ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נשיכות וצווחות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
mani
ביצה
ביצה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: Mani

נשיכות וצווחות

שליחה על ידי mani »

אהלן לכולם,
אני מגדלת שני אקלקטוסים- ג'וקר וג'ין.

ג'וקר אצלנו כמעט שנה וחצי- לאחרונה הוא התחיל לתקוף כשאני נותנת לו "פינוקים".
יש להם כלוב גדול ומעליו מגרש משחקים. יש שם צלחת ענקית שבדרך כלל על השיש- כל יומיים שלושה הם מקבלים פרי אחר או ירק וזה הפינוק שלהם. לאחרונה ג'וקר התחיל לנשוך אותי ברגע שאני מניחה את הצלחת ולאכול ממש בפראות.
יש מקרים אחרים שבהם אני שמה את הצלחת, וכשאני רוצה להרחיק את היד הוא משמיע עליי קול עצבני (שכולם פה בטח מכירים).

כמו כן, כשהבאנו אותו הייתה לו נטייה לצווח כמו עורב בכל פעם שהשמש זרחה (כן כן מסתבר שבשעון שלו הייתה פעם השעה 6 בבוקר...).
הצווחות האלו הפסיקו, ובערך ממתי שהתחילו הביסים על האוכל, חזרו גם הצווחות המצ'געות האלו. הוא פשוט צווח ללא סיבה נראית לעין.
אני מניחה שזה איפשהו בשביל צומי, אבל גם אם הוא מקבל את הצומי הוא ממשיך בשלו.

הערכה שלי היא שמאחר והוא כבר בן שנתיים וחצי- והוא הגיע לבגרות המינית שלו אולי משהו באופי השתבש. הוא גם לא נותן לי ממש ללטף אותו מאחורי הראש ועל הפנים כמו פעם- הוא תופס את האצבע אבל לא נושך אותה. כדי להצליח ללטף אותו אני צריכה לתת לו גירויים כמו ממתק או נשיקה ככה הפה שלו ''עסוק''.

לגבי הנקבה- ג'ין.. היא אצלנו כבר שמונה חודשים והיא בת שנה וקצת. בעיית הנשיכות שלה לא נפתרת.
עברתי על מאמרים בחו''ל וגם על המאמר בפורום הנכבד הזה. אין לה שום טריגר לביסים. היא יכולה לעוף מהכלוב אליי בשביל צומי, להתענג על ליטופים, ובשניה אחת להוריד ביס (בוא נגיד שאני מקלידה כרגע עם 9 וחצי אצבעות חח).

יש למישהו רעיונות מאיפה להתחיל?
לגבי ג'וקר והעניין של האוכל, אני לא יכולה לתת רק לג'ין את הפירות האלו ואותו להשאיר סגור בכלוב- לא רוצה שזה ידכא אותו או ידליק אותו עוד יותר.

תודה מראש וסורי על ה... שכל :)
מאני
קבצים מצורפים
0126ד.JPG
0126ד.JPG (94.75 KiB) נצפה 2877 פעמים
גם אני אמא גאה ! תמונהתמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: נשיכות וצווחות

שליחה על ידי eli_lea »

היי מאני וכמובן ברוכה הבאה,
הייתי אומר שהבעייה שלך מורכבת מאחר ואת מגדלת זוג תוכים,כזוג כמובן הזכר כמובן יהפוך לתוקפן ובעקבותיו הנקבה עם הגיעה
לבגרות מינית,את המצב שאת מתארת אפשר להגדיר כמצב בו התוכי הופך לקנאי לטריטוריה שלו וכחלק מהגנה על בת זוגתו.
לכן לא מומלץ לגדל זוג כתוכים מוחתמים.
מאחר והחלטת לגדלם כזוג כנראה תצטרכי להשלים עם המצב בו התוכים הופכים לתוכים שהחתמתם "התקלקלה" .
עם זאת תמיד ישנם דרכים לשיפור ההתנהגות של התוכים .
צווחות התוכי בשעות הבוקר המוקדמות ושעות הערב טרם שקיעה נפוצות מאוד ,בטבע אלו העות הפעילות של התוכים בהם הם מחפשים מזון ומתקשרים כלהקה , תוכים שהותמו וגדלו בקירבת בני אדם בלבד יתקשרו בשעות אלו לרוב על ידי דיבורים ושריקות שנלמדו מבעליהן.
אין כל קשר בין הצווחות לבין "צומי " , הקשר היחיד בינהם יכול להיווצר אם במקרה של צווחות נתת לתוכי צומי והוא הבין מהר מאוד את הקשר בין הצווחה לצומי ולהתייחסות.צווחות והתנהגות שאינה רצוייה צריכה להיענות בהתעלמות מוחלטת ,אין לתת לתוכי יחס במצבים אלו ואפילו
לא קשר במבט.
כדי לנסות ולשנות את פני הדברים אפשר להתחיל במציאת צ'ופר האהוב על התוכים , מאחר וציינת את הפירות אני מבין שהם ניתנים מחוץ לכלוב וכצ'ופר ,אם כך המצב אני מציע לוותר על הפירות כצ'ופר מאחר וההתעסקות עימם יחסית רבה אלא אם את נותנת ממש חתיכות קטנטנות בכל פעם והאכילה לא אורכת יותר מספר שניות,במידה ולא תעברי לצ'ופר אחר כגון גרעינים קלופים והעיקר שהצ'ופר לא יהיה חלק מהתפריט היומי.כן אני ממליץ להוציא כל תוכי בנפרד ולתת לו "שיעור בהילכות" ,רצוי להתחיל עם התוכי השקט יותר כך שהתוכי האגרסיבי יותר יקבל
את השיעור מבעד לסורגים.
בהתחלה את יכולה להכין מקום שאינו בשטח הכלוב עצמו אלא במרחק מסויים מהכלוב , כך נושא הטריטוריה יאבד מערכו ,אפשר לבצע זאת גם בחדר אחר לגמרי , באיזור בו התוכי לא ירגיש נוח כל כך כמו באיזור הכלוב הוא יהיה פחות תוקפן כלפייך , הפעם אני מציע לך לעשות זאת דווקה מול הכלוב בו שוהה התוכי הנוסף כדי שגם הוא יהיה חלק מ"המשחק".
שימי לב ,התנהגות רעה חייבת התעלמות מלאה, לא צעקות לא מכות ובוודאי לא על ידי שפת גוף המשדרת רוגז או אכזבה, במקרה הגרוע החזירי את התוכי לכלוב עד אשר תרגישי שת במצב שהכל נשלט ואת מוכנה לניסיון חוזר.
לאחר שתניחי את התוכי במקום שבחרת את יכולה להתחיל בהצגת הצ'ופר תוך כדי שקבעת לעצמך מהן המטרות שאת רוצה להשיג,האם ליטוף הראש ללא קבלת ביס או כדומה,הצ'ופר מאותו רגע ואילך ינתן אך ורק בעת אילוף התוכים,אם לדוגמה בחרת בגרעינים הגרעינים לא יהיו בהישיג של התוכים ולא במזונם אלא אך ורק בעת אילוף (תדאגי שאכן הם מתים על הצ'ופר).
ליטוף הראש למשל של התוכי לא צריך להיעשות בבת אחת, זה יכול להתחיל בכך שתגעי לתוכי בראש רק נגיעה (אפילו שהוא מוכן ליותר) ואז לשבח אותו ולתת לו צ'ופר, אל תדחקי בתוכי ועשי זאת בשלבים ובסבלנות, אל תסיימי לעולם שיעור כזה בצורה לא טובה וברוגז מאחר והתוכי צריך להתרגל לשיעורים אלו לחכות להם ולצ'ופרים ולזכור דבר חיובי ונחמד ולא משהו שלילי.
תתחילי בזה עם כל תוכי בנפרד, אני מאמין שלכל תוכי יהיה את הקצב שלו אבל זה יכול לעזור והתוכים ינהגו בגישה פחות אגרסיבית.

בהצלחה בינתיים ועדכני.
סמל אישי של משתמש
mani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי mani »

וואו איזו תגובה מושקעת- תודה (:
בחרתי לגדל זוג אקלקטוסים מהסיבה שגם כשהם מגיעים לבגרות מינית ההאכלה שלהם לא מתקלקלת אם ממשיכים כמובן לתת להם את אותה תשומת הלב.
הכלוב שלהם ממוקם בסלון, וזה כלוב מדגם A51, ככה שהם תמיד לידנו ובסביבתנו.
ככה שגם כשהם צורחים ולא צריך לתת להם תשומת לב הם תמיד בסביבתנו.
יש לנו גם כלוב קטן (45) שמשמש לנשיאה שלהם אם נוסעים למקום כלשהו ליומיים-שלושה.
האם אתה מציע לשים את זה שצווח בתוך הכלוב סגור בחדר אחר ולא בסביבתנו בסלון?
חשבתי על זה אבל חוששת שלא יקבל טראומה.

בעלי ראה את תגובתך לפניי וחידש לי משהו שאני לא שמתי לב אליו- הוא אמר שהשבוע הזכר ניסה לעלות על הנקבה וזו נתנה לו. בכל מקרה אמר שהיה רק שתי ניסיונות (ואולי גם כאלו שלא יצא לנו לראות).

מה שכן לגבי התוקפנות כשהם מקבלים את הפרי- אני חושבת שהסיבה שהוא נהיה עצבני יותר זה כי אולי מפחד שהניקח ממנו את האוכל. או שהיא חס וחלילה תאכל יותר ממנו ח.

אם אני כבר לוקחת אחד מהם איתי לחדר אז השני בא לחדר גם. רוב הזמן הם משוחררים כי לאחרונה אני נמצאת בבית יותר ולא רואה שום סיבה שהם ישארו בכלוב.
אתמול בערב שמתי את הזכר מתחת לשמיכה ואז כבר כן יכולתי ללטף לו את הראש.

הגילאים שלהם זה שנתיים וחצי (שזה התחלה של בגרות מינית) ושנה וחודש (שהיא עדיין לא הגיעה לבגרות). למעלה אמרתי קודם שההחתמה לא ממש נהרסת כי ממקרים שראיתי (גם המגדל ממנו קנינו את הנקבה) הזכר שלו נשאר ידידותי ולא תוקפני- רק הנקבה התקלקלה. אבצלו גם הכלובים היו בחצר ואנחנו דאגנו לשמור את התוכים בסלון כדי שאפעם לא יהיו לבד וכדי שאולי זה יעזור לדבר שאמור לקרות לא לקרות- וזה שההאכלה שלהם לא תתקלקל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי מאני,

לידיעה כללית, אין קשר בין סוג התוכי אקלקטוס במקרה זה לבין תוכי אחר בנושא של חיבור בן זוג ורמת ההחתמה, אקלקטוס ככל
תוכי אחר יאבד עניין מסויים במטפל או בבני המשפחה כאשר מוסיפים לו בן זוג.
יתכן שעדיין עם הרבה השקעה/יחס כפי שאת נותנת תצליחי לשמור על רמת החתמה טובה, אך הסימנים שהינך מציגה היום מוכיחים
שהבחירה של הזכר הינה ברורה , בת זוגתו ו"להקתו " נמצאים עימו בכלוב והתקשורת עימה רבה יותר מן הסתם מהתקשורת איתכם.

אגב, הכנסת תוכי נוסף כבן זוג בדרך כלל גורמת למצב קשה יותר ממה שתיארת אך ורק בגלל שהיחס מהבעלים יורד בצורה משמעותית,
הבעלים משקיע את זמנו הפנוי בדברים אחרים מאחר ולתוכי ישנה תעסוקה נוספת בכלוב , בדרך כלל הבעלים מרגיש טוב ולא מחוייב לתשומת לב רבה כבעבר.

לגבי שאלתך האם להעבירו לחדר אחר,אז חד משמעית לא ,איני מציע להעבירו לחדר נפרד , איני חושב שבשלב זה הוא יקשר בין הצרחות להעברתו לחדר אחר , הזמן בין הצרחה לבין לקיחתו והעברתו לחדר יוצר בדיוק מצב הפוך , מצב בו הינכם יוצרים תקשורת עם התוכי בהקשר לצרחות. לתוכי לא משנה איזה סוג תיקשורת הוא מצליח ל"הוציא " ממכם , כל תקשורת הינה חיובית לגביו והעיקר שהוא זוכה לתשומת הלב.
לכן מיקומו של התוכי אינו חשוב כלל, החשוב הוא שאת בעלך ושאר הדיירים יתעלמו לחלוטין מהצרחות,וכפי שציינתי אפילו לא לתת
מבט לכיוונו כאשר הוא צורח.

צרחות הן סוג של תיקשורת בטבע , התוכים בטבע מתקשרים ע"י שריקות,צרחות (כמו שאת שומעת) ,וחיקוי קולות שונים.
התוכי צריך להבין שהצרחות לא יגרמו לשום סוג של תגובה , ככל שיהיה קשה מבחינתכם זוהי הדרך היחידה להפסקת הצרחות.
התהליך יכול לקחת מספר ימים ויכול להימשך שבועות, אך אני מציע לך לנסות אותו על מנת שלא תהיה החמרה עד כדי כך שהמצב
יהיה בלתי נסבל.

לגבי האכלה , יתכן שהאכלה עצמה יוצרת מין תחחרות על היחס המתקבל ממך בצורת פרי או צ'ופר אחר, עצם הפעילות איתך יכולה
לגרום לתוכי השני לנסות ולהגיע ראשון כדי להיות" התוכי המועדף" , במקרה זה הייתי אומר כן לסגירת אחד התוכים בכלוב (לפי תור)
והאכלתם אחד אחד, את יכולה לנסות זאת לתקופה של שבועיים ולאחר מכן להחזיר את שניהם להאכלה.
כששניהם אוכלים הייתי מציע לך לתת לזכר למשל פרי יותר גדול שיעסיק אותו זמן רב יותר , ובאותה עת לתת לנקבה פרי קטן יותר,כך יווצר מצב שעד שהתוכי מסיים להתעסק עם החתיכה היחסית גדולה את בזמן הזה נותנת לנקבה לאכול ללא הפרעה, בעצם את יוצרת מין חיץ מין הפרדה כדי שלא יריבו כשהם פנויים ומחכים למזון ממך.

ברוב המקרים הנקבות הן ש"מתקלקלות" וזה קורה גם כשהן לבד, בגיל הרבייה כשהן לבד בסביבות גיל שנתיים ומעלה הן הופכות תופניות ואגרסיביות גם כלפי המטפל, לכן אם תשימו לב על אף יופיין המהפנט של הנקבות בדרך כלל הביקוש לזכרים גדול יותר ואף מחירם של הזכרים גבוה יותר, אומנם לא משמעותית אך גבוה יותר.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
mani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי mani »

אני אנסה ואעדכן בעוד כשבועיים
תודה תמונה