ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חוקי הרעש בישראל?
מנהל: מפקחים
חוקי הרעש בישראל?
אז ככה הוספתי לווילר שלי ציפורי אהבה, כמעט ברוב שעות היום הם עושים רעש די מחריד.
למרות שאני גר במושב וכל אחד עושה "מה שבא לו", לא ההיתי רוצה שתהיה בעייה עם השכנים.
כמה חוקים שמצאתי:
1. "חוק למניעת מפגעים (התשכ"א- 1961) - איסור רעש, ריח וזיהום אוויר
על-פי חוק זה:
לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים..."
'לא יגרום אדם' מה לגבי בע"ח ותוכים בפרט?
2. "אין לגרום לרעש בשעות היום שיעלה מעל 50 דציבל מעבר ל- 9 שעות, או למשל מעל 80 דציבל מעל 2 דקות."
משהוא יודע מהם הדציבלים של התוכי?
3. "אסורה גרימת רעש שירה, צעקה, נגינה, מכשירי קול וכדומה, בין השעות 24:00 ל-06:00 למחרת."
אים ככה אז אין בעיה לא, מאחר והתוכים ישנים?
4. "הוראת חוק זה לא יחולו על רעש, ריח וזיהום אויר, שפעולתם אינה חורגת מחוץ לרשות היחיד של הגורם להם."
אים זה בשטח הפרטי שלי אז אני פטור?
אשמח לשמוע הצעות או אולי אים משהו שמע/נתקל במקרה שכזה.
למרות שאני גר במושב וכל אחד עושה "מה שבא לו", לא ההיתי רוצה שתהיה בעייה עם השכנים.
כמה חוקים שמצאתי:
1. "חוק למניעת מפגעים (התשכ"א- 1961) - איסור רעש, ריח וזיהום אוויר
על-פי חוק זה:
לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים..."
'לא יגרום אדם' מה לגבי בע"ח ותוכים בפרט?
2. "אין לגרום לרעש בשעות היום שיעלה מעל 50 דציבל מעבר ל- 9 שעות, או למשל מעל 80 דציבל מעל 2 דקות."
משהוא יודע מהם הדציבלים של התוכי?
3. "אסורה גרימת רעש שירה, צעקה, נגינה, מכשירי קול וכדומה, בין השעות 24:00 ל-06:00 למחרת."
אים ככה אז אין בעיה לא, מאחר והתוכים ישנים?
4. "הוראת חוק זה לא יחולו על רעש, ריח וזיהום אויר, שפעולתם אינה חורגת מחוץ לרשות היחיד של הגורם להם."
אים זה בשטח הפרטי שלי אז אני פטור?
אשמח לשמוע הצעות או אולי אים משהו שמע/נתקל במקרה שכזה.

Re: חוקי הרעש בישראל?
אם הכלוב צמוד לשכנים זה יכול להוות מטרד. אם הם יתלוננו ישלחו פקח שיבדוק בין היתר את התנאים בהם מוחזקים התוכים כולל
האם יש בעייה של ריח או שלא נקי.
אם אתה מגיע עם השכנים למצב בו הם מתלוננים זה גרוע וזה לא משנה רמת הרעש בדציבלים לפחות לא בשלב הראשון.
ישנם שכנים שיעשו סיפור מתוכון בודד וכאלה שלא ידברו גם אם להקה של ג'אקו תצרח.
כדאי מאוד מראש לא להגיע למצב שיש לשכנים סיבה להתלונן, אם אתה מכיר אותם ויודע שהם לא מסתדרים עם רעש תמגן את הכלוב או תשנה מיקום.
האם יש בעייה של ריח או שלא נקי.
אם אתה מגיע עם השכנים למצב בו הם מתלוננים זה גרוע וזה לא משנה רמת הרעש בדציבלים לפחות לא בשלב הראשון.
ישנם שכנים שיעשו סיפור מתוכון בודד וכאלה שלא ידברו גם אם להקה של ג'אקו תצרח.
כדאי מאוד מראש לא להגיע למצב שיש לשכנים סיבה להתלונן, אם אתה מכיר אותם ויודע שהם לא מסתדרים עם רעש תמגן את הכלוב או תשנה מיקום.
בן במקומך הייתי הולך לשכנים לבדוק אם הרעש מפריע להם כדי שאח''כ לא תגיע למצב שהם ישלחו פקח וכל החיים שלך לא תרגיש איתם בהכי נוח. לפחות אני הייתי מדבר איתם עכשיו אם הרעש היה מפריע להם הייתי מוכר את הציפורי אהבה כדי שאחר כך לא אגיע למצב שאני אתבייש מהם לדבר איתם באופן חופשי מזה שגרמתי להם להעיר לי או להזמין פקח. אני אישית מעדיף להימנע מדבר כזה.
הלוואי וההיתי יכול להוזיז את הכלובים, מדובר בשתי ווילארים ענקיים שקבועים באדמה עים בטון. תודה על העצות.

אתה יכול אולי לסגור את הכלובים מסביב להפחתת הרעש. אני מבין שציפורי האהבה הם שעושים את הרעש אולי תעביר רק אותם לכלוב נפרד במקום שונה ומרוחק יותר.
זה לא פשוט להעביר אותם ממקום גדול ומרווח לאיזה כלוב קטן. מה לגבי צעצועים ותעסוקה יכול לעזור??

יכול לעזור לפעילות אך לא למניעת הרעש. הם לא מרעישים כתוצאה משיעמום הציפורים ירעישו כי זו דרכם לתקשר בלהקה.
מבחינה חוקית אין להם שום דבר שיכול לגרום לך להעיף את התוכים.
אם אני לא טועה,מי שעובר למושב יש כמה חוקים.
אחד מהם זה שיש בעלי חיים ואם הוא רוצה לגור במושב הוא צריך להסכים שאיו לו בעיה עם בעלי חיים.
זה נכון?
אם אני לא טועה,מי שעובר למושב יש כמה חוקים.
אחד מהם זה שיש בעלי חיים ואם הוא רוצה לגור במושב הוא צריך להסכים שאיו לו בעיה עם בעלי חיים.
זה נכון?

לא שמעתי על חוק כזה אבל יכול להיות חוק מצויין למגדלי התוכים.