ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גמילת תוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גמילת תוכונים

שליחה על ידי eli_lea »

תוכונים שעפים ועם ניצוי מלא צריכים לאכול באופן עצמאי, מאחר והגמילה נתארכה והם די תלויים בהאכלות שלך צריך בשלב מסוים להפסיק זאת. אם תמשיך לתת דייסה לא יהיה להם צורך לאכול תערובת זרעים, 3 ארוחות של דייסה ביום והם מסודרים , למה הם צריכים להתאמץ ולאכול זרעים? תן להם עוד יומיים שלושה ונחליט, 2 ארוחות בהחלט מספיקות ולא יגרמו להם לנזק גם אם לא יאכלו תערובת זרעים.

*בבקשה לא להפנות שאלות ישירות אלי או לחברים, כתוצאה מהפניית שאלה ישירה נמנעים חברים אחרים מלהשתתף בדיון ולתרום מניסיונם.
noariel
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: אריאל

שליחה על ידי noariel »

תודה.
זה בסדר אם אטבול קצת את קצה המזרק בזרעונים, כך שתוך כדי התנפלות על הדייסה, הם יאכלו גם זרעונים ויבינו שזה אוכל?

כמובן, כל מי שיכול לעזור - מוזמן
noariel
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noariel »

מישהו יכול לענות לי?
[jump][/jump]
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שים לב לחוקים בנוגע להקפצות.

אתה יכול לנסות כל שיטה . אפשר לתת מהיד ואפשר לטבול במעט דייסה, אבל הכי טוב זה לתת להם למצוא ולאכול לבד כחלק מפעולת
הגמילה והעצמאות.
noariel
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noariel »

אני חייב עזרה דחופה!
ניסיתי להוריד את ארוחת הצהריים במשך 4 ימים.
כל הימים האלו הם היו עצבניים ואומללים. אתמול, במוצ"ש, לפני ארוחת הערב, מצאתי את אחד מהם גוסס, במצב אנוש לגמרי והשני תשוש לגמרי.
בנס הצלחתי להציל את שניהם, ע"י האכלה בכוח את הגוסס וברוך השם שניהם חזרו למוטב.
היום אני מתכוון לתת להם אוכל גם בצהרים, אמנם בכמות קטנה יותר, אבל אני לא יכול לדמיין שאביא אותם שוב למצב נוראי שכזה.
אציין, כמובן, שבכל הימים האלו יש להם זרעונים, גם על הרצפה, גם בכלי, גם פירות, ירקות, השרייה, אך לא מעניין אותם בכלל, הם בכלל לא יודעים שזה אוכל.
בבקשה מכל מי שיכול לעזור לי, הזמן דוחק. התוכים כבר גדולים וברור לי שהם צריכים להיגמל מזמן, אך אין לי מושג איך לעשות זאת.
תודה,
אריאל
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין סיכוי שהורדת ארוחת הצהריים תגרום למצב שציינת.

אתה רושם "דחוף" ו"הזמן דוחק" לא מבין מה דחוף לגמול אותם דווקא עכשיו. תוכים עוברים תהליך גמילה בשלבים מסויימים בחייהם כאשר השלבים הסופיים של הגמילה הינם עם תחילת התעופה. בשלב זה אפשר לראות בטבע שהגוזלים רודפים ומתחננים להורים למזון אבל ההורים לא נענים להם ונותנים להם למצוא את המזון בכוחות עצמם. אם ההורים היו ממשיכים להאכיל (כמו שאתה עשית) הגוזלים היו ממשיכים לרדוף ולקבל מזון זמין לאורך כל חייהם.
אם בכל זאת אתה מודאג ממצבם הבריאותי אתה יכול להוריד במינון במקום להוריד ארוחות שלמות. מניסיון זה לא יעזור. התוכי יהיה רעב מעט אך ימתין שתאכיל אותו לאחר מספר שעות.
תוכי מנוצה לגמרי שעף כבר צריך להיות גמול, אם לא תוריד בכמות המזון אין סיבה שהוא יחפש מזון מוצק.
noariel
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noariel »

צר לי, אבל זה היה המצב אמש- מיד כשהאכלתי - השתפר המצב. זו המציאות. מוזר, אבל זה מה שהיה.
אני כותב "דחוף", כי אתה כתבת בנחרצות שתוכים בגיל כזה כבר צריכים להיות גמולים, נתת עצה, ביצעתי והנה אני מעדכן.
סליחה, אני די מתוסכל ואני לא רוצה לצער אותם, או חלילה לפגוע בהם, כל כוונתי היתה רק לעזור להם. אמא שלהם ברחה מהכלוב של חברים שלי והשאירה אותם בקן, לקחתי אותם, ע"מ להציל אותם. אולי אני נודניק, אבל לא בכוונה...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כתבתי שהם בגיל שצריכים להיות גמולים לא כתבתי שחייבים לגמול אותם אתמול . אז קודם כל תירגע, אין לך מה לדאוג
ואין על מה להצטער, הכי הרבה תתן להם לאכול דייסה עוד שבוע שבועיים לא יכול לקרות כלום.

כתבתי לך מה דרך פעולת הגמילה, הפחתה בכמות הדייסה תוך מתן אפשרות ונגישות למזון מוצק.
תוכי שמקבל מזון בבוקר ובערב לא צריך להתנהג כפי שהתוכים שלך התנהגו ובטח לא להפוך תשושים או גוססים .
אין דרך לפטם אותם בדייסה ולרצות שיאכלו ויחפשו זרעים, פשוט אין להם צורך .
תפזר להם תערובת זרעים בתחתית הכלוב, שים בכלי האוכל , תן להם לאכול מהיד שלך אבל לכל הפעולות מכנה משותף
והוא הפחתת / הורדת כמות הדייסה.
noariel
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noariel »

תודה רבה.
אעדכן
noariel
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noariel »

אם אפריד בניהם - כל אחד בכלוב נפרד, זה יכול לעזור, או שזה רק יצער אותם?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”