ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תלישת נוצות?
מנהל: מפקחים
תלישת נוצות?
יש לי קוקוטיילית האכלת יד לוטינו פנינה, יש לה קרחות קטנת מתחת לכנפיים ובראש מתחת לציצית (אני יודע שללוטינו יש קרחות מתחת לציצית אבל חשבתי שאולי זה גם קשור. היה לה את זה מאז שהיא הייתה אצלי כך שזה לא מחלה) היא נמצאת עם בן זוג וגם אני סביבם המון ביום, מחליף להם מים כל יום, שם להם כופתיות רוב היום, תערובת וירקות ופירות ולזכר אין קרחות.
Re: תלישת נוצות?
תלישת נוצות לא חייבת להיות קשורה למחלה - אלא לבעיית התנהגות.
רוב תוכים עוסקים מספר שעות במשך היום בסידור הנוצות, כשמסדרים נוצות 8-10 שעות ביום, אין פלא שזה יגמר בתלישתן או בכרסומן.
רוב תוכים עוסקים מספר שעות במשך היום בסידור הנוצות, כשמסדרים נוצות 8-10 שעות ביום, אין פלא שזה יגמר בתלישתן או בכרסומן.

אז מה זה אומר עליה? מה צריך לעשות?
הקרחת בראש - כנראה כי היא לוטינו
הקרחת מתחת לכנפיים - יש מקום מתחת לכנף שאין שם נוצות וזה טבעי, אשמח אם תעלה תמונה של הקרחות.
הקרחת מתחת לכנפיים - יש מקום מתחת לכנף שאין שם נוצות וזה טבעי, אשמח אם תעלה תמונה של הקרחות.
אין לתוכים כינים.. יש טפילים שנמצאים על הגוף ויש טפילים שנמצאים מתחת לעור (ויש עוד..טפילי מעיים וכד')
אם היה מדובר בטפילים שעל הגוף - אף תוכי לא יתלוש נוצות בגלל זה.. לרוב התוכים שנמצאים בחוץ ולא בבית יש טפילים כאלו
ולא ראיתי שהם מורטים
אם היה מדובר בטפילים מתחת לעור - אני מאמינה שהתוכי היה מתגרד הרבה ואפילו פוצע את עצמו באזור מסוים, ולא יסתפק בתלישת
נוצות, הוא יגיע לעור כי שם הבעיה או לפחות העור יהיה אדום מהגירודים
אגב לא התכוונתי שזה טבעי שרואים את העור של התוכי , פשוט בגלל מבנה הנוצות יש רצועה מתחת לכנף שהנוצות שם לא צפופות זו לזו
כמו בשאר הגוף כי יש נוצות (פלומה) שמכסות את האזור. בחילוף נוצות או כשהתוכי מנקה אפשר לראות את זה.. ואם חסרות מספר נוצות
זה נראה כאילו חסרות לו שם הרבה נוצות כי רגילים לראות את האזור הזה מכוסה
כמה זמן היא אצלך? אם ככה קיבלת אותה, אפשר לשלול שהזכר מורט אותה..
אם היא אצלך מעל חודשיים ולא צמחו שם נוצות, או אם ההתקרחות גדלה - זו כנראה מריטה
אם לא ראית אותה מורטת וזה נשאר ככה ללא שינוי יכול להיות שזו התקרחות גנטית
תעלה תמונה..
עריכה: אני גרועה בלהסביר במילים אז הנה תמונה, לזה התכוונתי - אם באזור הזה אין נוצות זה טבעי
(מימין: כשהאזור מכוסה פלומה, 2 משמאל: בזמן חילוף נוצות)
אם היה מדובר בטפילים שעל הגוף - אף תוכי לא יתלוש נוצות בגלל זה.. לרוב התוכים שנמצאים בחוץ ולא בבית יש טפילים כאלו
ולא ראיתי שהם מורטים
אם היה מדובר בטפילים מתחת לעור - אני מאמינה שהתוכי היה מתגרד הרבה ואפילו פוצע את עצמו באזור מסוים, ולא יסתפק בתלישת
נוצות, הוא יגיע לעור כי שם הבעיה או לפחות העור יהיה אדום מהגירודים
אגב לא התכוונתי שזה טבעי שרואים את העור של התוכי , פשוט בגלל מבנה הנוצות יש רצועה מתחת לכנף שהנוצות שם לא צפופות זו לזו
כמו בשאר הגוף כי יש נוצות (פלומה) שמכסות את האזור. בחילוף נוצות או כשהתוכי מנקה אפשר לראות את זה.. ואם חסרות מספר נוצות
זה נראה כאילו חסרות לו שם הרבה נוצות כי רגילים לראות את האזור הזה מכוסה
כמה זמן היא אצלך? אם ככה קיבלת אותה, אפשר לשלול שהזכר מורט אותה..
אם היא אצלך מעל חודשיים ולא צמחו שם נוצות, או אם ההתקרחות גדלה - זו כנראה מריטה
אם לא ראית אותה מורטת וזה נשאר ככה ללא שינוי יכול להיות שזו התקרחות גנטית
תעלה תמונה..
עריכה: אני גרועה בלהסביר במילים אז הנה תמונה, לזה התכוונתי - אם באזור הזה אין נוצות זה טבעי
(מימין: כשהאזור מכוסה פלומה, 2 משמאל: בזמן חילוף נוצות)
זה לא באזור הזה, אבל היא עושה את התנוחה הזאת שהיא מסדרת/מורטת את הכנף (אני לא רואה נוצות שלה על התחתית של הכלוב, זה אומר שהיא לא מורטת?) אין מצב שהזכר מורט אותה כי היא 3 שנים וזה תמיד היה אצלה. לא נראה לי שזה בגלל שיעמום כי יש לה בן זוג+ אני נמצא לידם המון ביום+ כלוב רבייה מרווח+ יש לה צעצועים וחבלים צבעוניים לשחק איתם וגם אוכל מגוון שהיא כל הזמן בוחנת מחדש
חמודה
אם אתם זוכרים העלתי תמונה, אבל לא של הכנפיים (היא לא מרוטה בשום מקום אחר) איזה לוטינו הקוקוטיילית שלי? כי קראתי שיש לוטינו פנינה
אם אתם זוכרים העלתי תמונה, אבל לא של הכנפיים (היא לא מרוטה בשום מקום אחר) איזה לוטינו הקוקוטיילית שלי? כי קראתי שיש לוטינו פנינה
הבנתי שהיא אצלך 3 שנים? אם כן זו התקרחות גנטית כנראה..
הקרחת באזור כמו בתמונה?

הקרחת באזור כמו בתמונה?