ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הגוזל גאקו לא רוצה כופתיות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

shaibeje
ביצה
ביצה

הגוזל גאקו לא רוצה כופתיות

שליחה על ידי shaibeje »

שלום לכולם
הלכתי וקניתי היום כופתיות כמו בתמונה והתוכי שאני שם לו את זה בכלי אוכל לא מתעניין בזה פשוט שופך הכל לתחתית הכלוב!!!
אבל שאני מניח לו על המיטה כמה ,הוא אוכל יופי למה הוא מתנהג ככה?! האמת שזה הפעם הראשונה שאני נותן לו כופתיות אחרי שהוא אכל לי רק תערובת השריה (גם כן תערובת רק את התירס חחח) ופרוסת לחם ביום!
איך אני מרגיל אותו לכופתיות יש דרך כלשהי?!
אה ואני חייב לציין הוא בן 3 וחצי חודשיים 4 חודשיים ככה (:
והיום קניתי לו מקלות לכלוב ממש יפה עשיתי את זה מצורף תמונות!
תודה לעונים!
שי
P050611_15.09[01].JPG
קבצים מצורפים
P050611_15.10.JPG
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: הגוזל גאקו לא רוצה כופתיות

שליחה על ידי צחי21 »

הוא יאכל בסוף..תן לו לשחק עם זה כשאתה מוציא אותו מהכלוב והוא עליך...בנוסף תנסה לתת לו קצת תפוח..(ביס שלך)...
דבר שני אלו כופתיות טובות אך יקרות .. מוכרים פה באתר במחיר שליש ממה שעלה לך זה לקילו..
תחפש פה מאמר על תזונה של התוכי.. ככה תדע מה הוא אמור לאכול וכמה...
והכי חשוב מה אשור לו לאכול...
shaibeje
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shaibeje »

כן אבל בנתיים צחי כל חבילה כזאת 50 שקל עולה לי ואללה הוא מעיף הכל לריצפה מה אני עושה כרגע?!
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

הוא פשוט לא רגיל, זה פעם ראשונה הוא מנסה לשחק עים זה.

יש הרבה שיטות כדי להרגיל תוכי לאכול כופתיות.

אחת מהן היא לפזר חומץ תפוחים על הכופתיות, בכופתיות הצבעוניות כב יש חומץ תפוחים.
תמונה
shaibeje
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shaibeje »

בדיוק אני הבאתי את הצבעוניות וזה לא ממש עוזר! הוא מעיף את זה עם הרגליים לתחתית של הכלוב!!!
אבל שאני גורס לו את החתיכות הגדולות הוא אוכל !!! אני גרסתי ממש ממש את הכופתיות והוא אוכל יופי (:
מקווה שלא היו עוד תקלות עם זה!!!
מה אתם אומרים על המקלות ששמתי לו בכלוב?!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תמקם מקלות כך שלא יהיו מקל מעל מקל, אפשר לשים מקלות לרוחבו של הכלוב. תצלם תמונה מהחזית כדי שיהיה ברור יותר.
למה לא הרכבת את החלק העליון של הכלוב?
shaibeje
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shaibeje »

זה לא ,שלא הרכבתי! לא קיבלתי אותו מהבן אדם שקניתי ממנו!
לא נורא נבנה משהו מעל הכלוב משהו מסיבי יותר!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר לשים מקל עמידה עליון גם מעל הכלוב (מה שאמור היה לבוא עם המתקן) כך שמחוץ לכלוב יהיה לו מעמד נחמד .
shaibeje
ביצה
ביצה

גאקו שלא מתעניין בכופתיות!

שליחה על ידי shaibeje »

קניתי לפני יומים כופתיות לגאקו ,ושום דבר לא עוזר חברים הוא לא מתעניין בזה לא עשיתי בשביל שהתרגל חתכתי לו אותם,שמתי עם התערובת השריה ושום דבר לא קורה! הוא לא רוצה לאכול!
הוא פשוט אוכל לי רק את התערובת השריה את התירס ועוד משהו עגול שם וזהו! הוא פשוט מת על זה לא מפסיק לאכול את התירס !
אני לא יודע מה לעשות אני שם לו בכלי ניפרד גם חתיכות תפוח עץ גם את זה הוא טורף להנאתו ,אבל את הכופתיות?! בשום אופן זורק על הריצפה ולא נוגע בזה :(
מה עושים עכשיו חברה? האם לתת לו לאכול מה שהוא אוהב (תערובת השריה) ולעזוב אותו? או שיש דרך כלשהי להרגיל אותו לכופתיות?!
תודה מראש
שי
סמל אישי של משתמש
Tal Tucim
ביצה
ביצה
אזור מכירה: חולון. ת״א
שם פרטי:: טל

Re: גאקו שלא מתעניין בכופתיות!

שליחה על ידי Tal Tucim »

שלום שי.
בן כמה הג'אקו? איזה סוג כופתיות אתה נותן לו?
ההצעה שלי היא תנסה להרגיל אותו כמה שיותר. הג'אקו שלי מתה על פירות וירקות, וגם גרעינים. לכן, תמיד כשהיא בחוץ היא מקבלת אותם (גרעינים כממתק) אבל כשהיא בכלוב היא אוכלת רק כופתיות. השיטה הזאת עובדת טוב אצלי כי היא מחוץ לכלוב הרבה.
תזכור-תוכי רעב תמיד יאכל. תנסה להאכיל אותו מהיד. תנסה לתת לו פחות השריה ויותר כופתיות. למשל, תשים לו את תערובת ההשריה למשך 10 דקות ותוציא, ואז את הכופתיות. תנסה לשים לו ממש קצת תערובת, רק כדי שלא יהיה ממש רעב, אבל כדי להיות שבע תתן לו רק כופתיות. מה הפרי שהוא הכי אוהב? תנסי להרטיב את הכופתיות במיץ הפרי ולתת לו. תנסה לתת לו כמה סוגים שונים של כופתיות. יכול להיות שהוא לא אוהב אותן. אם אתה לא משתמש ב-PRETTY BIRD אז תנסה אותן כי הן מעולות.

מקווה שזה עזר. :)
בהצלחה!!!
תוכים מגדלים באהבה, או לא בכלל!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”