ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
למה צבע הדגוניות לא מתחלף לכחול אצל תוכון זכר?
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
למה צבע הדגוניות לא מתחלף לכחול אצל תוכון זכר?
יש לי תוכון אני לא יודע את הגיל שלו כי הוא הגיע אלי שמישהו תפס אותו ולא ממגדל (כנראה ברח למישהו) יש לי אותו כמה חודשים וכרגע הוא אבא לשלושה גוזלים שהגדול מבניהם בן שלוש שבועות בינתיים נראה שהוא קיבל מהגנים של אבא שלו רק את הזנב גוזל אחר בין שבועיים וחצי עם כנף לבנה כמו של אבא שלו כלומר הגוזלים בטוח שלו .הדגונית שלו עדיין ורודה למישהו יש הסבר למה הצבע לא מתחלף?לי נראה שאם הוא בגיל מספיק בוגר כדי שהבת זוג שלו תטיל ויבקעו גוזלים אז הוא כבר בגיל שהצבע של הדגונית אמור להיות כחול התוכון לא אלבינו (הוא כן נשא אלבינו אבל לא אלבינו חצי כחול חצי לבן)ככה שהצבע כן אמור להתחלף האמת כולונראה צעיר ולא בוגר אין לבן מסביב לאישון כל העין שחורה יש פסים על הראש למרות שהוא אחרי החלפה מה הסיכוי שהוא באמת צעיר כמה שהוא נראה אם הוא אבא לשלושה גוזלים

Re: למה צבע הדגוניות לא מתחלף לכחול אצל תוכון זכר?
תעלה תמונה כדי שאנשים יוכלו להבין אותך יותר טוב , ולעזור לך .
-
NATANCOHEN
- בקיעה

גם ללא תמונה הפשר להסביר בפשטות יש לי תוכון שאני לא יודע את גילו כי הוא לא נקנה אלה נתפס אחרי שברח למגדל לא ידוע הוא כרגע אבא לשלושה גוזלים ולמרות זאת יש לו מראה של צעיר דגונית וורדה(דגונית העצם הבולטת מעל המקור) פסים על הראש וכל העין חומה בלי פס לבן מסביב המאפיין בוגרים עכשיו זה לא נראה לי הגיוני שהוא באמת צעיר כי הוא אבא לגוזלים השאלה שלי אם זה נורמלי שתוכון לא בוגר יהיה אבא לגוזלים?ואם לא איך יכול לקרות מצב שהוא לא התחיל להראות סימני בגרות ?ללא כל ספק הגוזלים שלו בגלל העובדה שהזנבות שלהם יצאו זהים לשלו ולו יש כנפיים לבנות כמו לאחד הגוזלים רק שהגוזל בינתיים(לא יצאו לגוזל כל הנוצות בגלל זה זה בינתיים) ירוק לבן(הירוק מהאמא) והוא עצמו כחול לבן לכל מקרה הנה תמונה שרואים בה את הדגונית ואת הפסים על המצח .

רואים אין שום סימנים לבגרות אבל הוא אבא לגוזלים איך יכול להיות שתוכון צעיר יהיה אבא לגוזלים זה שהוא לא מראה סימני בגרות זו בעיית התפתחות?

רואים אין שום סימנים לבגרות אבל הוא אבא לגוזלים איך יכול להיות שתוכון צעיר יהיה אבא לגוזלים זה שהוא לא מראה סימני בגרות זו בעיית התפתחות?

תוכונים אוסטראלים יכולים להגיע לבגרות מינית לאחר 4-5 חודשים כך שיתכן מאוד שהתוכון מבחינה זו יחסית צעיר אך כבר אבא לגוזלים.
יתכן שהשינוי בדונגית יבוא בשלב מאוחר יותר והוא נובע מהגנים שהוא נוא.
יתכן שהשינוי בדונגית יבוא בשלב מאוחר יותר והוא נובע מהגנים שהוא נוא.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אפשר לשער את הגיל שלו בהתחשב בזה שהוא הגיע אלי לפני שלושה חודשים וחצי אז הוא היה האכלת יד גמול ומאוד חברותי אחרי שבוע -שבועיים הוא התחבר עם הנקבה (שר והאכיל אותה) ואז הוא לא הסכים לצאת יותר מהכלוב לפי העובדות האלה אפשר להגיד בערך בן כמה הוא?

לפחות חמישה חודשים? 
יכול להיות שהצבע לא ישתנה (או ישתנה חלקית) בגלל שהוא פייד
כמו אצבעות וציפורניים של קוקטייל פייד, חלק ורוד חלק כהה.. זה בגלל המוטציה

יכול להיות שהצבע לא ישתנה (או ישתנה חלקית) בגלל שהוא פייד
כמו אצבעות וציפורניים של קוקטייל פייד, חלק ורוד חלק כהה.. זה בגלל המוטציה

-
NATANCOHEN
- בקיעה

אצל תוכונים הכחול והלבן הם בעצם גן אחד הוא לא ממש נקראת פייד אלה נשא לבן רק לרעיון לבן זה כחול בעצם בתוספת גן אינו לפי מה שהבנתי מכל מיני מאמרים מאלי הבנתי שהצבע יכול להתחלף יותר מאוחר בגלל נשאות של הלבן מה שלא ידעתי חשבתי שרק נשאות של הגן הלבן לא משפיעה בכלל על הצבע של הדגונית אבל עכשיו הבנתי שמספיק שתיהיה הנשאות של הגן זה גורם לעיקוב בשינוי צבע הדגונית בגלל שלא ידעתי את זה חשבתי שזה קצת מוזר שזה לא משתנה למרות שלפי סימנים נוספים ולפי מה שאלי אמר כנראה שהוא באמת צעיר וזה הייתה השאלה מהתחלה ואם זה לפחות חמישה חודשים אז הוא בין 5-7.5 חודשים כי בגיל 8 חודשים מתחילים סימני בגרות פשוט לא ידעתי את הגיל הכי נמוך שאפשרי שזה הגיל שלו