ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תלישת נוצות?
מנהל: מפקחים
Re: תלישת נוצות?
דומה, אבל פחות מפחידה (יש לה מעט קרחת אבל בכמה אזורים בכנף)
אם זה בכמה מקומות אולי יש לה טפילים
בלי תמונה/בדיקה רפואית אפשר רק לנחש...

בלי תמונה/בדיקה רפואית אפשר רק לנחש...
היא הייתה ונמצאת בבית (הייתי אצל וטרינר לפני 3 חודשים) ובלי שום קשר היא נתנה לנו משהו ששמים על העורף נגד טפילים. היא לא מתגרדת וכשאני מלטף אותה אני לא רואה כלום
אם אין לה טפילים (לא נמצאו בבדיקה וטרינרית) למה לתת לה חומר נגד טפילים?
ולמה היא שמה על העורף? טיפות נגד טפילים שמים טיפה על החזה וטיפה על הלשון..
לעורף התוכי לא מגיע ולא יכול לפזר את החומר עם המקור על שאר הנוצות...
בכל מקרה התכוונתי טפילים מתחת לעור, לא כאלו שרואים... כמו שציינתי קודם הטפילים שנמצאים על הנוצות ומטיילים על גוף התוכי
לא יגרמו למריטה..
יכול להיות שזו התקרחות גנטית, או שהיא מורטת מבלי שתשים לב
אם היא נראית בריאה ויש לה יחס ומזון טובים כמו שיש לה, לדעתי לא צריך לדאוג..
ולמה היא שמה על העורף? טיפות נגד טפילים שמים טיפה על החזה וטיפה על הלשון..
לעורף התוכי לא מגיע ולא יכול לפזר את החומר עם המקור על שאר הנוצות...
בכל מקרה התכוונתי טפילים מתחת לעור, לא כאלו שרואים... כמו שציינתי קודם הטפילים שנמצאים על הנוצות ומטיילים על גוף התוכי
לא יגרמו למריטה..
יכול להיות שזו התקרחות גנטית, או שהיא מורטת מבלי שתשים לב
אם היא נראית בריאה ויש לה יחס ומזון טובים כמו שיש לה, לדעתי לא צריך לדאוג..
תודה רבה, אז למה היא אמרה לנו לשים על העורף? עשו לה בדיקות דם, (איך אמורים לגלות את זה) מקווה שזה משהו גנטי
אין לי מושג למה היא אמרה לשים על העורף..
אם אני לא טועה לוקחים דגימה מהעור/דם ובודקים במעבדה.. אבל תחכה לעוד תגובות
אתה יכול לשאול את ד"ר שרביט בפורום "מענה מקצועי"
אם אני לא טועה לוקחים דגימה מהעור/דם ובודקים במעבדה.. אבל תחכה לעוד תגובות
אתה יכול לשאול את ד"ר שרביט בפורום "מענה מקצועי"

טיפול וטרינרי נגד טפילים זה טיפול "מונע" ( מונע אובר דראפט של הוטרינר ) לרוב והוא ניתן ללא קשר למציאת טפילים אצל חלק גדול מהוטרינרים.
הטיפות ניתנות לטיפטוף על החזה , כשלוש טיפות בחזה ועוד שתי טיפות לפה. בדרך כלל הלקוח מקבל מזרק עם טיפות ננוספות למתן
חוזר לאחר 10 יום.
הטיפות הניתנות לפה מזרזות את תהליך השמדת הטפילים (גם אם לא קיימים) ע"י ספיגה מהירה יותר של התרופה במחזור הדם.
טפילים חיצוניים אפשר לראות על גבי הנוצות, טפילים תת עוריים מצריכים בדיקה מיקרוסקופית של מגרד עור . בדרך כלל לא עושים זאת ללא צורך
אלא אם יש בעייה בעור שמעידה על טפילים.
הטיפות ניתנות לטיפטוף על החזה , כשלוש טיפות בחזה ועוד שתי טיפות לפה. בדרך כלל הלקוח מקבל מזרק עם טיפות ננוספות למתן
חוזר לאחר 10 יום.
הטיפות הניתנות לפה מזרזות את תהליך השמדת הטפילים (גם אם לא קיימים) ע"י ספיגה מהירה יותר של התרופה במחזור הדם.
טפילים חיצוניים אפשר לראות על גבי הנוצות, טפילים תת עוריים מצריכים בדיקה מיקרוסקופית של מגרד עור . בדרך כלל לא עושים זאת ללא צורך
אלא אם יש בעייה בעור שמעידה על טפילים.
תודה רבה, התרופה היא לטיפול בטפילים חיצוניים או פנימיים? לדעתכם יש סיכוי שיש לה טפילים פנימיים? מה הסימנים לטפילים פנימיים?
הסיכוי הוא נמוך אך יתכן, כשיש טפילים פנימיים מתחת לעור רואים קילופים בעור והתקלפות.