לדעתי לנו המגדלים, יש חלק לא מבוטל בהפרעות התנהגותו של התוכי כלפינו וכלפי הסביבה.
האם אנחנו אכן אשמים בהתנהגותו של התוכי, כגון נשיכות, צרחות, פחד, חשש או רתיעה וכד'?
או שמדובר בדפוסי התנהגות מולדים של התוכי?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בעיות בהתנהגותו של התוכי? במי האשם?
מנהל: מפקחים
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: בעיות בהתנהגותו של התוכי? במי האשם?
אביבה האם שאלה זו באה בעקבות התוכנית היום בערוץ 8?
בכל מקרה,
חשבתי על נושא זה רבות. לדעתי כמו כל דבר חיי מדובר במכלול של דברים.
אני חושב שתוכי שגדל בבית ונחשף ל"טוב הרע והמכוער" מפתח אופי כמו ילד שגדל בבית ולומד לפחד
ולומד להגיב וגם לומד להתגבר. אבל, בהחלט גם אופי מולד גורם לעיצוב התוכי לא מעט.
כך או כך לאחר התוכנית שראיתי היום הבנתי שלא חשוב איזה תוכי, מה דפוס ההתנהגות שלו וגילו
עם סבלנות ואהבה אפשר לעשות פשוט הכל. תוכי למרות שזה לא נראה כך חייה מאוד רגישה.
בכל מקרה,
חשבתי על נושא זה רבות. לדעתי כמו כל דבר חיי מדובר במכלול של דברים.
אני חושב שתוכי שגדל בבית ונחשף ל"טוב הרע והמכוער" מפתח אופי כמו ילד שגדל בבית ולומד לפחד
ולומד להגיב וגם לומד להתגבר. אבל, בהחלט גם אופי מולד גורם לעיצוב התוכי לא מעט.
כך או כך לאחר התוכנית שראיתי היום הבנתי שלא חשוב איזה תוכי, מה דפוס ההתנהגות שלו וגילו
עם סבלנות ואהבה אפשר לעשות פשוט הכל. תוכי למרות שזה לא נראה כך חייה מאוד רגישה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
לא ראיתי כל תוכנית טלוויזיה היום.
על איזה נושא היתה התוכנית?
לדעתי יש בידינו לשפר או לגרוע דפוסי התנהגות מולדים.
מעבר לכך,פחד, צרחות ונשיכות הן תכונות שאנחנו בעצמנו
"טיפחנו" בתוכים שלנו, בגלל התייחסותינו והתנאים בהם אנחנו מגדלים
אותם.
על איזה נושא היתה התוכנית?
לדעתי יש בידינו לשפר או לגרוע דפוסי התנהגות מולדים.
מעבר לכך,פחד, צרחות ונשיכות הן תכונות שאנחנו בעצמנו
"טיפחנו" בתוכים שלנו, בגלל התייחסותינו והתנאים בהם אנחנו מגדלים
אותם.
אני מסכים איתך
בחודש האחרון לא היתי כמה פעמים בבית לכמה ימים
בגלל טיולים
אז ג'קי היתה קצת ללא יחס ועכשיו כשחזרתי אני רואה שהיא כועסת עלי
אבל נעבוד על המערכת יחסים שלי ושל ג'קי והכל יהיה בסדר
בחודש האחרון לא היתי כמה פעמים בבית לכמה ימים
בגלל טיולים
אז ג'קי היתה קצת ללא יחס ועכשיו כשחזרתי אני רואה שהיא כועסת עלי
אבל נעבוד על המערכת יחסים שלי ושל ג'קי והכל יהיה בסדר
בדיוק כמו ילדים משקיעים ומקבלים תוצאות יפות. ותמיד יש חריגים אבל הם במיעוט רציני .
כמו שלא נעזוב ילד קטן אצל שמרטפית לכמה ימים בלי חיבור קודם והכנה מראש {לא משנה אם זה אמא שאותה הם לא מכירים} בכול מצב הם יפגעו נפשית מעצם העזיבה . איך מעבירים ילד קטן למטפלת?
קודם כול היא מגיעה בנוכחות הורים ולמה ימים ואחר כך משאירים את הילד רק לכמה שעות ואחר כך לחצי יום .
אבל לא מנתקים אותו לכמה ימים. בכול מקרה אם כבר עושים את זה, בעדיפות אצל אדם שהילד מקושר איתו ריגשית .
גם כך בדיוק בבעלי חיים. זה שיש לנו אותם זאת רק זכות .לכן אם אנחנו נוטשים אותם נפעל כך שהם כמעט לא ירגישו מנותקים מהלהקה .
הלהקה זה כלו מי שנימצאאיתנו במשך שעות היום ואנחנו בקשר תמידי אתו ובעל החיים שלנו יודע שזה חלק מהלהקה .
מה שקורה, כאשר המנהיג עוזב את הלהקה לכמה ימים נוצר בילבול בלהקה שגורם לפחד אצל בעל החיים שברשותינו
ואם נרגיל אותו שהעזיבה הזאת היא לצורך צייד וחיפוש אחרי אוכל, לא תווצר בעיה כול שהיא בעזיבה.
על מנת שזה יצליח עלינו להגיש מזון עשיר מאוד לבעל החיים .{זה יכול להיות מקל דבש .אגוזים למיניהם, פירות טריים כמה שיותר ולא ישנים . זרעי בר .} כאשר הוא רואה את זה, הוא מבין שהעזיבה היתה לשם צייד או חיפוש מזון וכך הוא יכול לעכל את מהות העזיבה.
לסיכום אנחנו נקבע איך תוכי מתנהג ויתנהג למשך כול ימי חייו.וכמו שנירשם למעלה תמיד יש יוצאי דופן.
חישבו טוב לפני כול צעד נכון לביצוע או לא וכך תחסכו בעיות מיותרות בלהקה
בהצלחה
כמו שלא נעזוב ילד קטן אצל שמרטפית לכמה ימים בלי חיבור קודם והכנה מראש {לא משנה אם זה אמא שאותה הם לא מכירים} בכול מצב הם יפגעו נפשית מעצם העזיבה . איך מעבירים ילד קטן למטפלת?
קודם כול היא מגיעה בנוכחות הורים ולמה ימים ואחר כך משאירים את הילד רק לכמה שעות ואחר כך לחצי יום .
אבל לא מנתקים אותו לכמה ימים. בכול מקרה אם כבר עושים את זה, בעדיפות אצל אדם שהילד מקושר איתו ריגשית .
גם כך בדיוק בבעלי חיים. זה שיש לנו אותם זאת רק זכות .לכן אם אנחנו נוטשים אותם נפעל כך שהם כמעט לא ירגישו מנותקים מהלהקה .
הלהקה זה כלו מי שנימצאאיתנו במשך שעות היום ואנחנו בקשר תמידי אתו ובעל החיים שלנו יודע שזה חלק מהלהקה .
מה שקורה, כאשר המנהיג עוזב את הלהקה לכמה ימים נוצר בילבול בלהקה שגורם לפחד אצל בעל החיים שברשותינו
ואם נרגיל אותו שהעזיבה הזאת היא לצורך צייד וחיפוש אחרי אוכל, לא תווצר בעיה כול שהיא בעזיבה.
על מנת שזה יצליח עלינו להגיש מזון עשיר מאוד לבעל החיים .{זה יכול להיות מקל דבש .אגוזים למיניהם, פירות טריים כמה שיותר ולא ישנים . זרעי בר .} כאשר הוא רואה את זה, הוא מבין שהעזיבה היתה לשם צייד או חיפוש מזון וכך הוא יכול לעכל את מהות העזיבה.
לסיכום אנחנו נקבע איך תוכי מתנהג ויתנהג למשך כול ימי חייו.וכמו שנירשם למעלה תמיד יש יוצאי דופן.
חישבו טוב לפני כול צעד נכון לביצוע או לא וכך תחסכו בעיות מיותרות בלהקה
בהצלחה