ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מת הגוזל הגדול מבין הגוזלים למה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

מת הגוזל הגדול מבין הגוזלים למה?

שליחה על ידי NATANCOHEN »

הגוזל הגדול מבין הגוזלים מת בתא הטלה הוצאתי אותו שעל היד שלי שקית ניילון הוא היה בניצוי כמעט מלא רק בבטן וקצת בגב ובבטן היה חסר קצת משהו שלא ידעתי כי הוא לא כמו אח שלו לא היה פעיל וזז בתא וגם לא תיפס לפתח אז רק את הניצוי של אח שלו ראיתי והוא היה בניצוי הרבה יותר רציני למה הגוזל מת ואיך אני יכול למנוע מוות של גוזלים אחרים?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מת הגוזל הגדול מבין הגוזלים למה?

שליחה על ידי eli_lea »

למוות של גוזלים בשלבים שונים יש סיבות רבות , בדרך כלל אי אפשר לדעת אלא אם שולחים את הגופה למעבדה כדי לנסות ולמצוא את סיבת המוות. גם במעבדה לא תמיד מוצאים ממצאים .

אם מבחינתך נתת תנאי מחייה הולמים, שמרת על הניקיון, האכלת במזון מגוון עשיר וטרי, החלפת מים טריים ונקיים , הכלוב מספיק גדול
ומוגן משמש ומרוחות אין הרבה מה לעשות.
יתכן שמדובר במחלה, בחבלה או בפגם גנטי. זה קורה וקורה גם בטבע לא מעט , החזקים שורדים והפחות חזקים מתים . כך דאג הטבע
שהריבוי העתידי יהיה בידי החזקים ובעלי מערכת חיסון טובה .
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

כמו שאמר אלי אים נתת תנאים הולמים ועבדת לפי הספר, יתכן והוא מת כתוצאה ממחלה והיה חלש מדי.

מוות גוזלים יכול להתרחש כתוצאה מטיפול לקויי של ההורים - בד"כ זוגות צעירים בהטלה ראשונה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
דרור.פ
ביצה
ביצה
שם פרטי:: דרוד

שליחה על ידי דרור.פ »

לא יכול להיות שבכלל ההורים חולים והם מעבירים נשאות לגוזלים ורק גוזלים חזקים שורדים? פארוט אלו גוזלים ראשונים?
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

אם ההורים חולים, סיכוי נמוך שבכלל הם יקיימו מחזור של הטלה, וגם אים הם כן מקיימים, מן הסתם שהם יעבירו את זה לכל הגוזלים.
תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

זו אכן הטלה ראשונה שלהם הנקבה בוגרת הזכר עוד צעיר ולא הגיע לבגרות הם מטפלים בהם יפה ומאכילים שצריך יש משהו שלא אמרתי האחים שלו כל הזמן זזים והולכים בתא והוא כל הזמן היה שוכב ולא זז ונושם כבד כל מי שראה אותו חשב שהוא גוסס וככה זה מהבקיעה וגם הוא בקע יומיים לפני שהוא היה צריך לבקוע הוא בקע 16 יום אחרי ההטלה במקום 18 גם שהוא מת הוא מת עם כנף פתוחה שמונחת על אחיו הקטן ולא היה ברירה אלה להוציא אותו מהזנב שהוא מת כדי לא לפגוע בקטן האח הבינוני כרגע הוא הגדול נראה יותר מבסדר הקטן רק פתח עיניים והתחיל להצמיח נוצות אז את המצב שלו אי אפשר לבקר עם הפרטים האלה אפשר לדעת יותר בוודאות מה הסיבה למוות פגם גנטי או מחלה?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשימה בכבדות יכולה להיגרם הן מפגם גנטי והן ממחלה .
הורים נשאים יכולים להתרבות ללא בעייה ולהעביר את הנשאות של המחלה לגוזל בביצה או דרך המזון שניתן לו.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אבל במקרה כזה כל הגוזלים היו חולים נכון? ולמה הוא בקע מוקדם? היו שתי ביצים שנשברו ואחר כך הרקיבו יכול להיות שהיו בהם חיידקים שפגעו בו?ואם הייתה מחלה תוכים נוספים לא היו נדבקים(לדוגמאת התוכונים והקוקטילית בכלוב ליד ועד לגוזלים האחרים)?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ישנם גוזלים שמערכת החיסון שלהם חלשה משל אחרים והם לא מתגברים או נעשים חולים כשהאחרים חזקים ובריאים, לא בהכרח כולם נדבקים במידה ומדובר על מחלה .
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

יש סיבה משעורת הנקבה לא ידעה לשתות מהקערות והיום היא הראתה סימני יבוש הלכתי הבאתי תא מים חדש והיא שתתה נעלמו כל הסימנים של היבוש היא נשמה רגיל נרגעה וחזרה לערנות ההורים מטפלים בגוזלים בהתחלקות מלאה הם אף פעם לא מטפלים באותו גוזל האמא שלא שתתה טיפלה בגוזל שמת (זה בדוק שכל הורה מטפל בגוזל אחר בזוג הזה )וכנראה לא הגיע אליו מים זה לגבי למה הוא מת למה הוא נשם ככה אין לי מושג.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”