ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זפק לא מתרוקן

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

matan312
ביצה
ביצה

Re: זפק לא מתרוקן

שליחה על ידי matan312 »

הוא התעורר עכשיו אז לקחתי אותו לעשות לו עוד קצת מסאז'
הזפק התרוקן והצורה של הלשלשת מתחילה לחזור למה שהייתה
לא מצאתי תה קמומיל הבאתי מחבר שלי תה מרווה היה לו והוא הביא לי גם תה אדום כתוב על זה חליטה מצמח הרויבוש ללא קפאין בתוספת קמומיל,ליים ודבש ויש לי גם תה רגיל
מה לתת לו בבוקר?
לנסות להשיג עוד מהדייסה הישנה או לתת שוב מהחדשה? אני לא אוהב להתסכן פעמיים ואם אני רוצה את הישנה צריך לנסוע לפתח תיקווה למי שקניתי ממנו אותו אבל אבא שלי אופטימי מדי הוא אומר שעם החדשה זה יעבוד כמו שצריך אבל אני לא סומך על זה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

באיזה סוג דייסה אתה מאכיל? לא עוברים מדייסה לדייסה בצורה כזאת וזה מצויין בכל חברה שמייצרת דייסות.
אם התחילו לך בעיות בזפק אל תהיה בטוח שזה לא יחזור, אם אתה לא מעוניין לקחת סיכונים מיותרים תחזור לדייסה הישנה וזהו.

לגבי סוגי התה, אני לא יודע להגיד לך כי אני משתמש במקרה הצורך בתה בבונג או קמומיל, בכל סופר פארם או בית מרקחת יש תה כזה ואתה יכול לקפוץ גם היום ולהביא. יתכן שגם סוגי התה השניים שציינת טובים אבל אני לא השתמשתי בהם ולכן איני יכול להציע לך , לא יודע מה ההשפעה שלהם.

אל תמהר "לפוצץ" את הגוזל במזון, תן פעמיים ארוחה של תה, לאחר מכן תתחיל לתת דייסה ביחס של 1:4.5 ותסמיך בהדרגה בהתאם למצב.
אל תשכח שעדיין הגוזל יהיה רגיש לכל שינוי שיכול להביא אותו במיידית לבעיות עיכול מחודשות, לכן עשה הכל מחושב.

בהצלחה.
matan312
ביצה
ביצה

שליחה על ידי matan312 »

הכנתי לו בבוקר מהתה אדום הבאתי לו 3 כפיות
עשיתי לו עיסוי בזפק והכנתי לו אחרי חצי שעה דייסה דלילה
האכלתי אותו ב10 התרוקן לו הזפק יותר מחצי ממה שהיה
אבא שלי מתעקש לא ללכת להביא מהדייסה הישנה אני לא יודע מה לעשות איתו אני לא רוצה להביא לו מהחדשה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

באופן פסיכולוגי יש רצון לתת לגוזל עוד ועוד אוכל, אבל צריך להבין שמה שעושים
בזה זה ממלאים לו את "המחסן" ובמחסן האוכל עומד וממתין לעיכול . על אותו עיקרון אפשר לתת חצי כמות ולאחר שעתיים שלוש
עוד חצי כמות. מבחינת הגוזל זה אותו דבר בדיוק.
אם הזפק לא מתרוקן תוך 5-6 שעות עדיין יש בעייה.במקרה כזה אני מציע שתפנה לוטרינר שיתן לך טיפול מתאים .
לגבי התעקשות של אביך בזה אני לא יכול לעזור. בהצלחה.
matan312
ביצה
ביצה

שליחה על ידי matan312 »

הבאתי את הדייסה הישנה אבל הוא אמר שהוא שם בזה קצת קמח אז אין מצב שאני משאיר לו לאכול אותה
באיזה יחס לערבב את הדייסות ובכמה להגדיל כל פעם את היחס?

ויש לי עוד שאלה
זה הגיוני שגוזל שאכל אוכל דליל מדי יראה בגיל חודשיים כמו בגיל חודש?
כי שקניתי אותו הוא אמר שהוא בן חודשיים והוא נראה 4 שבועות מקסימום אז או שהוא שיקר או שמשהו לא בסדר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מי מערבב דייסה עם קמח? שמעתי מלא דברים הזויים אבל את זה עוד לא שמעתי, שיטה חדשה לחסוך חמישה שקלים?
מציע לך כבר לא לתת לו את הדייסה הישנה עם הקמח ולהיצמד לדייסה החדשה.
matan312
ביצה
ביצה

שליחה על ידי matan312 »

זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות

וזה הגיוני שגוזל שאכל אוכל דליל מדי יראה בגיל חודשיים כמו בגיל חודש?
כי שקניתי אותו הוא אמר שהוא בן חודשיים והוא נראה 4 שבועות מקסימום אז או שהוא שיקר או שמשהו לא בסדר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תגדיר אוכל "דליל מידי" , מה אכל מים בצבע? באיזה יחס דייסה מים?איזה סוג דייסה, כמה ארוחות ביום.

לעיתים מבקשים תשובה מקצועית בנושא מאוד חשוב אבל את הפרטים החשובים מחסירים , אנחנו לא בבית ספר אבל חלק מהעניין זה
לנסח שאלה בצורה שנקבל פרטים מלאים על הבעייה. ההערה כרגע כלפי שאלתך אבל היא גם באופן כללי לחברי הקהילה כולה. תשאלו
שאלות ותשתדלו לתת פרטים קשורים הרבה ככל שניתן. כך תקבלו תשובה רצינית יותר ולא ניחושים.
בשאלות בנוגע להתפתחות טוב יהיה אם תצורף גם תמונה, כך אפשר לראות ולהבין טוב יותר במה מדובר, אולי לך נראה שהגוזל קטן
אבל הוא בסדר.

האם לגוזל יש מעקב שקילה? האם הוא עולה במשקל? מה משקלו היום.

חוסר בתזונה או לחילופין תזונה שאינה מורכבת מחומרים להם הגוזל זקוק או מזון באיכות ירודה ומסכן חיים (למשל קמח ) עלול לגרום
להתפתחות איטית בעיות בריאות פגיעה במבנה השלד בכבד ועוד.
matan312
ביצה
ביצה

שליחה על ידי matan312 »

3 4 כפיות מים וכפית מהדייסה ככה הוא הראה לי שהוא מכין לו וגם רק אתמול גיליתי שהוא שם בזה קמח
http://img850.imageshack.us/img850/5656 ... 059357.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/1842 ... 051273.jpg

עכשיו כבר אין לו קרחת בגב זה תמונות שהבאתי אותו יום ראשון שעבר הוא אמר שהוא בן חודשיים
וגם הזנב שלו מוזר הוא בצבע שבתמונה ואיפה שיש שעווה עדין יש על כל הנוצות קטע אדום חום ומתחת לזה זה ממשיך להיות אפור
לפני יומיים שקלתי אותו הוא שקל 70 רציתי גם היום לשקול אותו אני ישקול לפני שאני יאכיל אותו
אתמול שהכנתי לו דייסה דלילה בגלל ההאטה בזפק הוא היה 88 גרם עם האוכל
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קוניור גרין צ'יק צריך לניות מנוצה מלא בגיל 7 שבועות+- , אני לא רואה בעייה כלשהיא עם הגוזל וכנראה שבתמונה הוא היה משהו כמו
5 -6 שבועות. משקל תוכי קוניור בוגר בסביבות 70 גרם, אם יש לך משקל תוכל לשקול ולעקוב אחר התפתחות התוכי.
בכל מקרה אני לא רואה שיש בעיית התפתחות עם התוכי על פי התמונה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”