אני צריכה עיצה. אפרט מעט קודם את הרקע:
לאחר התלבטויות והתייעצויות רבות, הבאתי לשקשוקה היפהיפייה שלי אקלקטוס זכר!
את הזכר בחרתי לפי גודלו - הוא היה גוזל גדול מאוד יחסית לאקלקטוס בן חודשיים וחצי, והבנתי שזה חשוב שהזכר יהייה פיזית גדול מהנקבה (לשוקה יש כבר 7 חודשים מחוץ לביצה והיא נראית פיצפונת לידו). דבר נוסף זה שנדמה היה בין כל הגוזלים השובבים שהוא הכי "בוגר"- הוא לא הישתובב עימם, עשה רושם רגוע שקט ורציני יותר ומשום מה הנחתי שזה בול מה ששקשוקה הסקרנית שלי צריכה.
קראתי לו צ'ופצ'יק.
עברו כמעט 3 שבועות והוא ושקשוקה לומדים להסתדר אחד עם השני. בהתחלה הם רבו הרבה (שקשוקה הפגינה טריטוריה וגירשה אותו מכל מקום שהוא היה בו- מהנדנדה, מקערת האוכל, מהמים, ממקל העמידה, מקל השיוף... לאן שהוא הלך היא רדפה אחריו) ועכשיו הם חוקרים אחד את השני הרבה - בעיקר שקשוקה חוקרת והוא בורח ממנה... והם רבים פחות. הוא מתחיל "לעמוד על שלו" ושקשוקה מתחילה לקבל את זה.
עד כאן הכל טוב.
הבעיה שאני מרגשיה שצ'ופצ'יק לא אוהב חברה!
הוא בורח ממני כשאני קרבה אל הכלוב, מנסה להתנגד לי כשאני מרימה אותו (בהתחלה תקף, עכשיו הוא רק מתנגד בלי לתקוף), וכשהוא עליי הוא רק מחפש את הכלוב ואת נתיב המילוט ממנו יעוף איליו. התחושה היא שהוא לא רוצה בחברתי (וגם לא בחברת שקשוקה..).
אי אפשר גם לשחד אותו בעזרת גרעין כי הוא לא מתלהב מגרעינים (גם דבר דיי מוזר...). הוא יותר בחור של פירות וירקות.
ניסיתי פעם לשחד אותו עם תפוח וזה עבד יותר טוב מאשר עם גרעין אבל גם אז הוא ברח ממני ברגע.
אני משתדלת להרעיף עליו אהבה ולדבר איליו הרבה וגם לשיר לו - אבל כלום לא עוזר!
יכול להיות שזה האופי שלו? שהוא פשוט לא אוהב חברה? לא אוהב מגע? הוא האכלת יד, בית הגידול בו בקע מוצף באהבה. זה הגיוני שיהייה תוכי אקלקטוס לא חברותי????
ואם לא, מה אני אמורה לעשות כדי להתחבב עליו?
אשמח לעיצות!!
יונית