ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיות בזפק עלולות לחזור לאחר טיפול?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
ניב מגוז
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

בעיות בזפק עלולות לחזור לאחר טיפול?

שליחה על ידי ניב מגוז »

הבעיות בזפק חוזרות... ???
כי האק' שלי עוד פעם לא מעכל כלכך טוב...
יש לו האטה... הוא מעכל כמעט עד הסוף... נשאר משהו כמו 3 CC וה 3 CC האלה נשארים ולא מתעכלים...
אני שוקל לעשות לו עוד פעם שאיבה...
ואז לתת לו תפוח מרוסק (כמעט מיץ..) ולדלל את זה עם מים זה יהיה מעשה נכון..?
ואם אין לי תה קמומיל....
אני יכול לתת תה רגיל (ויסוצקי,ארל גריי.. וכל האחרים..) יש לי תה צמחים זה טוב... ???

[empty]חבר יקר, הודעתך הועברה לנושא חדש.
אין לשאול שאלות בדיון שאינו נפתח על ידך. להבא פתח דיון חדש למען
הסדר הטוב. פרטים נוספים: כללי הקהילה[/empty]
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: בעיות בזפק עלולות לחזור לאחר טיפול?

שליחה על ידי eli_lea »

בעיות בזפק יכולות לחזור וזה גם נפוץ, בדרך כלל לאחר הטיפול מופסק מוקדם מידי כשרואים שיש השתפרות במצב, אם נוצרה פטריה בזפק והטיפול לא מספיק ארוך יתכן שתראה שיפור זמני ולאחר מכן התפרצות חוזרת.
שאיבות תכופות מהזפק גם הן אינן בריאות, שאיבה הינה פעולה פולשנית שעלולה לגרום לשריטות או חבלה בקנה ובמורד הוושט שלא לדבר על פגיעה בדופן שק הזפק, פגיעה כזאת בלבד יכולה ליצור דלקת ופיטריות.
לדעתי עליך להיועץ בוטרינר של תוכים, יתכן מאוד שתצטרך לתת לגוזל טיפול אנטיביוטי .
לגבי סוגי התה השונים כתבתי בשובה לחבר שלא ניסיתי ולכן איני יכול להמליץ. תה רגיל עדיף על תה צמחים שאיני יודע את השפעתם\ אפשר להשיג קמומיל או בבונג בסופר פארם ובבתי מרקחת שפתוחים בשבת.

אתה מתאר שנשאר בזפק כ 2-3 ML מזון, מתן תוספת של 3ML תה פושר ועיסוי הזפק יכול להביא לשיפור במצב וזירוז פעולת הזפק אבל לא מחליף טיפול תרופתי.
סמל אישי של משתמש
ניב מגוז
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ניב מגוז »

תודה על התשובה...
עשיתי מין ניקיון פסח בארונות וגילתי.. קופסה חדשה של תה בבונג/קמומיל... נתתי לו ומצבו ממש השתפר!!
אפשר להגיד שירדה לי האבן הגדולה מהלב.. עכשיו נשאר להיות ערניים איתו ולפקח עליו כל חצי שעה.. לראות אם יש שיפור..
אחרי שהוא עיכל.. לתת לו עוד פעם תה...? או להביא לו ארוחה דלילה..?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אל תמהר לתת אוכל במיוחד לא סמיך, אתה יכול לתת ארוחה נוספת תה ולאחר מכן להתחיל לתת סייסה דלילה 1:4-5 , לאחר מכן להתחיל להסמיך תוך כדי שאתה מקפיד שהזפק מתרוקן בצורה טובה.
סמל אישי של משתמש
ניב מגוז
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ניב מגוז »

סבב... תודה רבה..
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”