מצטער לשמוע.
לצערי הרב אני לא מכיר ולא יודע על וטרינר בארץ או בעולם שיכול לפתור את בעיית המריטה.
לעניות דעתי כל הטיפולים שנעשים היום ומתיימרים לפתור את בעיית המריטה הינם טיפולים עקרים.
אני כיול לכתוב כאן מספק דפים על הטיפולים המוצעים שיכולים להסתכם באלפי שקלים שבסופם
אני לא יודע להגיד מי מרוט יותר המגדל או התוכי. אני כותב זאת בצער ויסלחו לי הוטרינרים ידידיי.
במקרה של פציעה כמו שבמקרה שלכם אין מנוס מלפעול מאחר והתוכי עלול לגרום לפגיעה קשה. ולכן
המלצתי להגיע עימו לוטרינר.
בכל מקרה, לרוב המגדל נוטה לחפש את האשם באופן הגידול ובגישה. אני יכול להרגיע אותך שישנם לא מעט תוכים
שמקבלים יחס והגישה אליהם נכונה והם מורטים. הלוואי והיה מדובר רק במתן יחס במינון כזה או אחר והבעייה הייתה נפתרת.
לדעתי אתם צריכים לקבל את המצב ולהשלים עימו. עדיין לנסות ולבצע שינויים בהתאם להתנהגות התוכי בניסיון להביא אותו
למצב של רוגע ולמצב בו הוא ימרוט פחות ככל שאפשר.
אגב, האם שמעת על אלכס? התוכי של ד"ר איירין מ.פפרברג?
מת לא מזמן די צעיר באופן פתאומי בגיל 31. ד"ר אירין עבדה איתו מגיל שנה אם איני טועה באופן רצוף. הגיע למסקנות מאוד
ברורות בקשר ליכולות של הג'אקו אבל בחלק מהסירטונים אי אפשר שלא להבחין בכך שהתוכי מורט או כוסס נוצות.
אי אפשר להגיד שהתוכי לא טופל נכון או שלא קיבל יחס...
איירין מ' פפרברג היא פרופסור-חבר באוניברסיטת ברנדייס, מסצ'וסטס, ומלמדת תודעה של בעלי חיים באוניברסיטת הרווארד. מחקריה התפרסמו בעיתונים ובכתבי עת חשובים בארצות הברית, באירופה ובאסיה וגם בתוכניות טלוויזיה. ספרה, אלכס ואני, כיכב שבועות רבים ברשימת רבי המכר של הניו יורק טיימס ונבחר ע"י עורכי העיתון לאחד מעשרת ספרי השנה.
אפשר למצוא לא מעט מידע ברשת בגוגל אבל אם תרצו אני ארחיב בנושא.
סירטון אחד מיני רבים
http://www.youtube.com/watch?v=cO6XuVlcEO4