ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך לחברת גוזל שייתכן ולא הוחתם כהלכה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: איך לחברת גוזל שייתכן ולא הוחתם כהלכה

שליחה על ידי eli_lea »

בדיוק כך, אי אפשר לכפות על התוכי להתלטף או לאהוב או לרצות להיות עימנו, צריך להביא אותו לידי זה.
כדי שיגיע לכך את צריכה לסגת מעט, לשים למשל את היד עם צ'ופר בקירבתו ולתת לו לבוא מעצמו לקחת, הוא יגיע יקח
וילך מבלי שתזיזי את היד לעברו או תעשי ניסיון לאחוז אותו או לגרום לו לעלות על היד.
התוכי יתחיל להרגיש בטוח ויבין שאינך מנסה למלכד אותו, יתכן שאם תניחי את היד הוא אפילו יגש מעצמו .
הכל צריך להיעשות בצורה מושכלת ובהדרגה, תני לו ליזום ולעשות את הצעד הראשון.
אם את מעלה אותו על היד עשי זאת הצורה הכי נינוחה, אם הוא מנסה לתפוס את האצבע תנסי להסב את תשומת ליבו
עם היד השניה או על ידי זה שתלכי עימו תדברי עימו וכו'.

תזכרי שכל דבר שאת עושה עימו צריך להסתיים בצורה טובה וכיפית עם צ'ופר וללא כעס , כך ישאר לו זיכרון טוב לפעמים הבאות.
חשוב ליצור מצבים ולנצל מקרים ליצירת תחושה טובה . למשל, אם התוכי עלה על היד לא לנצל את זה לליטופים כשהוא אינו
מוכן לכך, בפעם הבאה הוא לא יעלה. אם התוכי עלה על היד מיד תגידי "כל הכבוד" ותני צ'ופר. מיד לאחר מכן הניחי אותו
על הכלוב בחזרה.
כשאת עושה את הפעולה הזאת להבדיל מזה שאת תכפי עליו ליטוף התוכי מעצמו ירצה לחזור על הפעולה ולהגיע אליך.

תתאזרי בסבלנות וזה יצליח.
תמר
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תמר »

כשאני פותחת את הכלוב הוא יעזוב הכל וירוץ אליי.
יש לו כאילו בעיה קונקרטית עם מגע.

אפעל כעצתך ואחזור לדווח...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה אחד הדברים שאת יכולה לרתום לעזרת הקשר, פתחי את הכלוב תני לו לבוא אליך אבל כשהוא בא אל תנצלי את זה ללטף או לגעת. פשוט תעבירי אותו לראש הכלוב, תשבחי אותו תני צ'ופר וכו'. בעצם התוכי עובר חוויה טובה . כשאת עוברת לידו או בני משפחתך לתת צ'ופר ולהמשיך מבלי לגעת ולתפוס. הוא יתחיל לצפות לזה כשהם עוברים.בקיצור בניית אמון עם חיזוקים חיוביים . זה עובד.
תמר
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תמר »

תודה רבה אלי.

לפעמים הוא נלחץ אפילו רק כשמדברים אליו, לכן אני לא יודעת עד כמה מילים נלהבות יהוו עבורו חיזוק חיובי אבל אנסה.

מסתבר שככל הנראה הוא הוצא מתא ההטלה רק בגיל חודש, וזה מסביר הרבה...
מכעיס ומקומם נורא.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חבל שכך אבל כדאי שמעתה תתמקדי בתוכי ותשאירי מאחור את הכעסים . המגדל חסך חודש או פחות של דייסה וזמן האכלה,
חסך גם זמן החתמה חשוב וקילקל את שמו. את נשארת עם התוכי שכרגע נמצא במצב שאותו עלייך לשנות.
זה קשה ומצריך השקעה רבה והרבה סבלנות אבל בסוף התהליך יהיה לך חבר נפלא.
שירלי הביאה מספר פעמים דוגמאות לתוכים אותם גידלה ולא היו חברותיים בלשון המעטה, היא לא ויתרה והיא נהנת
היום מתוכים מקסימים.
האתר קיים כדי לתת מענה וליווי אז את מוזמנת להיעזר בו , לספר להתלבט לשאול או כל דבר אחר.
אני בטוח שכולם יתרמו מניסיונם לעזור לך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”