ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכונית מתחבאת

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

sivani
ביצה
ביצה

Re: תוכונית מתחבאת

שליחה על ידי sivani »

אגב,היא רוב היום משוחררת..עולה לכלוב רק כשרוצה לאכול/לשתות.. האם עדיף כך, או שלהרגיל אותה שאני מוציאה אותה מהכלוב..ואז אולי היא יותר תתחבר??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית זה לא בריא שהיא מסתובבת כל היום והופכת לבעלת הבית, השאירי אותה בכלוב והוציאי אותה למשחק.
כדי לצאת תגרמי לה לעלות על היד, מהכלוב או מהסטנד אם יש לך היא תעלה ביתר רצון מאשר במקומות שבהם יש לה אפשרות להתחמק.

על מנת לאהוב את הצ'ופרים עלייך להרגילה אליהם, תני לה בכלי האוכל או בכלי נפרד את הצ'ופרים ותראי למה היא הכי הרבה מתחברת
לאחר מכן תפסיקי לתת לה את הצ'ופר בכלוב ותתני לה רק מחוץ לכלוב.

אמרתי , נסי לתחום וליצור לה מרחב מחייה מוגדר , ברגע שהיא מסתובבת בבית ובכל מקום היא הופכת ל " עצמאית בשטח " וקצת
קשה
יהיה לעקוב אחריה או לכפות עליה להיות ולשחק עימך.

אני מניח שעדיין לא קטמת את נוצות התעופה, לאחר הקיטום כשהתוכי תתרגל לכך שאין לה כושר תעופה יהיה לך הרבה
יותר קל לשמור אותה לידך.
מציע שתמצאי משהוא כגון מעמד קטן שיתאים לתוכון וכך תוכלי להניח אותה עליו בעת שאת עוסקת באילוף ובתירגול עימה.
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

צודק..עדיין לא הספקתי לקטום את נוצותיה, אני מניחה שעד סוף השבוע אעשה זאת.. אני רק מרחמתץ עליה מאוד כשהיא בכלוב היא מסתובבת ליד הפתח ומצייצת,כאילו בהתחננות שאני יוציא אותה..
אבל אני מניחה שבסוף זה ישתלם.. :)
תודה..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אכן כן, המשיכי לעדכן תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

2558 כתב:אני רק מרחמתץ עליה מאוד כשהיא בכלוב היא מסתובבת ליד הפתח ומצייצת,כאילו בהתחננות שאני יוציא אותה..
הכלוב מספיק מרווח? יש לה צעצועים בכלוב? תמונה

לא יודעת איזה כלוב יש לך, אני יודעת רק שבחנויות לחיות הכלובים ה"מומלצים" לתוכונים הם בד"כ קטנטנים מאוד וצפופים
בגלל זה אני שואלת לגביי הגודל.. חשוב שהכלוב יהיה מרווח ככל הניתן

תוכונים אוהבים צעצועים מחרוזים, פעמונים, נדנדות, מראות קטנות..
את יכולה גם לשים לה אוהל מאולתר/פינת מסתור בתוך הכלוב (בהנחה שיש מקום), אני בטוחה שהיא תהנה להיכנס לשם

בקיצור כדי שהתוכי יהנה להיות בכלוב חשוב שיהיו לו צעצועים שהוא אוהב, ושהכלוב יהיה כמה שיותר גדול. בהצלחהתמונה
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

קניתי ממגדלת את התוכי והכלוב יחד,האמת שבמבט נוסף, נראה לי שהוא באמת יחסית קטן..היא אומנם קטנטנה בעצמה..אבל אולי רצוי לשקול לקנות כלוב יותר גדול שיהיה לה יותר נעים בו.. :) יש לה בפנים סולם, כדור עם פעמון שהיא משחקת בו שתי שניות ומשתעממת, ויש לה מראה עם פעמון, שגם איתו היא משחקת ומשתעממת במהירות..היא כנראה התרגלה להיות חופשיה לגמרי,באשמתי..ועכשיו נראה לי שהיא עצובה להיות יותר זמן מהרגיל בכלוב..היא קורעת לי את הלב.. נראה לי שבאמת לפחות אקנה לה כלוב גדול יותר...
תודה :)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אחלה תמונה לגביי השיעמום, חשוב להחליף צעצועים כדי לשמור עניין אצל התוכי
לא לזרוק, אלא להוציא ולשמור לחילוף הבא, ובינתיים לשים צעצועים אחרים..

כמה רעיונות שאפשר להכין בבית - בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים

אפשר גם להכין אותם כשהתוכי לידך\עליך, ככה היא גם נהנית מהתהליך וגם יש לכן זמן איכותי משותף
מומלץ תמונה
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

וואו..הסטנדים שם מקסימים..אני רוצה לבנות לה משהו כייפי.. קניתי דבק נגרים של אלמר'ס אמרו לי שהוא לא רעיל,האם ידוע לך?
ובאיזה עצים עדיף להשתמש? ענפים מעץ לימון זה בסדר? האם אפשר להשתמש במקלות עץ (כמו מקל של מטאטא רק דק יותר) שמוכרכים בחנויות יצירה?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן, אלמר'ס הוא לא רעיל תמונה

ענפי עץ לימון מצויינים, אפשר גם להשתמש במקלות מחנות יצירה.
אני ממליצה להשתמש בענפים טבעיים ולא מעובדים, כי הם נוחים יותר לתוכי מבחינת אחיזה - הקוטר משתנה בענף טבעי מדק לעבה, בניגוד
לקוטר של מקל מעובד. בנוסף, ענף טבעי הוא מחוספס יותר ועוזר לתוכי לשייף מקור וציפורניים.

בקישור שהבאתי יש מידע לגביי חומרים (1 ג'): עצים, חוטים, צבעים וכד' תמונה
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

היי שוב..
עדכון קל,את נוצותיה נקטום מחר או מחרתיים אצל הוטרינר ששלחת לי לגביו.. קנינו מעוזי מהאתר כלוב.. הוא ממש בדרכו לכאן עם בעלי :) מקווה שיהיה לה בו נעים יותר..
העיניין הוא שעכשיו כשאני באה להוציא אותה מהכלוב,וגם היום בבוקר, היא לא מוכנה לעלות לי על היד ומתחילה "לצרצר" נראה לי שהיא ממש כועסת שהיא מבלה יותר בכלוב מלפני כן..מה עושים...? האם רק אחרי הקיטום יהיה אפשר להרגיל אותה? כדי שלא תעוף למקומות חשוכים ואוכל לתחום לה את השטח?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”