ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
לי האמת היה קשה להתמודד עם חלק מהמקרים פה ולא הייתי מצליח לגדל תוכים כך.
כל פעם לראות את התוכי והסבל שלו היה פשוט "הורג" אותי. אני לא אכנס לסוגיה האם
היה צריך או לא צריך להרדים כי אי אפשר לדעת איך היינו מתנהגים באותו רגע שבו היינו
צריכים להחליט. אבל אני בהחלט מצדיע.
יש פה אנשים פשוט מדהימים
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע. UziDesign ** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
לכל החברים , חשוב לי להבהיר נקודה קטנה , הגוזל אינו סבל כאבים , נכון הוא שכב על גבו עד גיל חודש וחצי אבל בהחלט לא סבל ונהנה מתשומת לב מתמדת .
להפתעתנו הגוזל למד לעמוד על רגל אחת ועם הרגל השניה הוא מצא קומבינה והצליח להתפס ולהתיצב ואף לאכול מעט לבדו , הוא התחיל לקשקש ולשרוק אבל לא נגמל לחלוטין , הופתעתי לגלות שהוא למד לחיות עם נכות כל כך קשה .
פשוט התאהבנו בצ'רלי במיוחד בהיותו נכה , הוא כבש את כולנו למרות מראו המזעזע וחסר הפרופרציה .
אבא פשוט התחנן שנשאיר אותו ואני חייב לציין שהופתעי מכך מאוד אבל אם אבא ביקש קטונתי מלסרב ואכן הגוזל גדל לתפארת והגיע לניצוי מושלם עד שבגיל 4 חודשים גופו ומערכותיו קרסו והוא ומת , אבל בטוח שלא ביסורים .
הגוזל היה לי לנסיון כאוב שלימד אותי עוד משהוא על חיי התוכים ואופן ההסתגלות המדהים של חיה זו .
מצורפת תמונה של צ'רלי שלנו בגיל יותר מתקדם , הקפתי בעיגול את מקום צמיחת הזנב כדי שתבינו אל איזה רמת עיוות אני מדבר .
חייב לציין עוד משהוא , אני אישית למרות שחשבתי להרדימו לא היה לי האומץ הדרוש , ראיתי נשמה קטנה מול עיניי שמשוועת לעזרה , החלטה להשאירו בחיים היתה כמובן מתוך אהבה לבעלי חיים וזה ממש לא קשור לתוכים ספציפית .
נתנו לטבע לעשות את שלו והוא אכן עשה ...
אנחנו הרגשנו שעשינו את המקסימום עבור התוכי המסכן שנקבר בדמעות רבות ...
תודה רבה !
אני בטוח שיש באתר הנפלא הזה עוד אנשים רבים שהיו נוהגים כמוני וכמו אווה הנדירה ...
דבר ידוע שאנשים שמגדלים בע"ח הם בעלי לב טוב ויכולת לתת , עד היום ביקרתי אצל המון מגדלים ופשוט הופתעתי לגלות זן נדיר של אנשים טובי לב שהיום כבר קשה למצוא ...