ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
החתמה של גוזלים ,אפשרי ללא אומנת?
מנהל: מפקחים
החתמה של גוזלים ,אפשרי ללא אומנת?
שלום למגדלים השונים
רוצה לשאול האם אפשרי להחתים גוזלים של גא'קו בגיל שבועיים ללא אומנת?
רוצה לשאול האם אפשרי להחתים גוזלים של גא'קו בגיל שבועיים ללא אומנת?
Re: החתמה של גוזלים ,אפשרי ללא אומנת?
בהחלט לא גם בקיץ החם של ארצנו ...
מינימום גיל 5 שבועות שבו מתחיל הגוף להתכסות בפלומה ויוצאות נוצות דם .
מצורפת תמונה של הגיל המינימלי שאינו מצריך אומנת .
מינימום גיל 5 שבועות שבו מתחיל הגוף להתכסות בפלומה ויוצאות נוצות דם .
מצורפת תמונה של הגיל המינימלי שאינו מצריך אומנת .
וכמובן שגיל זה הוא אך ורק בקיץ החם , יולי אוגוסט .
בחורף אסור בתכלית !
בחורף אסור בתכלית !
תודה ליאור

וחידוד קטן גרירה מהזוג בגיל שבועיים ולא מהדגרה אחרת 5 שבועות לא מספקים לניצוי הזה .
ואני אשית מעדיף שלא יחשפו לאויר החדר לא חסרים וירוסים באויר והחדר הוא ממש לא סטרילי .לכן נשקפת סכנה לגוזל שעדיין לא מחוסן היטב
יש מתקנים סגורים עים איוורור למטרה זאת צפה בבית הגידול של גיא ומיכל
http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=17&t ... a&start=20
ואני אשית מעדיף שלא יחשפו לאויר החדר לא חסרים וירוסים באויר והחדר הוא ממש לא סטרילי .לכן נשקפת סכנה לגוזל שעדיין לא מחוסן היטב
יש מתקנים סגורים עים איוורור למטרה זאת צפה בבית הגידול של גיא ומיכל
http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=17&t ... a&start=20

אני קצת אקלקל לכם את הקביעות הנחרצות.אני אוהבת פטנטים, ותמיד יש לי מיני המצאות.
כך למשל שנים על שנים גידלתי גוזלים מגיל שבועיים בתוך קופסת קרטון של משקאות קלים, כמו פרי-גת (בלי לעשות פרסומת)
התנאי לכך היה שיש לי אקווריון גדול באורך של מטר. בקרטון למטה שמתי כמה שכבות של נייר עיתון, על זה כ- 10 ס"מ נסורת (לא אבק!) ועל זה את הגוזלים.כל הכבודה הזאת מוקם מעל המנורה של האקווריום שדלק 24 שעות (אז זה קצת הפריע לדגים לישון, הם התרגלו
). תאמינו או לא, יצאוי לי אחלה גוזלים. בכל-בו של המשק היו שמים לי בצד את הקרטונים, שעוד ביקשתי אותם לפתוח בצורה מסויימת שיכולתי להשתמש גם במכסה שהחום לא יברח.
אם היה צורך סגרתי את הפתח בצד, שהוא בכל מקרה היה הכי צר מבין הקופסאות שבשוק, עם צלוטייפ רחב.
היתרון מעבר לזה שמיועד למגדלים בחיסרון בכיס כמוני, שאת הקרטונים אפשר להחליף כל פעם, אין צורך לנקות, תמיד נקי וחדש.
מה שעוד אהבתי בשיטה הזאת, שלפי דעתי היה הכי קרוב מה שהאמא הייתה נותנת לגוזל כי גם אצלה לא כל הזמן הטמפרטורה אותו דבר, היה זה שחושך בתוך הקופסא כמו בארגז ההטלה.
ברור לי שיהיו הרבה שימצאו פגמים רבים בשיטה, אבל לעת מצוא היא עזרה לי בגידולים.
רק אחרי הרבה שנים קניתי אומנת.
רמי נדמה לי כבר פעם כתבתי שלהגזים בשמירה על הניקיון, גם רעיון לא מוצלח. מה זה נקרא לא לחשוף אותם לאוויר שבחדר?בחוץ אצל האמא מעבירים את האוויר במסננת
צריך לתת לגוזלים להתחסן, אחרת מערכת החיסונים תחתוף מכה רצינית בבעיה הקטנה ביותר.אי אפשר ואסור בעיניי להחזיק אותם ב"צמר גפן" מבודדים כי הנזק יהיה יותר גדול.
אבל רציתי רק להראות שאפשר להסתדר גם בלי אומנת, ואפילו מבלי להכנס להוצאות גדולות
שיהיה יום נפלא לכולם
כך למשל שנים על שנים גידלתי גוזלים מגיל שבועיים בתוך קופסת קרטון של משקאות קלים, כמו פרי-גת (בלי לעשות פרסומת)
התנאי לכך היה שיש לי אקווריון גדול באורך של מטר. בקרטון למטה שמתי כמה שכבות של נייר עיתון, על זה כ- 10 ס"מ נסורת (לא אבק!) ועל זה את הגוזלים.כל הכבודה הזאת מוקם מעל המנורה של האקווריום שדלק 24 שעות (אז זה קצת הפריע לדגים לישון, הם התרגלו
). תאמינו או לא, יצאוי לי אחלה גוזלים. בכל-בו של המשק היו שמים לי בצד את הקרטונים, שעוד ביקשתי אותם לפתוח בצורה מסויימת שיכולתי להשתמש גם במכסה שהחום לא יברח.אם היה צורך סגרתי את הפתח בצד, שהוא בכל מקרה היה הכי צר מבין הקופסאות שבשוק, עם צלוטייפ רחב.
היתרון מעבר לזה שמיועד למגדלים בחיסרון בכיס כמוני, שאת הקרטונים אפשר להחליף כל פעם, אין צורך לנקות, תמיד נקי וחדש.
מה שעוד אהבתי בשיטה הזאת, שלפי דעתי היה הכי קרוב מה שהאמא הייתה נותנת לגוזל כי גם אצלה לא כל הזמן הטמפרטורה אותו דבר, היה זה שחושך בתוך הקופסא כמו בארגז ההטלה.
ברור לי שיהיו הרבה שימצאו פגמים רבים בשיטה, אבל לעת מצוא היא עזרה לי בגידולים.
רק אחרי הרבה שנים קניתי אומנת.
רמי נדמה לי כבר פעם כתבתי שלהגזים בשמירה על הניקיון, גם רעיון לא מוצלח. מה זה נקרא לא לחשוף אותם לאוויר שבחדר?בחוץ אצל האמא מעבירים את האוויר במסננת
צריך לתת לגוזלים להתחסן, אחרת מערכת החיסונים תחתוף מכה רצינית בבעיה הקטנה ביותר.אי אפשר ואסור בעיניי להחזיק אותם ב"צמר גפן" מבודדים כי הנזק יהיה יותר גדול.אבל רציתי רק להראות שאפשר להסתדר גם בלי אומנת, ואפילו מבלי להכנס להוצאות גדולות

שיהיה יום נפלא לכולם

אווה בקשר לסטריליות את צודקת בהחלט,גם אני דוגל באותה שיטה,בביקורו האחרון של דוד וישנייה אצלי הוא בחן את
האומנת שבניתי,הדבר היחיד שהפריע לו או משך את תשומת ליבו היו חריצי המסילה של החלון,"בחריצים אלו יתכן שיהיו
חיידקים מאחר וקשה לנקותם" אמר,ואני שאלתי ממש כפי שאמרת אווה האם גם בתא ההטלה בנסורת הספוגה בלשלשת
הגוזלים ומרגלי האם שיוצאת לכלוב ומן הסתם נוגעת בצואה וחוזרת האם שם אין חיידקים?גוזל שלא שורד מעט ליכלוך זהו
גוזל שהמערכת החיסונית שלו דפוקה ולא יעזור אם תשמור עליו 60 יום בצמר גפן ברגע הראשון שהוא יחשף לסביבה לא סטרילית הוא יחלה.
בנוגע לאומנת המאולתרת gako דיבר על גידול ללא אומנת כלומר ללא מקור חום,ועל כך ענינו לו,גוזל לא מנוצה זקוק לטמפרטורה מתאימה
טמפרטורות נמוכות משמעותית יכולות לגרום עיכוב בעיכול המזון ופגיעה בבריאות הציפור.
לכן כל אומנת או קופסה או אקווריום שיספק חום מתאים טוב בעיני העיקר שיהיה בטיחותי לגוזל ולבני הבית.
האומנת שבניתי,הדבר היחיד שהפריע לו או משך את תשומת ליבו היו חריצי המסילה של החלון,"בחריצים אלו יתכן שיהיו
חיידקים מאחר וקשה לנקותם" אמר,ואני שאלתי ממש כפי שאמרת אווה האם גם בתא ההטלה בנסורת הספוגה בלשלשת
הגוזלים ומרגלי האם שיוצאת לכלוב ומן הסתם נוגעת בצואה וחוזרת האם שם אין חיידקים?גוזל שלא שורד מעט ליכלוך זהו
גוזל שהמערכת החיסונית שלו דפוקה ולא יעזור אם תשמור עליו 60 יום בצמר גפן ברגע הראשון שהוא יחשף לסביבה לא סטרילית הוא יחלה.
בנוגע לאומנת המאולתרת gako דיבר על גידול ללא אומנת כלומר ללא מקור חום,ועל כך ענינו לו,גוזל לא מנוצה זקוק לטמפרטורה מתאימה
טמפרטורות נמוכות משמעותית יכולות לגרום עיכוב בעיכול המזון ופגיעה בבריאות הציפור.
לכן כל אומנת או קופסה או אקווריום שיספק חום מתאים טוב בעיני העיקר שיהיה בטיחותי לגוזל ולבני הבית.
אלי כל מה שכתבת נכון.כנראה אני לא הבנתי את השאלה שלו.
סתם להחזיק גוזל בלי שום מקור חום אי אפשר לגדל אפילו בקיץ.
אז כמסתבר לפעמים אני בכל זאת קשה הבנה
.איתכם הסליחה
סתם להחזיק גוזל בלי שום מקור חום אי אפשר לגדל אפילו בקיץ.
אז כמסתבר לפעמים אני בכל זאת קשה הבנה
.איתכם הסליחה

אווה אל תתנצלי,הלוואי כולם היו קשה הבנה כמוך
וכמו שאמרת עם מעט תושייה אפשר להסב אקווריום או משהו דומה לאומנת
אין טעם לרכוש אומנת עבור גוזל או שניים,הדבר שמדאיג אותי הוא שלא תמיד שמים דגש על הבטיחות.
וכמו שאמרת עם מעט תושייה אפשר להסב אקווריום או משהו דומה לאומנתאין טעם לרכוש אומנת עבור גוזל או שניים,הדבר שמדאיג אותי הוא שלא תמיד שמים דגש על הבטיחות.
לידעת כולכם , אומנת היא בית גידול לחידקים והווירוסים בה מתפתחים הרבה יותר מהר מאשר בטמפרטורת החדר , לכן באומנת יש לישמור על סטירליות גבוהה פי כמה וכמה !!!
אין שום בעיה להחזיק גוזל בן שבועיים שלוש גם באומנת מאולתרת , אני אישית לא הייתי לוקח את הריזיקה למרות שהדבר אפשרי בהחלט ...
בקיץ החם של ישראל גוזל לא צריך שום מקור חימום בגיל חמישה שישה שבעות , אולם בחורף זה סיפור אחר לגמרי ...
אין שום בעיה להחזיק גוזל בן שבועיים שלוש גם באומנת מאולתרת , אני אישית לא הייתי לוקח את הריזיקה למרות שהדבר אפשרי בהחלט ...
בקיץ החם של ישראל גוזל לא צריך שום מקור חימום בגיל חמישה שישה שבעות , אולם בחורף זה סיפור אחר לגמרי ...