אני מגדלת שני אקלקטוסים- ג'וקר וג'ין.
ג'וקר אצלנו כמעט שנה וחצי- לאחרונה הוא התחיל לתקוף כשאני נותנת לו "פינוקים".
יש להם כלוב גדול ומעליו מגרש משחקים. יש שם צלחת ענקית שבדרך כלל על השיש- כל יומיים שלושה הם מקבלים פרי אחר או ירק וזה הפינוק שלהם. לאחרונה ג'וקר התחיל לנשוך אותי ברגע שאני מניחה את הצלחת ולאכול ממש בפראות.
יש מקרים אחרים שבהם אני שמה את הצלחת, וכשאני רוצה להרחיק את היד הוא משמיע עליי קול עצבני (שכולם פה בטח מכירים).
כמו כן, כשהבאנו אותו הייתה לו נטייה לצווח כמו עורב בכל פעם שהשמש זרחה (כן כן מסתבר שבשעון שלו הייתה פעם השעה 6 בבוקר...).
הצווחות האלו הפסיקו, ובערך ממתי שהתחילו הביסים על האוכל, חזרו גם הצווחות המצ'געות האלו. הוא פשוט צווח ללא סיבה נראית לעין.
אני מניחה שזה איפשהו בשביל צומי, אבל גם אם הוא מקבל את הצומי הוא ממשיך בשלו.
הערכה שלי היא שמאחר והוא כבר בן שנתיים וחצי- והוא הגיע לבגרות המינית שלו אולי משהו באופי השתבש. הוא גם לא נותן לי ממש ללטף אותו מאחורי הראש ועל הפנים כמו פעם- הוא תופס את האצבע אבל לא נושך אותה. כדי להצליח ללטף אותו אני צריכה לתת לו גירויים כמו ממתק או נשיקה ככה הפה שלו ''עסוק''.
לגבי הנקבה- ג'ין.. היא אצלנו כבר שמונה חודשים והיא בת שנה וקצת. בעיית הנשיכות שלה לא נפתרת.
עברתי על מאמרים בחו''ל וגם על המאמר בפורום הנכבד הזה. אין לה שום טריגר לביסים. היא יכולה לעוף מהכלוב אליי בשביל צומי, להתענג על ליטופים, ובשניה אחת להוריד ביס (בוא נגיד שאני מקלידה כרגע עם 9 וחצי אצבעות חח).
יש למישהו רעיונות מאיפה להתחיל?
לגבי ג'וקר והעניין של האוכל, אני לא יכולה לתת רק לג'ין את הפירות האלו ואותו להשאיר סגור בכלוב- לא רוצה שזה ידכא אותו או ידליק אותו עוד יותר.
תודה מראש וסורי על ה... שכל
מאני