ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מאיזה עץ אפשר לבנות כלוב?
מנהל: מפקחים
מאיזה עץ אפשר לבנות כלוב?
שלום לכולם !
רציתי לדעת מאיזה עץ אפשר לבנות כלוב. עץ חזק שיעמוד בכל מצב ושלא יהיה ניתן לכרסום.
בכלוב יהיו או קוקטיילים או מזמרים או תוכונים. ולא סוגים עם נטייה גבוהה לכרסום כמו קוניורים וסוגים אחרים גדולים.
רציתי לדעת מאיזה עץ אפשר לבנות כלוב. עץ חזק שיעמוד בכל מצב ושלא יהיה ניתן לכרסום.
בכלוב יהיו או קוקטיילים או מזמרים או תוכונים. ולא סוגים עם נטייה גבוהה לכרסום כמו קוניורים וסוגים אחרים גדולים.
Re: מאיזה עץ אפשר לבנות כלוב?
לא כדאי כלוב עץ, לקוקוטיילים מקור חזק הם משייפים את המקור בעץ ומכרסמים אותו.
ומה גם שעכברים יוכלו לכרסם אותו.
ומה גם שעכברים יוכלו לכרסם אותו.

למה שעכבר יכרסם עץ כשהוא יכול פשוט לעבור דרך הרשת ולהגיע למזון?
אם העץ לא מונע מהעכבר להגיע לאנשהו אני בספק
שהוא יטרח לכרסם בו..
אני בניתי את הכלוב הגדול לקוקטיילים מחתיכות ארוכות (לייסטים... או איך שקוראים לזה
) של עץ סנדוויץ
אני בספק שהקוקטיילים יפרקו את המסגרת אי פעם, קודם כל לא חסר להם עצים לעמידה וכירסום בכלוב
שנית - הרשת מהווה קו מפריד ביניהם לבין העץ וככה אין להם אפשרות/גישה נוחה לכירסום
גם כשהם בחוץ מטיילים על גג הכלוב הם מנסים עם המקור ובוחנים וממשיכים הלאה כי זה לא קל לכירסום..
אני גם שמה להם ענפים על הגג אז הם מתעסקים איתם מדי פעם (הזכרים לרוב שורקים ומדלגים להם מול המראה והנקבה עסוקה בטיפוסים
ושיטוטים על הכלוב ובצדדים)
לי מתאים הסנדוויץ כי זה עץ קל והעמודים גם לא גדולים יותר מדי אז נוח להזיז ולנקות את הכלוב. והכי חשוב הקוקטיילים לא מפרקים אותו.
לכלוב קבוע בחצר אולי עדיף להשתמש בעץ קצת יותר כבד/יציב. אפשר להשתמש בעץ אורן הוא נפוץ ומשתמשים בו לבנייה ולפרגולות
אז אני מאמינה שהוא יתאים
אם העץ לא מונע מהעכבר להגיע לאנשהו אני בספק שהוא יטרח לכרסם בו..
אני בניתי את הכלוב הגדול לקוקטיילים מחתיכות ארוכות (לייסטים... או איך שקוראים לזה
) של עץ סנדוויץאני בספק שהקוקטיילים יפרקו את המסגרת אי פעם, קודם כל לא חסר להם עצים לעמידה וכירסום בכלוב
שנית - הרשת מהווה קו מפריד ביניהם לבין העץ וככה אין להם אפשרות/גישה נוחה לכירסום
גם כשהם בחוץ מטיילים על גג הכלוב הם מנסים עם המקור ובוחנים וממשיכים הלאה כי זה לא קל לכירסום..
אני גם שמה להם ענפים על הגג אז הם מתעסקים איתם מדי פעם (הזכרים לרוב שורקים ומדלגים להם מול המראה והנקבה עסוקה בטיפוסים
ושיטוטים על הכלוב ובצדדים)
לי מתאים הסנדוויץ כי זה עץ קל והעמודים גם לא גדולים יותר מדי אז נוח להזיז ולנקות את הכלוב. והכי חשוב הקוקטיילים לא מפרקים אותו.
לכלוב קבוע בחצר אולי עדיף להשתמש בעץ קצת יותר כבד/יציב. אפשר להשתמש בעץ אורן הוא נפוץ ומשתמשים בו לבנייה ולפרגולות
אז אני מאמינה שהוא יתאים

אפשר להשתמש בעץ מסוגים שונים שמותרים כמו עץ אורן ועצי הדר. לאורן יש חתיכות עץ בקושי שונה למכירה וצריך לבדוק במחסן העצים מה מתאים ויתר לשימוש מבחינת חוזר ומבחינת היכן יוצב, במידה והעץ מטופל בחומרים יש לתת הגנה לציפורים ולתוכים כך שלא יוכלו להגיע ולכרסם.
כמו שאמרה שירלי עץ סנדוויץ הוא מאוד חזק, יש לי בית לקוקוטיילים שעשוי מסנדוויץ הם לא מצליחים לקרסם אותו. נכון אמרה שירלי שעץ בחצר קבוע אמור להיות חזק, הכלובים שלי הם בחצר לכן בניתי אותם מברזל ובטון. וגם כל אחד ואיך שמתאפשר לו מבחינה כלכלית. לגבי העכברים, הם הרי גם משייפים את השיניים (אצלנו בלול הם היו מכרסמים חוטי ברזל!).

תודה לכולם על התשובות.
רציתי לבנות מעצים כי זה יותר קל לבנות ולא מצריך ריתוך וכו'.
אבל אני ארד מהרעיון בגלל שבמקרה התוכים יכולים לכרסם את העץ.
בן אין לי שום כלוב שעשוי מעץ, כל הכלובים מפלטות מלבד הכלוב של המזמרים - פרופילים ורשת גליל.
וברוך השם אין לי בעיה כלכלית טפו טפו טפו אם היה לי בעיה כלכלית חס וחלילה לא הייתי מגדל תוכים.
רציתי לבנות מעצים כי זה יותר קל לבנות ולא מצריך ריתוך וכו'.
אבל אני ארד מהרעיון בגלל שבמקרה התוכים יכולים לכרסם את העץ.
בן אין לי שום כלוב שעשוי מעץ, כל הכלובים מפלטות מלבד הכלוב של המזמרים - פרופילים ורשת גליל.
וברוך השם אין לי בעיה כלכלית טפו טפו טפו אם היה לי בעיה כלכלית חס וחלילה לא הייתי מגדל תוכים.

אז תבנה מברזל וזהו.
אני אישית בניתי מברזל, תאמין לי זה שווה את ההשקעה, הכלוב לא נהרס נשאר שלם ועומד יציב. וזה לכל החיים.
אני אישית בניתי מברזל, תאמין לי זה שווה את ההשקעה, הכלוב לא נהרס נשאר שלם ועומד יציב. וזה לכל החיים.

אני יודע שברזל זה הכי טוב גם כי זה עומד להרבה שנים וגם כי לא ניתן לכרסום.
אם בונים מפלטות לא מחייב פרופילים אפשר לחבר עם קליפסים וזה נשאר יציב.
אם בונים מפלטות לא מחייב פרופילים אפשר לחבר עם קליפסים וזה נשאר יציב.
כל אחת והשיקולים שלו, ומה כל אחד מעדיף.
בבנית כלובים צריך תיכנון רב:
צריך גם לקחת בחשבון את תנאי מזג האוויר, מסלול השמש, כיווני רוח, גשם וכו'.
תמונה של אחד הווילאר שלי מבפנים (הקירות מפחים ורק צד אחד רשת):
בבנית כלובים צריך תיכנון רב:
צריך גם לקחת בחשבון את תנאי מזג האוויר, מסלול השמש, כיווני רוח, גשם וכו'.
תמונה של אחד הווילאר שלי מבפנים (הקירות מפחים ורק צד אחד רשת):