ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
טיפול בקוקטייל צעיר / גמול שלא התפתח טוב
מנהל: מפקחים
טיפול בקוקטייל צעיר / גמול שלא התפתח טוב
לפני יומיים כשחיפשתי נקבה לקוקטייל שלי, הייתי אצל "מגדל" קוקוטיילים, והיה בתחתית הכלוב קוקטייל קטן שהוא החליט להוציא
"כדי שלא יפריע להורים להאכיל את הצעירים יותר"
אני לא יודעת מה הסיפור, אם הוא הוציא אותו לפני שהוא הספיק להיגמל,
או שההורים באמת הפסיקו לטפל בו כי בקעו להם גוזלים נוספים
בכל מקרה הקוקטייל נראה כך:
רזה, קטן יחסית לקוקטיילים הצעירים (גמולים) שהיו בכלוב(כנראה היה הכי צעיר בסבב) - ממש כולו קטן, הרגליים שלו דקות יותר
והראש קטן יותר והגוף..
הראש שלו וחצי מהצוואר (ממה שזכור לי) קרח לגמרי, ה"מגדל" טען שההורים ניקרו אותו ותלשו לו נוצות
מלבד זה יש לו ניצוי מלא
הוא פרא וכשהמגדל ניסה לתפוס אותו הוא ניסה לברוח, אבל כשהמגדל תפס אותו הוא הפסיק להתנגד
נראה שהוא בקושי אוכל כי הוא רזה מאוד, ואולי הבוגרים בכלוב לא נותנים לו לאכול
השאלות שלי:
מה יותר סביר - הוא קטן כי נמנע ממנו מזון כשהיה גוזל, או שהוא קטן כי הוא תוצר של inbreeding/זיווג משפחתי?
(כי המגדל שם לא מפריד צאצאים מהורים)
אם הוא יקבל מזון ותנאים טובים נראה לכם שהוא ישתקם?
אם הוא לא אוכל דוחן יש טעם להאכיל אותו בדייסה?
הוא נראה בגיל חודש בערך.. הזנב שלו גם קצר ממה שאני זוכרת.. הוא בטוח לא בוגר..
אני חושבת לקחת אותו בכל מקרה ולגדל אותו בחדר נפרד מהתוכים שלי לתת לו סיכוי..
אבל אני אשמח לכל טיפ/עזרה בטיפול בו
אם צריך אני אצרף תמונה כשאביא אותו אולי זה יעזור לתת מענה
"כדי שלא יפריע להורים להאכיל את הצעירים יותר"
אני לא יודעת מה הסיפור, אם הוא הוציא אותו לפני שהוא הספיק להיגמל,
או שההורים באמת הפסיקו לטפל בו כי בקעו להם גוזלים נוספים
בכל מקרה הקוקטייל נראה כך:
רזה, קטן יחסית לקוקטיילים הצעירים (גמולים) שהיו בכלוב(כנראה היה הכי צעיר בסבב) - ממש כולו קטן, הרגליים שלו דקות יותר
והראש קטן יותר והגוף..
הראש שלו וחצי מהצוואר (ממה שזכור לי) קרח לגמרי, ה"מגדל" טען שההורים ניקרו אותו ותלשו לו נוצות
מלבד זה יש לו ניצוי מלא
הוא פרא וכשהמגדל ניסה לתפוס אותו הוא ניסה לברוח, אבל כשהמגדל תפס אותו הוא הפסיק להתנגד
נראה שהוא בקושי אוכל כי הוא רזה מאוד, ואולי הבוגרים בכלוב לא נותנים לו לאכול
השאלות שלי:
מה יותר סביר - הוא קטן כי נמנע ממנו מזון כשהיה גוזל, או שהוא קטן כי הוא תוצר של inbreeding/זיווג משפחתי?
(כי המגדל שם לא מפריד צאצאים מהורים)
אם הוא יקבל מזון ותנאים טובים נראה לכם שהוא ישתקם?
אם הוא לא אוכל דוחן יש טעם להאכיל אותו בדייסה?
הוא נראה בגיל חודש בערך.. הזנב שלו גם קצר ממה שאני זוכרת.. הוא בטוח לא בוגר..
אני חושבת לקחת אותו בכל מקרה ולגדל אותו בחדר נפרד מהתוכים שלי לתת לו סיכוי..
אבל אני אשמח לכל טיפ/עזרה בטיפול בו
אם צריך אני אצרף תמונה כשאביא אותו אולי זה יעזור לתת מענה
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: טיפול בקוקטייל צעיר / גמול שלא התפתח טוב
תמונה בהחלט יכולה להיות לעזר.
בכל מקרה, כל מה שכתבת יכול להיות נכון ועוד. הוא יכול להיות קטן בגלל מזון, בגלל זיווג משפחתי, בגלל פגם גנטי ועוד..
יצא לי גם פעם אחת להחתים קוקוטייל שיצא ממש קטין ביחס לאחרים, הסתכלתי עליו וחשבתי לעצמי "קוקוטייל בגודל ציפור אהבה".. אבל הזמן עשה את שלו והוא התפתח וגדל.
דייסה - אם הוא לא אוכל דוחן, מה הוא אוכל? איך הוא חיי? אפשר לתת לו דייסה בכדי להיות לעזר להרגל "מחודש" וגמילה תקינה אך מאוחרת. אם הוא אוכל מעט יתכן וזו בעיה אחרת כמו מחלה. צריך להביט בהתנהגות שלו כאשר הוא מופרד.
ניצוי - המיקום שחסר לו נוצות בהחלט מראה כי סיכוי גבוה שתלשו לו נוצות, יחד עם זאת אי אפשר לדעת בוודאות.
מצד אחד, אני מבין את הרצון שלך לשקם ולעזור, אך את צריכה לחשוב טוב על הדברים. את עלולה להכניס תוכי חולה הבייתה שידביק לך את כל התוכים שיש לך.
בכל מקרה, כל מה שכתבת יכול להיות נכון ועוד. הוא יכול להיות קטן בגלל מזון, בגלל זיווג משפחתי, בגלל פגם גנטי ועוד..
יצא לי גם פעם אחת להחתים קוקוטייל שיצא ממש קטין ביחס לאחרים, הסתכלתי עליו וחשבתי לעצמי "קוקוטייל בגודל ציפור אהבה".. אבל הזמן עשה את שלו והוא התפתח וגדל.
דייסה - אם הוא לא אוכל דוחן, מה הוא אוכל? איך הוא חיי? אפשר לתת לו דייסה בכדי להיות לעזר להרגל "מחודש" וגמילה תקינה אך מאוחרת. אם הוא אוכל מעט יתכן וזו בעיה אחרת כמו מחלה. צריך להביט בהתנהגות שלו כאשר הוא מופרד.
ניצוי - המיקום שחסר לו נוצות בהחלט מראה כי סיכוי גבוה שתלשו לו נוצות, יחד עם זאת אי אפשר לדעת בוודאות.
מצד אחד, אני מבין את הרצון שלך לשקם ולעזור, אך את צריכה לחשוב טוב על הדברים. את עלולה להכניס תוכי חולה הבייתה שידביק לך את כל התוכים שיש לך.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
אולי הוא אוכל מעט דוחן.. אולי הוא לא אוכל כי הם לא נותנים לו ובגלל זה הוא רזה ואם אני לא אפריד אותו משם אולי הוא בטוח לא ישרוד?
לא יודעת קשה לי להתעלם מזה..
גם על הקוקטיילית שראיתי בחנות חיות בלי ציפורניים הרגשתי רע אבל הייתה לי הרגשה שאני לא אמורה לקחת אותה.. היא גם רעדה קצת
ולא רציתי לקחת סיכון ולחבר אותה לקוקטיילים שלי
אבל הקטן הזה נראה לי ממש חסר ישע.. אני יכולה לגדל אותו בכלוב נפרד בחדר אחר, הוא לא יתקרב לקוקטילים שלי..
אם הוא חולה הוא היה מדביק את שאר הקוקטיילים שם לא? הוא בקע לפני חודש מינימום, הוא בכלוב כמה ימים/שבוע
אם הוא בכלוב נפרד במקום רחוק מהקוקטיילים הוא לא מסכן אותם לא?
ואם הוא חולה הוא לא היה אמור למות בגיל צעיר? אני זוכרת שקראתי במקרה של מחלות קשות הגוזלים לרוב מתים בגיל צעיר
לא יודעת קשה לי להתעלם מזה..
גם על הקוקטיילית שראיתי בחנות חיות בלי ציפורניים הרגשתי רע אבל הייתה לי הרגשה שאני לא אמורה לקחת אותה.. היא גם רעדה קצת
ולא רציתי לקחת סיכון ולחבר אותה לקוקטיילים שלי
אבל הקטן הזה נראה לי ממש חסר ישע.. אני יכולה לגדל אותו בכלוב נפרד בחדר אחר, הוא לא יתקרב לקוקטילים שלי..
אם הוא חולה הוא היה מדביק את שאר הקוקטיילים שם לא? הוא בקע לפני חודש מינימום, הוא בכלוב כמה ימים/שבוע
אם הוא בכלוב נפרד במקום רחוק מהקוקטיילים הוא לא מסכן אותם לא?
ואם הוא חולה הוא לא היה אמור למות בגיל צעיר? אני זוכרת שקראתי במקרה של מחלות קשות הגוזלים לרוב מתים בגיל צעיר
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
הסטטיסטיקה אומרת שלרוב תוכים חולים מתים עד גיל שבועיים.
יחד עם זאת, לא פעם ולא פעמיים מתו תוכים "בוגרים" (תחילת אכילה באופן עצמאי), אותם תוכים שנראו חלשים בתחילת הדרך..
יכול להיות שמערכת החיסון שלו חלשה ועליו רואים חולשה והאחרים בעלי מערכת חיסון חזקה יותר ובגלל זה הם לא נדבקו \ התגברו על המחלה.
אם הם אכן תלשו לו נוצות ומנעו ממנו לאכול, או יותר הפריעו לו לאכול ולכן אכל מעט, צריך לחשוב מדוע? מדוע שאר התוכים בחרו לעשות כן? תוכים יודעים היטב לזהות תוכים חלשים \ חולים ופועלים בהתאם.
למרות כל זאת, לי זה נראה התפתחות איטית ותלישת נוצות של האחרים, אבל כן העדפתי לכתוב את כל מה שכתוב לעיל ולא ישירות את דעתי כיוון שאי אפשר להיות בטוחים ואם הוא נשא של משהו שיתפרץ בשלב כזה או אחר זה מאוד מסוכן לתוכים שלך ובכלל גם בשלב הקיים במידה ויש לך תוכים עם מערכת חיסונים חלשה מסיבה כזו או אחרת.
אם החלטת לקחת אותו, להפריד אותו כמו שציינת ככל שניתן.
לשים לב לכלים נפרדים, לשטוף טוב ידיים ולשים לב לאבק נוצות..
יחד עם זאת, לא פעם ולא פעמיים מתו תוכים "בוגרים" (תחילת אכילה באופן עצמאי), אותם תוכים שנראו חלשים בתחילת הדרך..
יכול להיות שמערכת החיסון שלו חלשה ועליו רואים חולשה והאחרים בעלי מערכת חיסון חזקה יותר ובגלל זה הם לא נדבקו \ התגברו על המחלה.
אם הם אכן תלשו לו נוצות ומנעו ממנו לאכול, או יותר הפריעו לו לאכול ולכן אכל מעט, צריך לחשוב מדוע? מדוע שאר התוכים בחרו לעשות כן? תוכים יודעים היטב לזהות תוכים חלשים \ חולים ופועלים בהתאם.
למרות כל זאת, לי זה נראה התפתחות איטית ותלישת נוצות של האחרים, אבל כן העדפתי לכתוב את כל מה שכתוב לעיל ולא ישירות את דעתי כיוון שאי אפשר להיות בטוחים ואם הוא נשא של משהו שיתפרץ בשלב כזה או אחר זה מאוד מסוכן לתוכים שלך ובכלל גם בשלב הקיים במידה ויש לך תוכים עם מערכת חיסונים חלשה מסיבה כזו או אחרת.
אם החלטת לקחת אותו, להפריד אותו כמו שציינת ככל שניתן.
לשים לב לכלים נפרדים, לשטוף טוב ידיים ולשים לב לאבק נוצות..
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
UziDesign
הבנתי, תודה
אני אצא תכף לראות אותו שוב ואעדכן

אני אצא תכף לראות אותו שוב ואעדכן

לדעתי כדי גם להחליף בגדים כל פעם שאת איתו כדי שלא ידבק לך אבק נוצות ממנו.

ברור, אני אשמור על ניקיון ככל הניתן גם אם לדעתי הוא לא חולה
ועדכון: הקטן אצלנו כבר כמה שעות
הכנתי לו כלוב בזמן שאמא שלי הלכה להביא אותו
לפי המגדל הוא בן חודש וחצי בערך, והוא הוציא אותו מהתא לפני שבוע
שמתי אותו בכלוב הישן של טוויטוש על בד כותנה ופיזרתי לו אוכל, הוא הסתער עליו.. ישר טחן.. אמנם הוא אכל קצת אבל הוא מיד אכל
זה סימן טוב אני מאמינה.
הביב שלו לא מלוכלך, הוא לא רועד, אין רטיבות בנחיריים/עיניים, למרות שנראה שעין אחת לא פתוחה "עד הסוף" אבל לא רצינו להלחיץ
אותו עכשיו עם בדיקות..
הוא דיי ישנוני, הוא לא מסוגל לטפס והוא מתקשה ללכת על סורגים (בגלל זה שמתי בד)
אחרי שהוא אכל קצת הוא נימנם, ושוב אכל קצת ושוב נימנם
חזרתי מקניות עכשיו ושמתי אותו קצת בשמש (חצי כלוב מוצל וחצי עם שמש) והוא הלך לצד המואר,
הוא גם חיפש דברים ללעוס (סורגים, הבד ששמתי לו) אז גזרתי לו מנייר צעצוע קטן והוא מיד התעניין בו..
ועכשיו הוא שוב אוכל..
נראה לי שהוא לא חולה אלא פשוט סובל מתת תזונה.. מקווה שאני לא טועה
בקיצור יש לי הרגשה טובה, תחזיקו לי אצבעות
מצרפת תמונה - הוא נראה לכם חודש וחצי? לא רואים ככה אבל הוא פיצי! רזה כזה.. חצי מהגודל של טוויטוש
(ימין למעלה - משחק עם הצעצוע נייר שגזרתי, שמאל למעלה - ישן בעמידה, ולמטה - אוכל, כשהכנסתי אותו לכלוב)
ועדכון: הקטן אצלנו כבר כמה שעות
הכנתי לו כלוב בזמן שאמא שלי הלכה להביא אותו
לפי המגדל הוא בן חודש וחצי בערך, והוא הוציא אותו מהתא לפני שבוע
שמתי אותו בכלוב הישן של טוויטוש על בד כותנה ופיזרתי לו אוכל, הוא הסתער עליו.. ישר טחן.. אמנם הוא אכל קצת אבל הוא מיד אכל
זה סימן טוב אני מאמינה.
הביב שלו לא מלוכלך, הוא לא רועד, אין רטיבות בנחיריים/עיניים, למרות שנראה שעין אחת לא פתוחה "עד הסוף" אבל לא רצינו להלחיץ
אותו עכשיו עם בדיקות..
הוא דיי ישנוני, הוא לא מסוגל לטפס והוא מתקשה ללכת על סורגים (בגלל זה שמתי בד)
אחרי שהוא אכל קצת הוא נימנם, ושוב אכל קצת ושוב נימנם
חזרתי מקניות עכשיו ושמתי אותו קצת בשמש (חצי כלוב מוצל וחצי עם שמש) והוא הלך לצד המואר,
הוא גם חיפש דברים ללעוס (סורגים, הבד ששמתי לו) אז גזרתי לו מנייר צעצוע קטן והוא מיד התעניין בו..
ועכשיו הוא שוב אוכל..
נראה לי שהוא לא חולה אלא פשוט סובל מתת תזונה.. מקווה שאני לא טועה
בקיצור יש לי הרגשה טובה, תחזיקו לי אצבעות

מצרפת תמונה - הוא נראה לכם חודש וחצי? לא רואים ככה אבל הוא פיצי! רזה כזה.. חצי מהגודל של טוויטוש
(ימין למעלה - משחק עם הצעצוע נייר שגזרתי, שמאל למעלה - ישן בעמידה, ולמטה - אוכל, כשהכנסתי אותו לכלוב)
המצב שלו נראה מאוד גרוע.
לדעתי זה תת תזונה אם את אומרת שהוא מתפקד כמו שצריך.
אני מקווה שהוא ישרוד.
באת בדיוק בזמן!
אני מניח שעוד יום יומיים הוא כבר לא היה שורד.
המון הצלחה לגוזלון ולך
לדעתי זה תת תזונה אם את אומרת שהוא מתפקד כמו שצריך.
אני מקווה שהוא ישרוד.
באת בדיוק בזמן!
אני מניח שעוד יום יומיים הוא כבר לא היה שורד.
המון הצלחה לגוזלון ולך

- ronihoshen
- בקיעה

- שם פרטי:: ronihoshen
תודה דקל
מקווה שהוא ישרוד באמת.. חבל שלא לקחתי אותו כבר בראשון אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.. פשוט פחדתי כמו עם הקוקטילית.. אבל היא עוד נראית מטופחת לידו הוא במבט ראשון ממש נראה לי "אבוד"
אגב הוא עדיין אוכל. בטח הוא שרד שם על שאריות שנפלו על הריצפה.. מסכנצ'יק הוא מורעב
מזכיר לי את צ'אקי התוכון..
מקווה שנצליח גם איתו

מקווה שהוא ישרוד באמת.. חבל שלא לקחתי אותו כבר בראשון אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.. פשוט פחדתי כמו עם הקוקטילית.. אבל היא עוד נראית מטופחת לידו הוא במבט ראשון ממש נראה לי "אבוד"אגב הוא עדיין אוכל. בטח הוא שרד שם על שאריות שנפלו על הריצפה.. מסכנצ'יק הוא מורעב
מזכיר לי את צ'אקי התוכון..
מקווה שנצליח גם איתו