ערב טוב לכולם
יש לי להקת תוכונים צעירים ורציתי לדעת כמה פעמים בשבוע אפשר להאכיל בירק ?
והאם אפשר לתת קליפות ביצים מרוסקות במקום הקוביות סידן הרגילים שנותנים לתוכונים ?
תודה מראש על התשובות
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כמות מזון חי וסידן
מנהל: מפקחים
Re: כמות מזון חי וסידן
ברוך הבא,
פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע אתה יכול לתת ירק ללא בעייה.
אפשר לת קליפות ביצים מרוסקות אך אני בספק אם תוכונים יאכלו אותם כך, אני ממליץ על סבידה ולא אבן גיר כמקור סידן מעולה.
פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע אתה יכול לתת ירק ללא בעייה.
אפשר לת קליפות ביצים מרוסקות אך אני בספק אם תוכונים יאכלו אותם כך, אני ממליץ על סבידה ולא אבן גיר כמקור סידן מעולה.
אני נותן ירק כמעט כל יום זה לא טוב?..
אפשר לתת כל יום ואפשר לחלק את המזון, השאלה האם הם אוכלים ירק בכמות גדולה מידי שבאה על חשבון המזון הבסיסי?
בעיקרון אם נחלק את המזון כדי שהתוכי יקבלו תזונה מאוזנת נצטרך בערך 1/3 תערובת 1/3 פירות 1/3 ירקות , הבעייה שדלא תמיד זה מסתדר והתוכים בוחרים לאכול את מה שהם אוהבים, אצלי למשל הם יכלו לאכול ירקות ופירות ולוותר על הזרעים, מה שעשיתי זה שנתתי להם
פעממים שלוש בשבעו ירק/פרי ובשאר הם נאלצו לאכול זרעים מכל הסוגים.
בעיקרון אם נחלק את המזון כדי שהתוכי יקבלו תזונה מאוזנת נצטרך בערך 1/3 תערובת 1/3 פירות 1/3 ירקות , הבעייה שדלא תמיד זה מסתדר והתוכים בוחרים לאכול את מה שהם אוהבים, אצלי למשל הם יכלו לאכול ירקות ופירות ולוותר על הזרעים, מה שעשיתי זה שנתתי להם
פעממים שלוש בשבעו ירק/פרי ובשאר הם נאלצו לאכול זרעים מכל הסוגים.