ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
האם קוקוטילים מתקלחים
מנהל: מפקחים
Re: האם קוקוטילים מתקלחים
תוכי לא מקלחים אלא אים כן הוא התלכלת באיזשהו חומר, כגון דבק, שמן וכו'. לציפורים יש מין שכבה שמגנה על הנוצות והמיקלחת פוגמת אותה. אני אישית מידי פעם שממש חם מרסס את הקוקוטיילים במים. יש עוד אפשרות אים מדובר בתוכי האכלת די, בזמן שאתה מתקלח - תעמיד אותו איתך בחדר האמבטיה והאדים יכולים לשמש לו כמין מיקלחת.

כן, נהוג לעשות מקלחת לתוכי ואפילו מומלץ,ישנם מספר צורות אפשריות שאפשר לקלח את התוכי, הראשונה לשים כערה,צלוחית וכו׳ ולתת לתוכי לבחון את המים ואם הוא ירצה הוא יכנס ויתרחץ לבד(לא צריך לדחוף אותו להיכנס).
שניה לפתוח תברז לקרב אותו אל הזרם ולתת לו להתרחץ בכיף.
שלישי , זה לרחוץ אותו אם טוש של מקלחת או משהוא שמשפריץ.
התוכי לא חייב להיות מלוכלך בישביל להתרחץ .. זה טוב גם בימי הקיץ החמים , וגם בישביל הניקיון הכללי..
מקווה שעזרתי
שניה לפתוח תברז לקרב אותו אל הזרם ולתת לו להתרחץ בכיף.
שלישי , זה לרחוץ אותו אם טוש של מקלחת או משהוא שמשפריץ.
התוכי לא חייב להיות מלוכלך בישביל להתרחץ .. זה טוב גם בימי הקיץ החמים , וגם בישביל הניקיון הכללי..
מקווה שעזרתי
התוכי עלול לפחד מהמקלחת ומהטוש - כי הוא לא רגיל לזה.. אם תכניס אותו ישר למים זה יכול להכניס אותו לסטרס
תרגיל אותו בהדרגה להיות בחדר מקלחת, תפתח את המים על זרם חלש ומים פושרים/טמפרטורת חדר,
ותראה איך הוא מגיב.. אל תכניס אותו לזרם! זה יפחיד אותו.. תתיז עליו מעט מים ואם הוא נרתע תפסיק ותנסה שוב למחרת
עד שהתוכי לא יפחד ויפרוש כנפיים כדי להתקלח.
מומלץ לאפשר לתוכי להתקלח לפחות פעם בשבוע.
מצרפת לך 2 סרטונים - 2 שיטות לקלח תוכי
1. קערת מים - לא לשים יותר מ 2-3 ס"מ מים!
http://www.youtube.com/watch?v=N6PhX2l2tR8
2. בברז/טוש - לתת לתוכי להתקרב לבד, לא לדחוף אותו לזרם מים!
http://www.youtube.com/watch?v=8UdhBgXX7cg
בהצלחה
תרגיל אותו בהדרגה להיות בחדר מקלחת, תפתח את המים על זרם חלש ומים פושרים/טמפרטורת חדר,
ותראה איך הוא מגיב.. אל תכניס אותו לזרם! זה יפחיד אותו.. תתיז עליו מעט מים ואם הוא נרתע תפסיק ותנסה שוב למחרת
עד שהתוכי לא יפחד ויפרוש כנפיים כדי להתקלח.
מומלץ לאפשר לתוכי להתקלח לפחות פעם בשבוע.
מצרפת לך 2 סרטונים - 2 שיטות לקלח תוכי
1. קערת מים - לא לשים יותר מ 2-3 ס"מ מים!
http://www.youtube.com/watch?v=N6PhX2l2tR8
2. בברז/טוש - לתת לתוכי להתקרב לבד, לא לדחוף אותו לזרם מים!
http://www.youtube.com/watch?v=8UdhBgXX7cg
בהצלחה

שירלי זה לא מעט מידי 2-3 ס"מ? לפינקים אני שם קערה מלאה עם 4-5 ס"מ מים.
אהבתי את הרעיון מחר אני ישים לקוקוטיילים שלי גם.
אהבתי את הרעיון מחר אני ישים לקוקוטיילים שלי גם.

לפינקים 5 ס"מ נראה לי גבוה יותר מדי.. הגוף לא אמור להיות מכוסה מים
ראיתי תמונות בגוגל של קוקטיילים באמבטייה שהמים מגיעים להם לצוואר..אני מתארת לעצמי איזה פחד הם הרגישו..
סה"כ צריך לשים מים בגובה הרגליים עד הטוסיק, לא יותר מזה, התוכי/ציפור לא אמור להיות ספוג מים
לכן אם אתה שם קערה רחבה ונמוכה שהגוף של התוכי נכנס בה והוא יכול להשתכשך עם הכנפיים - 3 ס"מ זה מספיק לתוכי קטן בינוני
לג'אקו, אקלקטוס וכד' אפשר לשים 4-5 ס"מ
אצלי רמבו מתקלח בקערה כמו בסירטון ואני לפעמים מוסיפה לו מים כי הוא מעיף את הרוב.. (הוא נהנה ממקלחות)
אבל בשום אופן לא שמה לו יותר מזה
אם התוכי ספוג מים "עד העצמות" הוא יכול להתקרר ולחלות..
אתה מוזמן לחכות לתגובות נוספות
ראיתי תמונות בגוגל של קוקטיילים באמבטייה שהמים מגיעים להם לצוואר..אני מתארת לעצמי איזה פחד הם הרגישו..
סה"כ צריך לשים מים בגובה הרגליים עד הטוסיק, לא יותר מזה, התוכי/ציפור לא אמור להיות ספוג מים
לכן אם אתה שם קערה רחבה ונמוכה שהגוף של התוכי נכנס בה והוא יכול להשתכשך עם הכנפיים - 3 ס"מ זה מספיק לתוכי קטן בינוני
לג'אקו, אקלקטוס וכד' אפשר לשים 4-5 ס"מ
אצלי רמבו מתקלח בקערה כמו בסירטון ואני לפעמים מוסיפה לו מים כי הוא מעיף את הרוב.. (הוא נהנה ממקלחות)
אבל בשום אופן לא שמה לו יותר מזה
אם התוכי ספוג מים "עד העצמות" הוא יכול להתקרר ולחלות..
אתה מוזמן לחכות לתגובות נוספות

סבבה, גם הפינקים מאוד אוהבים להתרחץ. אחרי שהם מסיימים לא נשארים מים בקערה.