ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תכירו את לאקי :)

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

תכירו את לאקי :)

שליחה על ידי bambokit »

היי חברים
המון זמן לא כתבתי אספר בקצרה על השתלשלות החודשים האחרונים בקרב הקוקטלים שלי :)
אז ככה ..
מי שזוכר יש לי זוג קוקטיילים קוקו וקוקי (קוקו (זכר) לטינו - קוקי (נקבה) פייד קינמון)
לפני 9 חודשים (וואי הזמן טסססססס) בקע לאקי הגוזל הראשון, פעם ראשונה של ההורים, לכן אחרי 6 ימים מאז הבקיעה
לאקי ננטש ועבר תחת חסותי :)
לאקי הוא ממש כמו תינוק שזקוק כל הזמן לליטופים לפינוקים, למשחקים וכמובן להיות לידי,
מכוררר לליטופים בכל חלקי הגוף, הוא ממש הבייבי הקטן (כבר גדול) בבית.

פה מתחיל הבעיות..
קודם כל ההורים שלו מאז שהוא התחיל להיגמל הפסיקו להתייחס אליו
הם ממש לא מחוברים אליו, הייתה תקופה שהם היו ביחד באותו כלוב ופשוט אין יחס אחד כלפי השני כשהוא מתקרב אליהם
ההורים ממש בורחים, הם לא מנקים אותו וכבר 9 חודשים שאין שום אינטראקציה ביניהם. בגלל זה לאקי מקבל יחס מעודף בבית
אני מרגישה שהוא יותר לבד ואין לו עם מי להיות במהלך היום.

לאקי צרחןןןןן הטונים שלו מגיעים לדציבלים שכבר קשה לשמועע, זה מרגיש שהוא לא יכול להיות בכלוב או חופשי מעל הכלוב כשיש אנשים בבית הוא חייב להיות על מישהו, או לטייל בבית.

ההורים מאוד רגועים יחסית בשנתיים האחרונות שהם אצלי, הייתה תקופה שקוקו היה קצת בוכה ואני חושבת שאחרי החיבור עם קוקי הכל נעשה נורא שקט איתם. שומעים אותם (חוץ משירי ההזדווגות) רק כאשר מפרידים בינהם לטווח שעובר את המטר בבית :).

לאקי קובע את החוקים בבית! כדי להרגיע אותו חייב להתקרב אליו, אך לפעמים אנחנו רוצים לשבת בסלון לאכול או לראות טלוויזיה ושהוא ישאר בכלוב אך זה לא אפשרי הם פשוט מתחיל לשרוק ולצווח בקולי קולות :(
ניסינו המון המון פעמים להתעלם זה לא עובד, אנחנו מדברים בטלפונים ואנשים מעבר לקו שומעים אותו צורח וכבר לא נעים

האמת לפעמים שאני חוזרת הביתה עוד מהרחוב אני שומעת אותו וזה לא נעים
מה עושים עם לאקי?

בנוסף לאקי הגיע לבגרות (כל כך מהר) ואני מבינה שהצרחות שלו מגיעות מזה שהוא צריך להזדווג
אני כל יום מקבלת ממנו שריקות חיזור ופתיחת כנפים לבביות :)
ואפילו פעם אחד הוא זיווג אותי שהוא עמד על הכתף (לא נעים)
וביום שישי הוא ניסה לזווג את הקערה של האוכל
לצערי אין באפשרותי להביא ללאקי כרגע בת זוג
האם מסוכן להשאירו במצב כזה?
האם הוא יכול למות?
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה

Re: תכירו את לאקי :)

שליחה על ידי bambokit »

כמובן שיש עוד קצת בעיות עם לאקי
למשל לאקי מעיף את הראש שלו אחורה בצורה מהירה (9 שניות מתחילת הסירטון)
הוא עושה זאת כל הזמן אני מפחדת שיתפס לו הצווארר ככה
אני אנסה לעלות סרטון ברור של לאקי עושה זאת

http://www.youtube.com/watch?v=oVuujubO ... e=youtu.be
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: תכירו את לאקי :)

שליחה על ידי eli_lea »

היי, שמח שעידכנת.

לאקי מתנהג בדיוק כפי שמצופה ממנו. כתוכי שחי בלהקה עם בת זוג (שזו את אם לא הבנת) . בטבע בני הזוג לא נפרדים כמעט ובת הזוג לא הולכת לעבודה. הכי הרבה היא קופצת לענף קרוב כדי לכרסם משהו. אבל הם עדיין נמצאים בטווח ראייה זה מזו.
לתוכים קשה לקבל מנה מסויימת של ליטופים חיבוקים ואהבה ולאחר מכן לקבל פחות ממה שהם רגילים לקבל.
פינקת את לאקי לא מעט והוא מתנהג בהתאם. הוא רוצה להיות בקירבתך ועלייך.
הניסיונות להתעלם לא כל כך מועילים אם הרגלת אותו לכמות מסויימת של יחס. הוא ימשיך לדרוש אותה.
כדי לנסות ולהפסיק את התלות שלו בך את צריכה לעשות זאת לאורך זמן כאשר בכל פעם את מורידה מכמות היחס שניתנת. זה יכול לארוך הרבה מאוד זמן ולא תמיש יש לנו את הזמן והסבלנות לכך.
אחד הפיתרונות זה לחבר את לאקי עם נקבה שתביאי. לא תמיד זה עובד בצורה טובה. אבל עם סבלנות בסוף זה מצליח.
מעבר לזה הזכרת את ההורים. את ההורים הוא לא באמת מעניין, גם במידה והם היו מגדלים אותו הם לא היו מתעניינים בו במיוחד.
להיפך יתכן שהוא אפילו יהיה מפריע להם. בטבע כבר מזמן היו נפרדות דרכיהם ולאקי היה מצטרף ללהקות של קוקטילים צעירים שזה עתה עזבו את הבית.

לגבי שאלתך, לאקי לא ימות מכך שאין לו בת זוג אבל מה שחשוב באמת זה לא לגרום לו לרצות להזדווג, לא ללטף אותו יותר מידי באיזורים כמו הבטן והגב, ברגע שרואים שהוא מתחיל להעלות גירה ומעונין להאכיל לעזוב אותו ולתת לו להירגע וכו'.

לגבי הטיית הראש לאחור. לא משהו מסוכן או משהו שיכול לסכן אותו. לא רואה סיבה להתייחס לכך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”