ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכונית מתחבאת

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכונית מתחבאת

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית לא להתרגש, התוכונית "מצרצרת" על מנת להביע את חוסר שביעות רצונה ממצבים שונים. אגב לחברים ביננו שמגדלים תוכונים לריבוי
יכולים להבין באיזה צירצור מדובר כי זה אותו צירצור כשפותחים את תא ההטלה להביט פנימה והתוכונית מתריעה בפנינו שלא טוב או נעים לה.

ניסיונות תכופים והפעלת לחץ יכולים לגרום לתוכונית לסגת יותר ולכן יש לפעול ולגשת בשיטה שונה, למשל הכניסי את היד לא על מנת להוציאה אלא תניחי את כך היד במרחק מה ממנה ( מרחק שהיא חשה בו בטוחה) אבל מרחק שעדיין היא די קרובה כדי לראות שיש לך צ'ופרים בכף היד, תניחי את היד כך לזמן מה ותראי את התגובה, אפשר לנסות ולקרב אליה תוך כדי כך שהצ'ופרים מולה .
אם עדיין אינה מעוניינת סיגרי את הדלת ונסי שוב כעבור שעה .
המטרה לנסות ולתת לתוכי הרגשה שאת בסביבה אבל לא כופה עליה לעלות ליד למשל אבל כן תנסי לגרום לה לעשות זאת מרצונה.

בהחלט הקיטום יכול לעזור , הקיטום גם יגן עליה מפני פגיעה בחפצים או בריחה החוצה כשלרוב תוכונים אינם שורדים .
לאחר קיטום הנוצות עדיין יהיו נסיונות תעופה אבל נסי לעניין אותה בסביבה שבחרת בכלוב ומחוצה לו כך שתוותר על ניסיונות התעופה והמחבואים . קחי בחשבון שתוכון הינו תוכי פעיל מטבעו ואינו תוכי שמושיבים אותו על האצבע והוא מבלה בנימנום .
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

אני פשוט מאוכזבת..בעלי לקח היום את התוכי לוטרינר שהמלצת עליו, זה אמר שהיא איננה צריכה קיצוץ.. (אף על פי שבפועל היא עפה! אבל הוא מבין) ואחרי הכל גבה 100 ש"ח!!! על כלום! על זה שאמר שאינה צריכה קיצוץ? פשוט חוצפה כזו שיש לאנשים.. הוא גם עובר למודיעין..והמליץ על מישהי אחרת..אבל אם היא מכרה שלו אז אינני בטוחה.

זהו,אחרי שסיימתי להתמרמר.. (וסליחה אם זה היה ארוך) מס' שאלות לי.. מה אני עושה עכשיו? היא עכשיו בכלוב חדש ובשבילה גודלו כמו וילה :) אבל היא לא מוכנה לצאת ועד שבכל זאת אני משכנעת אותה ע"י אוכל בכף ידי..ברגע שאני מוציאה אותה מהכלוב..פוף בשניות היא עפה לי מהיד ורצה לה מתחת לספה..
ולהחזיר אותה לכלוב סיפור גדול אף יותר..
אז נישארנו עם אותן כנפיים, שעפות לא רע בכלל.. אם תוכונית שנראה לי שונאת את בעליה..הרי לפני כן היא היתה עולה מהכלוב החוצה והפוך..
ואני מרגישה ממש נורא כבר.. כי אני חושבת כבר ששיגעתי אותה..וכל זה לחינם...
מה אפשר לעשות??
תודהההה !
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

אה.. נ.ב.. הוא אמר שיש וירוס כלשהו לתוכים, שעלול לעבור לבני אדם..ולכן גם צריך לעשות בדיקת דם (120ש"ח) ולאחר מכן חיסון.. האם יש צורך לדעתך? אוף,אני מרגישה כל כך אבודה..וזה רק תוכון.. :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

למי לקחת את התוכי? מה שם הד"ר ?
2558 כתב: וירוס כלשהו לתוכים, שעלול לעבור לבני אדם..ולכן גם צריך לעשות בדיקת דם (120ש"ח) ולאחר מכן חיסון.. האם יש צורך לדעתך? אוף,אני מרגישה כל כך אבודה..וזה רק תוכון.. :)
נו אז? אז יש וירוס שיכול לעבור לבני אדם....את יודעת כמה וירוסים יכולים לעבור מבני אדם לבני אדם?
אגב אין חיסונים לתוכים יש טיפול, כלומר אם ונמצא שהתוכון נשא של חיידק עליו לקבל טיפול ולא חיסון.

בואי ונעשה מעט סדר בדברים ,

א)לגבי קיטום נוצות , אם תצלמי את הכנף פרוסה אוכל לומר לך בוודאות האם הד"ר שגה , את אומרת שהיא עפה ואני כמובן מאמין לכך אבל מבקש לראות תמונה של הכנף בבקשה.

ב) מאות אלפי מגדלים מגדלים סוגים שונים של ציפורים ותוכים, בעלי חוות באים במגע יום יומי עם תוכים שאינם בדוקים ומן הסתם חלקם גם נשאים, מאות אלפי מבקרים בגני חיות בצאפרי ובמקומות שונים, מעל 60% מציפורי הבר נשאי כלמידיה כאשר הרוב הינם היונים ובין
הנשאים הגדולים גם עופות משקים . וזה בקיצור.

ג) אם קראת את ב' ועדיין יש לך חששות אז זה חלק מאחזקת חיה ללא קשר לגודלה. גם על פינצ'ר ננסי משלמים את אותו סכום ומחיר כמו לרוטוויילר על אף שהוא בסך הכל קטן . כך שאין קשר לגודל , אם תגידי לי שהמחירים מוגזמים אסכים איתך, אם תגידי שזו חוצפה לגבות
100ש"ח על הגעה למירפאה מבלי לבצע פעולה כלשהיא אסכים איתך גם עם זה . אבל כך נוהגים בכל המרפאות וכנראה שאין הרבה מה לעשות עם זה.

לגבי התוכונית , נסי למצוא את הדרך להשאיר אותה לצידך או באיזור הכלוב. אם היא עפה מתחת למיטה או עפה מהשולחן לריצפה החזירי אותה לכלוב למספר דקות ונסי שוב, המטרה היא לתת לה להבין שכשהיא פועלת כך סוגרים אותה.

שוב, צריך סבלנות רבה , דברים לא משתנים ביום , צריך שוב ושוב לחזור על הדברים עד שהתוכי יבין.
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

היי שוב..
לדר' קוראים אורי בנדהיים הוא משבי ציון.. (אתה נתת לי את הטלפון שלו פה באתר)
אני לא חוששת מוירוסים או הידבקויות כאלו..אני אוהבת מאוד בעלי חיים...ויודעת שכמו שאפשר להידבק מבן אדם כך גם מהם, ואני לוקחת זאת בחשבון.. רק רציתי לדעת-עבורה, אם צריכה לעשות חיסון כזה..היא רק בת חודש הקטנטנה :)
כעסתי על הדר' רק בגלל שגבה 100שח על כלום בעצם.. אבל בקטנה.. עבר..
ניסיתי לצלם כנף,מה שהיא לא איפשרה כלל.. אז 'תפסתי' כנף כשהיא עפה לכרית הספה וצילמתי וידאו קטן שהיא עפה/דאתה מהספה לכלוב.. מקווה שזה יספיק..
מה שכן, נראה לי שה'צילמוים' קירבו בינינו קצת :)
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

טוב כנראה הקבצים לא עלו..אנסה שוב..
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

אני לא מצליחה להעלות את הקבצים.. יש דרך אחרת חוץ מה"צרף" בתגובות שניתן להעלות? זה רושם שאי אפשר קבצים בסיומת AVI
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

העלאת תמונה.

http://www.tukinfo.com/component/conten ... pload.html

ראשית אין לך מה לכעוס על המחיר שנגבה ממך, אומנם גם לטמי זה מיותר אבל כך נוהגים כולם, ביקור במרפאה ללא טיפול עולה בין 120 - 180 ש"ח על פי הידוע לי עכשיו ולכן עדיין שילמת מתחת למקובל.
האם זה מצדיק ?גם לדעתי לא .

תמשיכי לשחק עימה וליצור עימה חברות , ככל שתתקרבו היא פחות תברח ותתחבא, זה חלוקח זמן אל תתייאשי.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אי אפשר להעלות סרטונים לאתר.. את יכולה להעלות ל YouTube או FLIX ולתת קישור.. לאתר אפשר להעלות רק תמונות

ממש מפתיע אותי שד"ר בנדהיים גבה מכם 100 ש"ח על ביקור.. ועוד אמר שיש חיסון לתוכי
אבל באמת היום כולם\רובם לוקחים כסף רק על הביקור, אז כנראה גם הוא התחילתמונה

בהצלחה עם התוכונית! ותתחדשו על הכלובתמונה
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

אי אפשר לעלות גם תמונות בסיומת BMP לפי מה שזה רושם.. לא משנה..נסמוך על הדר'.. הוא בטוח מבין יותר ממני..מקס' נחכה עוד חודש וניקח אותה למישהו אחר. הוא בפירוש אמר חיסון..אבל שיהיה.. נעזוב את הד"ר.. :)
אלי הרבה תודה על עזרתך..
ושירלי גם על עזרתך ועל התמיכה :)
אני מוציאה אותה ואנחנו משחקות יחד עם מראה ופעמון על הספב ונראה שהיא נהנת :)
אני מתכוונת בתקווה שהכל ילך כשורה לבנות לה סטנד משחקים בשבת.. מקווה שהיא תאהב אותו ולא תרצה לעוף בזכותו :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”