ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

טיפול בקוקטייל צעיר / גמול שלא התפתח טוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: טיפול בקוקטייל צעיר / גמול שלא התפתח טוב

שליחה על ידי שירלי87 »

תודה לכולם... אגב הקרדיט לא מגיע לי, אמא שלי גם חשבה על הקטן מיום ראשון ועוד אז שחשבנו להביא אותו ירדנו מזה
במחשבה שהוא אולי חולה וחבל לסכן את שאר בעלי החיים בבית, ואתמול בבוקר היא אמרה שהיא חושבת עליו עדיין ואמרתי שגם אני
אמרתי לה שאי אפשר לשים עם הקוקטיילים והיא הסכימה לפתוח עוד כלוב.. (כל הבית נהיה בית גידול)
וזהו הבאנו אותו במחשבה שגם אם הוא לא ישרוד לפחות יזכה לשקט לפני הסוף ולא לניקורים מהקוקטיילים האחרים שם..

אלי מחר אני אקנה משקל.. באמת מעניין כמה הוא שוקל, אני אעדכן מחר
תמונה
לא נראה לי שהוא מתקשר איתם, שומעים אותם בסירטון כי אני שרקתי לקטן מקודם ורמבו שרק לי והקוקטיילים שרקו לרמבו ובקיצור חגיגה,
אבל הקטן גם לפני זמן מה נעמד לו בשמש והתחיל לשרוק ככה ולהתמתח והקוקטיילים היו שקטים.. כנראה הוא סתם מקטר
בכל מקרה אם זה תקשור או קיטור.. מאמינה שזה חיובי, הוא ממש התעורר יחסית לאתמול.. ואני מאושרת תמונה
הנחתי לו מקל מוקדם יותר והוא טיפס עליו בהצלחה לגמרי לבדו. כשהחלפתי לו מצע הוא גם עמד על האצבעות שלי בלי בעיה,
ונתן קצת ללטף אותו.. והוא מסתכל עלינו מדי פעם רואים שהוא מבין.. שאנחנו רוצים בטובתו בסך הכל.. ממש פשוש קטן
אני מקווה רק שימשיך ככה תמונה

מתן הוא לא דרש תשלום.. אמא שלי הלכה לבד להביא את הקוקטייל והמגדל התחנן שהיא תיקח גם גוזל שהיה לו בתא בן שבועיים וחצי
בערך כדי שאני אחתים לו.. (ממש..) עוד ביום ראשון הוא הציע לי ואמרתי לו שאין לי אומנת ובלי זה אני לא יכולה לטפל (בכל מקרה לא
רציתי לקחת ממנו שום תוכי) וכשראינו את הקטן על הריצפה אני ואמא שלי הינו בשוק..
והוא הפרא אדם הזה אומר "הוא טמבל.. לא זז לא אוכל" תמונה ואם בסרטון הוא נראה לכם במצב רע הייתם צריכים לראות אותו בכלוב..
עיניים חצי עצומות, מתנדנד.. רזה כזה לעומת הקוקטיילים האחרים.. חשבתי שהוא חולה והוא לא ישרוד.. ואמרתי לו שהוא צריך לאכול אולי
לא האכילו אותו כמו שצריך, שיתן לו דייסה או משהו "לא הוא בסדר, הוא גדול כבר..הוצאתי אותו שלא יפריע להורים" ואז הרים אותו ושם
אותו בכלי של האוכל. והקטן זז ונופל כי אין לו כח ברגליים להחזיק את עצמו אפילו.. ואז ה"מגדל" שם לב שאין מספיק אוכל בכלי, ומילא
להם אוכל.. וישר הקוקטילים הסתערו והקטן התרחק מהם בקושי רב.. סימנתי לאמא שלי שנעוף משם כמה שיותר מהר כי לא סבלתי לשמוע
את האיש הזה.. כמה אדיש ואטום בנאדם יכול להיות... מתייחס לתוכי כמו לזבל..גועל נפש..

טוב אני סתם מתעצבנת עכשיו כשאני נזכרת.. בקיצור הקטן מרגיש יותר טוב, אני אעדכן בהמשך
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

העיקר שהגיע למקום טוב :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ronihoshen

שליחה על ידי ronihoshen »

מסכימה עם דקל:) תמונהתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היה לו מזל לקטנצ'יק שהגעתן לשם, אני מצדיע לאמא שלך על כך שיש בה אהבה לבעלי חיים ואני מבין מאיפה את קיבלת את זה.
הלוואי ואת מה שאימך העבירה לך היו מעבירים בקטן בבתי הספר אז היחס לבעלי חיים היה אחר לגמרי.
קשה להישאר אדישים לנוכח הזנחה , נראה שאנשים לא מבינים שביצורים האלה יש נשמה והם חשים כאב בדידות ואושר ואם הם
יודעים זאת ולא איכפת להם זה הרבה יותר גרוע.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

צודק מאה אחוז..

תודה תמונה
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי דין-ש »

שירלי כל הכבוד לך מעטים האנשים כמוך שמסוגלים לקחת גוזל ולדאוג לו עד שיבריא לחלוטין כל הכבוד מקווה שפיצי יגדל ויתפתח כמו שצריך תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תודה תמונה אעדכן בהמשך
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תאמינו או לא, הקטן שוקל 58 ג'!.. מעניין כמה הוא שקל לפני יומייםתמונה
אני אשקול אותו כל בוקר לבדוק אם הוא עולה וכמה..
מישהו יכול לשער תוך כמה זמן בערך הוא אמור להגיע למשקל נורמלי? או כמה הוא אמור לעלות בכל יום? בחיפוש בגוגל ראיתי שהמשקל שלו
מתאים לגוזל בן 3 שבועות, וגוזל בן 4-5 שוקל 80, אז אם יקח לו שבוע שבועיים זה תקין לא?
בינתיים הוא טוחן תערובת, הרגליים שלו התחזקו קצת לפי מה ששמתי לב
גם האחיזה עם המקור התחזקה.. אתמול כשהרמתי אותו בקושי הרגשתי שהוא נשך/בחן את האצבעות שלי עם המקור, והבוקר כשהרמתי אותו
לנקות לו לשלשת מהרגליים הוא תפס אותי עם המקור, אומנם זה לא כאב אבל הרגשתי שהוא לוחץ חזק יותר אז יש שיפור..

שאלה נוספת - הבוקר ראיתי נקודה קטנה של דם על הראש שלו (באזור המרוט), והוא גירד שם.. ראיתי שיש 1-2 קוצים של נוצות חדשות
אז אני מניחה שהאו גירד נוצה (נוצת דם..) ובגלל זה הדימום - הגיוני?
שמתי לו פולידין והוא לא הגיב ממש אז אני מניחה שזה היה קרוש, כנראה בלילה הוא גירד..
לא צריך לדאוג נכון? הבעיה שעכשיו יש לו סימן גדול של פולידין על הראש אז אני לא יכולה לראות אם יש/יהיה דימום נוסף..
אבל רואים שיש מעט נוצות בצמיחה
סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ronihoshen

שליחה על ידי ronihoshen »

כל הכבוד לך שירלי! ... הנוצות נראות יותר טוב מאז הסרטון האחרון? ו
מקווה שהכל יהיה בסדר ... תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אני חושב שבועיים הבאים הויא יחזור למדקל נורמאלי.
הגיוני.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”