ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מהם התנאים הדרושים להחתמת תוכי בלי אומנת?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון

מהם התנאים הדרושים להחתמת תוכי בלי אומנת?

שליחה על ידי דין-ש »

שלום לכולם, אני רוצה להחתים כמה תוכונים שיהיו לי לבית.
בנתיים אני רוצה להחתים 1 ואחריו עוד כמה.
השאלות שלי הם:
1.מה הטמפ' שבה אמור להיות הגוזל?
2.איך לחמם את האיזור?
3. באיזה מנורה להשתמש?
4. 40 וואט מספיק?
5. עדיפות לצבע אדום?
6. כמה אחוזי לחות צריכים להיות בסביבת הגוזל?
7. דייסה של פריטי בירד או של קייטיל מתאימה לכל סוגי הגוזלים? או שמחולקים לסוגי תוכים? ואם כן איזה דייסה מתאים לקוקטייל/תוכון?
8. באיזה גיל כדאי לקחת גוזל תוכון מההורים?
זהו בנתיים אלה השאלות שיש לי כרגע אם יהיו לי עוד שאלות אני אשאל, ואם שכחתי משהו וצריך לדעת על תהליך ההחתמה בבקשה תרשמו .
תודהתמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: מהם התנאים הדרושים להחתמת תוכי בלי אומנת?

שליחה על ידי שירלי87 »

1.מה הטמפ' שבה אמור להיות הגוזל? - תלוי בגיל..
2.איך לחמם את האיזור? - תעשה בדיקות לפני שאתה מוציא גוזלים להחתמה: תשים מנורה מעל קופסא מעץ, תמדוד עם מדחום ותשנה
את המרחק בין המנורה לקופסא בהתאם לחום. תמדוד בלילה אם יש הפרשי טמפרטורה.. אם בלילה המנורה לא תחמם מספיק הגוזלים
יכולים למות מהיפותרמיה
3. באיזה מנורה להשתמש? - לא יודעת
4. 40 וואט מספיק? - לא יודעת
5. עדיפות לצבע אדום? - לא יודעת, נראה לי שיש מנורה בלי אור.. מנורת חימום.. חכה לעוד תגובות
6. כמה אחוזי לחות צריכים להיות בסביבת הגוזל? - לא זוכרת ממש, נראה לי 40% לחות אבל חכה לעוד תגובות.
7. דייסה של פריטי בירד או של קייטיל מתאימה לכל סוגי הגוזלים? או שמחולקים לסוגי תוכים? ואם כן איזה דייסה מתאים לקוקטייל/תוכון? - יש דייסה שמתאימה לכל סוגי התוכים, נראה לי שהדייסה בתוכישופס של פריטי בירד ומתאימה לכולם.
8. באיזה גיל כדאי לקחת גוזל תוכון מההורים? - אם יש לך מקור חימום אמין, אפשר מגיל שבועיים. אם אי אפשר להסתמך על מקור חימום,
עדיף לקחת מגיל שלושה שבועות.

עריכה: עדיף להחתים עם אומנת ולא לקחת סיכונים תמונה

בהצלחה תמונה
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי דין-ש »

שירלי תודה רבהתמונה
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי ben.m »

לגבי מנורה, אתה יכול השתמש במנורת חימום קראמית, משתמשים בזה לחימום נחשים, איגואנות, טרנטולות וכו'
תמונה
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל

שליחה על ידי ben.m »

אני לא יודע אים זה הכי מתאים אבל היא לא מפיצה אור.
[empty]שים לב,אין להגיב פעמיים כדי להוסיף מידע,
אלא להשתמש בכפתור "ערוך" הנמצא בצד שמאל בהודעתך.[/empty]
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

3. מנורה רגילה או מנורת חימום, הסיכון בכך שהמנורה אינה אמינה ויכולה להישרף, במידה והטמפרטורה יורדת ואין חימום הגוזל עלול למות.
4.הספק תלוי בשטח שהמנור תחמם ובמרחק שמציבים את המנורה, אתה מבין שללא טרמוסטט או בקר המנורה פשוט עובדת והטמפרטורה תלויה בטמפרטורה הסביבתית. כלומר אם במשך היום הטמפרטורה בחדר תהיה 28 ותציב את המנורה כך שהטמפרטורה תעלה בעוע 4 מעלות ל 32 בלילה הטמפרטורה הסביבתית יכולה להיות 17 כך שעם המנורה הטמפרטורה בסביבת הגוזל תהיה 19-20 .
לכן רני תומך בדבריה של שירלי כשהיא אומרת חבל לקחת סיכון, אפשר בטעות "לבשל " את הגוזל מצד אחד ומצד שני לגרום לו להיפותרמיה .
5.ישנן מנורות חימום שלהבדיל ממנורה רגילה שהייעוד שלה להאיר היא מיועדת לחמם, ככזאת היא ללא אור .
50+- אחוזי לחות יספיקו לשמור על לחות רצויה לגוזל .
7.ישנן סוגי דייסות שונות בשוק, הדייסות ממוינות על פי אחוזי החלבון והשומנים, הדייסה של פריטי בירד מתאימה לסוגים השונים.
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי דין-ש »

תודה שירלי בן ואלי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”