה ואולי גם מגרש אחרים אז אני כרגע לא מתייחס לשאלת הפוריות.
לשאלתך לגבי ההפרעות, ציפורי אהבה / פרסונטות אינן רגישות להפרעות, כלומר יתכן והן לא יזוזו מהביצים כשפותחים את התא או לא יתנו לראות את הגוזלים אבל לא יפסיקו לדגור כתוצאה מכך ברוב רובם של המקרים.
לכן עשית טוב שהעברת את הביצים , עתה נותר לראות האם הדגירה מתבצעת היטב והאם הביצים מופרות.הסיכוי שהאם תדגור גבוה מאחר וזהו האינסטינקט שלה וזה טבוע בה . כפי שאמרתי, נותר להמתין ולראות אם היא תיישם את מה שהטבע הטיל עליה לעשות.
בהצלחה.
למצב שתיארת יכולים להיות מספר אפשרויות , האפשרות הראשונה היא שהביצים הוטלו מבלי שבוצע זיווג, כלומר ללא זכר שותף שהפרה את הביצים, אפשרות שנייה שישנו זכר שהפרה את הביצים ואולי הוא אחד הגוזלים לשעבר , במקרה זה אם האם תדגור והכל יתנהל כשורה יבקעו גוזלים. מאחר ולא ציינת האם את רואה בקירבת האם זכר אחד שמכרכר סביבה ואולי גם מגרש אחרים אז אני כרגע לא מתייחס לשאלת הפוריות.
לשאלתך לגבי ההפרעות, ציפורי אהבה / פרסונטות אינן רגישות להפרעות, כלומר יתכן והן לא יזוזו מהביצים כשפותחים את התא או לא יתנו לראות את הגוזלים אבל לא יפסיקו לדגור כתוצאה מכך ברוב רובם של המקרים.
לכן עשית טוב שהעברת את הביצים , עתה נותר לראות האם הדגירה מתבצעת היטב והאם הביצים מופרות.הסיכוי שהאם תדגור גבוה מאחר וזהו האינסטינקט שלה וזה טבוע בה . כפי שאמרתי, נותר להמתין ולראות אם היא תיישם את מה שהטבע הטיל עליה לעשות.

בהצלחה.