ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי (אקלקטוס) לא חברותי - יש חיה כזאת?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

תוכי (אקלקטוס) לא חברותי - יש חיה כזאת?

שליחה על ידי yonit »

שלום!!
אני צריכה עיצה. אפרט מעט קודם את הרקע:

לאחר התלבטויות והתייעצויות רבות, הבאתי לשקשוקה היפהיפייה שלי אקלקטוס זכר!
את הזכר בחרתי לפי גודלו - הוא היה גוזל גדול מאוד יחסית לאקלקטוס בן חודשיים וחצי, והבנתי שזה חשוב שהזכר יהייה פיזית גדול מהנקבה (לשוקה יש כבר 7 חודשים מחוץ לביצה והיא נראית פיצפונת לידו). דבר נוסף זה שנדמה היה בין כל הגוזלים השובבים שהוא הכי "בוגר"- הוא לא הישתובב עימם, עשה רושם רגוע שקט ורציני יותר ומשום מה הנחתי שזה בול מה ששקשוקה הסקרנית שלי צריכה.
קראתי לו צ'ופצ'יק.

עברו כמעט 3 שבועות והוא ושקשוקה לומדים להסתדר אחד עם השני. בהתחלה הם רבו הרבה (שקשוקה הפגינה טריטוריה וגירשה אותו מכל מקום שהוא היה בו- מהנדנדה, מקערת האוכל, מהמים, ממקל העמידה, מקל השיוף... לאן שהוא הלך היא רדפה אחריו) ועכשיו הם חוקרים אחד את השני הרבה - בעיקר שקשוקה חוקרת והוא בורח ממנה... והם רבים פחות. הוא מתחיל "לעמוד על שלו" ושקשוקה מתחילה לקבל את זה.
עד כאן הכל טוב.

הבעיה שאני מרגשיה שצ'ופצ'יק לא אוהב חברה!
הוא בורח ממני כשאני קרבה אל הכלוב, מנסה להתנגד לי כשאני מרימה אותו (בהתחלה תקף, עכשיו הוא רק מתנגד בלי לתקוף), וכשהוא עליי הוא רק מחפש את הכלוב ואת נתיב המילוט ממנו יעוף איליו. התחושה היא שהוא לא רוצה בחברתי (וגם לא בחברת שקשוקה..).
אי אפשר גם לשחד אותו בעזרת גרעין כי הוא לא מתלהב מגרעינים (גם דבר דיי מוזר...). הוא יותר בחור של פירות וירקות.
ניסיתי פעם לשחד אותו עם תפוח וזה עבד יותר טוב מאשר עם גרעין אבל גם אז הוא ברח ממני ברגע.
אני משתדלת להרעיף עליו אהבה ולדבר איליו הרבה וגם לשיר לו - אבל כלום לא עוזר!
יכול להיות שזה האופי שלו? שהוא פשוט לא אוהב חברה? לא אוהב מגע? הוא האכלת יד, בית הגידול בו בקע מוצף באהבה. זה הגיוני שיהייה תוכי אקלקטוס לא חברותי????

ואם לא, מה אני אמורה לעשות כדי להתחבב עליו?

אשמח לעיצות!!

יונית :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי (אקלקטוס) לא חברותי - יש חיה כזאת?

שליחה על ידי eli_lea »

היי יונית,
כמו שכבר גילית בעצמך לתוכים מאותו סוג ומאותו מין יש אופי שונה, ממש כמו לילדים.
לכן יתכן מאוד שבאופיו הוא לא אוהב חברה.
אבל..אני עדיין חושב ומאמין שזה תלוי לא מעט בגישה אל התוכי. אני לא יודע ממש ( לא הצלחתי להבין ) איך קיבלת את התוכי הבייתה. האם הכנסת אותו לאותו כלוב עם שקשוקה ( לא קראו לה שוקה?) מיד עם הגיעו? האם הם נמצאים בכלובים נפרדים.

בגדול יש השפעה מאוד דרמטית על תוכים רבים שאין להם מוכנות מספקת למעבר לבית החדש. לא אכנס לזה כרגע.
חשוב לא פחות כמו שציינתי שהמעבר יהיה באמת מעבר חלק ובצורה שתתאים לתוכי.

מה שנראה לי כרגע זה שהתוכי עוד מנסה להסתגל לרעיון לחיות במחיצת שקשוקה ואין לו ממש את הזמן להתחבר אלייך.
תתארי לך שלתוכי יש לא רק מעבר לבית חדש אלא גם צורך להתמודד על מקומו בבית ובכלוב.
אני אישית דוגל בכלובים נפרדים. זה חשוב ביותר לפחות בתקופה הראשונה.
כשהתוכים נמצאים בכלובים נפרדים בעצם הם רואים את בן/בת הזוג אבל אין להם יותר מידי התעסקות איתו, אין להם חשש מתגובות של בן הזוג והם חשים הרבה יותר נינוחים.
כתבתי בנוגע לכלובים מתוך הנחה שהם ביחד אבל תתקני אותי אם טועה והם חיים כל אחד בכלוב משלו.
לאחר מכן אוכל להמשיך כשאדע יותר פרטים.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

היי אלי!
קודם כל- תודה רבה על התשובה המפורטת!!

שוקה זה השם קיצור של שקשוקה. אני קוראת לה במליון שמות (שוקה, פאפוקה, באלוקה...) פשוט מאהבה! :)
אני זוכרת את עיצתך כששקלתי האם להביא עוד תוכי, והתייעצתי כאמור עם עוד גורמים.
כמובן שהבנתי את תשובתך אך השקעה כספית בכלוב נוסף שיהייה נוח לתוכי גדול (צ'ופצ'יק באמת גדול. פיזית.) ערערה אותי, ולכן פניתי להתייעץ עם עוד גורמים ואף שקלתי לחכות עם התוכי הנוסף...

הרוב המוחלט (בניהם גם הוטרינר) המליץ שלא להשקיע הוצאה נוספת עבור הכלוב כי חבל לחכות- כל עוד שקשוקה קטנה עדיף שפער הגילאים בינה לבין בן הזוג יהייה קטן ככל האפשר. מכיוון שבמילא רוב היום התוכים מחוץ לכלוב, ויש להם גן שעשועים ענק ועשיר בסולמות, חבלים ונדנדות שבן זוגי בנה עבורם, אין סיבה שלא לשים אותם יחד מההתחלה.
כך שהכלוב הוא רק לצורך לינה (הם אכן נכנסים איליו כשמתחשק להם באופן חופשי) אך מזריחת השמש הכלוב פתוח והם יוצאים ומשחקים וחוזרים כרצונם.

לכן, כפי שהבנת נכון - צ'ופצ'יק אכן חולק עם שקשוקה את הכלוב, ואת ה"לונה פארק".

מה אוכל לעשות במצב זה?
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

מצרפת תמונה
קבצים מצורפים
20130829_112719.jpg
20130829_112719.jpg (49.82 KiB) נצפה 5854 פעמים
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

תתחדשי, הם ממש יפים.
אם את מעוניינת בקרבתו של הזכר את חייבת לפחות בהתחלה לדאוג לשני כלובים נפרדים. ולהתעסק עם כל אחד מהם בנפרד.
אני יודעת שמומלץ שדווקא הזכר יהיה מבוגר יותר מהנקבה אבל אם הוא גדול ממנה פיזית אולי זה יהווה יתרון מבחינתו בעתיד.
מבחינת "תוכי שלא אוהב חברה" יש שיגידו שזה תלוי ברמת ההחתמה אך מניסיוני האישי אני לא חושבת שזה נכון.
אני גם הבאתי זוג אקלקטוסים (כל אחד בנפרד) צעירים, האכלות יד מושלמות. במשך הרבה זמן הזכר היה מאוד מחובר אליי והנקבה ביישנית, ועכשיו כשהם בני כשנה וחצי זה פתאום התהפך. הנקבה מחפשת שאתעסק איתה והזכר שומר על דיסטנס.

בכל מקרה אם את דואגת לזה שהוא בורח ממנה, אז זה יעבור לו בקרוב.
אבל אם חשוב לך הקשר איתו אז כדאי להפריד לפני שיהיה מאוחר מידי ואז הוא יתעניין רק בה.

אגב, באיזה כלוב הם חיים?
תמונה
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

היי אלמוג, תודה רבה על התגובה!!
הם נמצאים בכלוב A11.
את רוב שעות היום הם מבלים מחוץ לכלוב, יש להם- כפי שציינתי- הרבה שטח משחק.
רק בלילה הם ישנים בכלוב וכמובן שהדלת פתוחה כל היום והם חופשיים להכנס ולצאת מהכלוב.
בלילות אני סוגרת את הכלוב כשהם רדומים ועם הזריחה פותחת אותו.

אז אתה מציע להביא למרות הכל כלוב נוסף עבור צ'ופצ'יק? גם אם זה רק עבור הליילה?
אני בהחלט מעוניינת בחברות איתו, וכרגע נראה שהוא מפחד ממני ולא רוצה בחברתי.
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

אני בהחלט מציעה* להביא עבורו כלוב נוסף, אפילו זמני להשאיל ממישהו.
A11 הוא כלוב קטן מאוד עבור שני אקלקטוסים, אפילו אם זה רק ללילה.
אני מבינה שהם בתוך בית ולכן אין אפשרות לגדל בכלוב של שני מטר אבל הייתי מציעה לך לשקול להעביר אותם אפילו לכלוב A19 שהוא לפחות רחב יותר (ואת הA11 תמכרי.. על מנת לא לצאת מופסדת).
לעתים מריבות בין תוכים נובעות מצפיפות בכלוב, ותוכים גם כשהם חברים, רבים מדי פעם ולכן רצוי שיהיה להם טיפה מרחב.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל חשוב שרמת ההחתמה תהיה טובה. זה הבסיס בעצם להכנת התוכי לחיים בבית החדש ולקשר עם בני האדם.

אבל, כאן זה לא נגמר. החתמה טובה לא נשארת או לא מלווה את התוכי לאורך חייו. החתמה מעולה ככל שתהיה יכולה "להתקלקל" כתוצאה מגישה או יחס לא נכון ופה נכנס השלב של ההדרכה. רכישת תוכי ללא הדרכה רצינית, מעקב ואפשרות לקבלת ייעוץ יכולה הבחלט לגרום לבעייה רצינית.

וטרינרים. הוטרינר הזה גידל תוכים? אני בספק שיש לו את הידע הנדרש להציע לך הצעות כאלה.
לקחת תוכי בשלבי גמילה ולחבר אותו לנקבה בכלוב אחד זו הטעות הכי גדולה שיכולה להיות.
1.התוכי מפוחד מהמעבר ומהמפגש עם תוכי שאינו מכיר שלרוב ישמור על הטריטוריה שלו.
2.התוכי לא יצור עימך קשר ויקשה עלייך להתחבר אליו בגלל התנאים שהצבת לו.
לכן את חייבת הפרדה כדי ליצור קשר עם התוכי, יצירת קשר חזק וטוב ורק לאחריו חיבור בין התוכים.

אגב, זה שהתוכים משוחררים מצאת החמה ועד לשקיעה גם הוא אינו טוב. אני בדעה שהתוכים צריכים להתרגל לכל המצבים. גם להיות בחלק מהיום בכלוב כשהם לומדים להעסיק את עצמם ( גם אם אתם בבית) וגם מחוצה לו. כך כשתרצו לעזוב את הבית למספר ימים ותצטרכו מן הסתם לסגור אותם הם לא יחושו "כלואים" ונטושים.

אם את יכולה לאמץ את ההצעה של אלמוגי ואולי להשאיל כלוב לתקופה אז כדאי שתעשי זאת.
A11 כלוב צפוף לשני תוכים בסדר גודל של ג'אקו ואקלקטוס. כמו שאלמוגי הציעה את יכולה לשתף אותם (בהמשך) בכלוב A19.

כרגע נסי ליצור הפרדה ביניהם, נסי ליצור קשר עם התוכי ע"י כך שתצ'פרי אותו ותנסי להגיע איתו לכך שיש ביניכם קירבה, עליה ליד וכו'.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

היי שוב אלי ותודה על התגובה.

על אף הערכתי הרבה כלפיך ולמקצועיות שלך,
אמנע מלהתייחס לחלק הפוגעני בתגובתך כלפי אנשי מקצוע וקולגות מהתחום (במיוחד אם אינך יודע במי מדובר),
ולהתמקד בעיקר- התוכים שלי.

על אף הקושי, בעיצת אלמוגי ובעיצתך - ארכוש כלוב נוסף ואפריד בין שקשוקה וצ'ופצ'יק.
איך אתנהל איתם לאחר מכן?
הם יהיו ב"תורות" על השטח החיצוני?

תודה.
יונית
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

קודם בתורות. שכל תוכי יקבל זמן איכות איתך משל עצמו. בהדרגה תוכלי להוציא את שניהם יחד, זה יהיה נחמד.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”