ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מה הייתם עושים אם....

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

מה הייתם עושים אם....

שליחה על ידי אביבה »

לפני כשבועיים הציע אחד מהמגדלים למסור (לא למכור) לידיד קרוב שלי, גוזל אקלקטוס כבן שלשה שבועות, עקב בעיה ברגלו שאיננה ניתנת לתיקון מוחלט, קרי, התוכי לא יהיה "מושלם" והבעיה תראה לעין,
אבל כחיית מחמד הוא יכול להיות בסדר גמור עם טיפול הולם.
הידיד לקח את התוכי לוטרינר והתברר שהתוכי שבר את ירכו וזקוק לטיפול יומיומי שלו,
במקביל לביקורי מעקב אצל וטרינר.
כעת הוא בלבטים אם לקחת את הגוזל ולגזור את גורלו (המגדל לא רוצה לטפל בו) או לוותר ולא "להכנס" לזה בכלל.
מה אתם הייתם עושים במקום ידידי?

מה הייתם מציעים לו לעשות?
האם הייתם מוכנים להכנס למסכת כזאת?
האם "ערכו בשוק" היה גם מהווה אחד מהשיקולים שלכם, אם לקחתו או לא?
אם הייתם לוקחים אותו ומטפלים בו, האם הייתם מוסרים או מוכרים אותו לאחר מכן?
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: מה הייתם עושים אם....

שליחה על ידי lea »

[quote="141";p="14327"]לפני כשבועיים הציע אחד מהמגדלים למסור (לא למכור) לידיד קרוב שלי, גוזל אקלקטוס כבן שלשה שבועות, עקב בעיה ברגלו שאיננה ניתנת לתיקון מוחלט, קרי, התוכי לא יהיה "מושלם" והבעיה תראה לעין,
אבל כחיית מחמד הוא יכול להיות בסדר גמור עם טיפול הולם.
הידיד לקח את התוכי לוטרינר והתברר שהתוכי שבר את ירכו וזקוק לטיפול יומיומי שלו,
במקביל לביקורי מעקב אצל וטרינר.
כעת הוא בלבטים אם לקחת את הגוזל ולגזור את גורלו (המגדל לא רוצה לטפל בו) או לוותר ולא "להכנס" לזה בכלל.
מה אתם הייתם עושים במקום ידידי?

מה הייתם מציעים לו לעשות?
האם הייתם מוכנים להכנס למסכת כזאת?
האם "ערכו בשוק" היה גם מהווה אחד מהשיקולים שלכם, אם לקחתו או לא?
אם הייתם לוקחים אותו ומטפלים בו, האם הייתם מוסרים או מוכרים אותו לאחר מכן?[/quote]

מי שמחליט לקחת על עצמו תוכי "נכה" שכזה, עושה זאת מאהבה נטו מבלי להתחשב "בערכו בשוק"
לא הכל מתחיל ונגמר בכסף...

לפני שאני הייתי מייעצת לידידך בנושא, הייתי מבקשת ממנו לבדוק עם עצמו האם הוא מסוגל למלא את כל צורכי התוכי,
במידה ותשובתו הייתה כן (בצורה חד משמעית) בהחלט הייתי מייעצת לו-לקחתו.
במידה ואותו ידיד מהסס, לא הייתי ממליצה לו לקחתו, כי אחרת התוכי שכרו בהפסדו...
הייתי מייעצת לו לחפש מישהו שכן יכול לטפל בתוכי כראוי וכמגיע לו.
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

שליחה על ידי phantomf4 »

לו היה מדובר בילד מה היו עושיםתמונה
תמונה
השמים אינם הגבול
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שוני »

מסכים עם לאה .(אני לא מאמין שכתבתי את זה)
אם המגדל מוכן נפשית ויש לו זמן לטפל בתוכי כזה ולהגיע איתו למכסימום האפשרויות זה טוב לנשמה.
אין ולא יהיה תגמול כספי במקרה זה אבל לדעתי האישית יהיה שכר גדול יותר שלא נמדד בשקלי דולרים או יורו.
אגב תגידי לידידך שאם הוא לא ימצא לתוכי בית בסוף התהליך כאשר התוכי כבר יעמוד על 2 רגליו אני אסכים לאמץ אותו .תמונה
שיהיה לו בהצלחה רבה
שוני
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני יכול להוסיף שכשלוקחים תוכי עם בעייה רצינית ערכו ב"שוק" לא מהווה פונקצייה,נניח שהאדם שלוקח את התוכי החליט לקחת אותו בגין ערכו הכספי
ובמטרה למוכרו,האם לרגע עולה מחשבה בליבו שלאחר הטיפולים הוטרינרים עדיין הוא ירוויח?אני כבר לא מדבר על ההשקעה הנלווית הן מההיבט הנפשי והן מהפיזי.
לגבי השאלה האחרונה האם היינו מוכרים או מוסרים זוהי שאלה קשה שיכול לענות עליה רק המגדל,יתכן ומטרת הגידול היא הצלת חיי התוכי והעברתו למשפחה שתטפל
בו בהמשך,איני רואה בכך בעייה כל שהיא וזה לגיטימי לחלוטין,מבחינתי גם מכירתו היא לגיטימית.שוב שאלות שקשה לענות עליהן ולדעתי גם המגדל עצמו לא יכול לענות עליהן
בתחילת דרכו עם התוכי.
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

זה מקרה קלסי למה שקרה לי עם גוזל אלכסנדרוני לאחרונה. ידעתי שיש רק גוזל אחד, ובסוף התברר שיש שניים.
כשהוצאתי את שניהם גיליתי שלאחד מהם יש בעיה ברגל מהירך שלא ניתן לתיקון.למרות זאת החלטתי להאכיל אותו ולא לזרוק לפח. פוי אפילו על הרעיוןתמונה
הוא גדל יפה, אוכל יפה וגם מתרומם טוב., אבל רגל אחת ישרה.
לפני קצת יותר משנה הייתה בעיה דומה עם דרארה כחולה.גם גידלתי אותו, ובסוף נתתי לחבר שעוסק בטיפול בילדים עם בעלי חיים, והוא מאוד שמח. אמרתי לו שהשגתי שתי מטרות, אחת שהתוכי הגיע לבית אוהב, שנית שהוא יכול להראות לילדים שגם לנכים יש זכות לחיים טוביםתמונה
אלון אתה צודק המחשבה הראשונה שלי הייתה האם זה קורה עם ילד מה הוא היה עושה.
ולא רק זה.קרה מקרה שמישהו אימץ תינוק, ואחרי כעשרה ימים התברר שהוא חירש ועיור. וזה לא הכל, ההורים המאמצים החליטו להחזיר אותו . אני זוכרת שבנותיי אז היו קטנות, פחות מגיל שתים עשרה, ניגשו אלי ואמרו: נכון אמא אתם לא הייתם מחזירים אותו? וזה היה בדיוק סיכום הדיון שהיה ביני ובין בעלי.אולי קצת מוגזמת ההשוואה, אבל כיוון שאנחנו כל כך רגישים לנושא נראה שזה בכל זאת קשור.
שוב סליחה על המגילה, אצלי המקלדת עובדת לבד כמו הלחצנית של המצלמה.שמה אצבע ושוכחת להורידתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

מהכרותי את החבר עליו כתבתי, אני די בטוחה שאם יקח את הגוזל לטיפולו,
הוא לא יעבירו לידיים אחרות.

אין כל תמורה כספית בהצלת גוזל שכזה מלבד מהתעלות נפש ואושר גדול לראותו גדל ומתפתח והכי הכי חשוב נאהב ע"י בני הבית.
rokokokn
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: יבנה

שליחה על ידי rokokokn »

אביבה אני לא מבין מה את מבקשת לדעת .
כך אני מבין .
יש אדם שיחתים ויטפל בו אצל וטרינר ללא תמורה ? וישי לך כבר למי למסור אותו .
אז איפו בדיוק הבעיה ?
תמונה
ליאור
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ליאור »

שלום לכולם !
בעבר קיבלתי גוזל ג'אקו נכה לגמרי שכל פלג גופו התחתון ( מהכנפיים ומטה ) מרוסק לגמרי ורגלו מעובטת בצורה נוראית .
אני רציתי להרדימו אך אבא שלי היקר התעקש לגדלו , הגוזל הואכל מגיל 3 שבועות עד גיל 4 חודשים ע"י כל בני הבית עד שמת מוות טבעי בגיל 4 חודשים בעודו לא גמול , התוכי התנהג כתוכי לכל דבר ולמד איך לחיות עם גופו הנכה , בסופו של דבר קרסו ביום אחד כל המערכות בגופו שהיה מחוץ ומרוסק והתוכי מת בתוך שעה וחצי לאחר ניסיונות נישנים וחוזרים להלחם על חייו ...
לפחות הרגשנו שעשינו את המקסימום עבורו , אבא שלי בכה כמו ילד בפעם הראשונה כתוצאה ממוות של בעל חיים וזאת מאחר והוא נורא רצה להאמין שהתוכי ישרוד ונורא ניקשר אליו , עשינו לו אנדרטה בבית לזכרו ...
זה היה תוכי מיוחד שלעולם לא נשכח ...
צ'רלי היה שמו , דמעות עולות בעיניי שאני נזכר בו , באמת סיפור עצוב ...
מצורפות מספר תמונות , קשות לצפייה .
קבצים מצורפים
צילום מרגע הגעתו של צ'רלי .
צילום מרגע הגעתו של צ'רלי .
Picture 120.jpg
Picture 123.jpg
Picture 130.jpg
ליאור
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ליאור »

אני חייב לציין שלגוף התוכי היה צורה של סימן שאלה , שימו לב בתמונה הראשונה היכן ממוקמות 2 הכנפיים , אחת למעלה ואחת למטה , ממש משם התחיל העיקום המטורף שפשוט קשה היה לראות דבר כזה .
הגוזל הושאר מחוץ לדלת שלי ביום שבת בהיר ...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”