ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בקשר לחילוף נוצות.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אלי13
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

בקשר לחילוף נוצות.

שליחה על ידי אלי13 »

עוד לא הבנתי בדיוק. הבנתי שפעם בשנה התוכי מחליף את הנוצות שלו לאורך כמה זמן.
לגרין צ'יק שלי כנפיים קצוצות והוא בן 3 חודשים בערך, בחילוף הנוצות יצמחו לו נוצות חדשות בכנפיים? באיזה גיל מתרחש חילוף הנוצות הראשון? ומתי הכנפיים שלו יצמחו לגודלן המקורי ככה שהוא יוכל לעוף?
תודה, ואני מבקש לא לנסות לשכנע אותי לקצוץ/לא לקצוץ את הכנפיים, אני יודע את היתרונות שבקציצה והחסרונות והסיכונים שלא קוצצים, ואני אעשה את שיקול הדעת שלי כשיגיע הזמן.
שבת שלום.
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל
שם פרטי:: רועי

Re: בקשר לחילוף נוצות.

שליחה על ידי roi20050 »

אצל קוקוטיילים חילוף הנוצות הראשון הוא בגיל 7 חודשים +-..
לא יודע אם זה תקף גם בנוגע לגרין צ'יק.
אצלי פולי התחיל לעוף בגיל 5 חודשים בערך אם אני לא טועה..
ומצוין שאתה מבקש שלא ינסו לשכנע אותך. תעשה את שיקול הדעת שלך.
בהצלחה :) ++
אלי13
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלי13 »

תודה! אז לפי מה שאתה אומר פולי התחיל לעוף לפני חילוף הנוצות? אז הכנפיים צומחות בלי קשר לחילוף הנוצות?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תוכי מחליף נוצות כל חצי שנה בערך (ז"א החלפה ראשונה בסביבות גיל חצי שנה)
בד"כ הנוצות לא מתחלפות כולן באותו זמן אחרת התוכי היה קירח לגמרי לתקופה מסויימת.. אז יכול להיות שהחילוף יתחיל בגיל חצי שנה
ויסתיים בגיל 8-9 חודשים. כלומר הוא יתחיל להחליף קודם נוצות גוף, אבל נוצות זנב ותעופה חדשות יצמחו במלואן רק מאוחר יותר..
החילוף משתנה בין תוכי לתוכי לפי סוג, תזונה, מקלחות, בריאות, חשיפה לשמש.. זה תלוי במספר גורמים.

כשתראה נוצות זנב/כנפים על הריצפה תדע שמתחילות לצמוח נוצות חדשות.

וטוב שציינת שאתה מבין את הסכנות. אני אישית לא מנסה לשכנע אף אחד, אבל כשמישהו שואל לגביי נוצות - מן הראוי להסביר לו
מה הסכנות (גם אם הוא לא שואל), כי יש אנשים שלא יודעים ובסופו של דבר יאבדו תוכי בגלל זה.. אז למה לא להזהיר מראש?
השיקול בסופו של דבר הוא אך ורק של המגדל. בהצלחהתמונה

עריכה:
6543 כתב:תודה! אז לפי מה שאתה אומר פולי התחיל לעוף לפני חילוף הנוצות? אז הכנפיים צומחות בלי קשר לחילוף הנוצות?
הכנף לא צומחת, הנוצות צומחות - אם התוכי שלך גזור "כראוי/מספיק" ולא מסוגל לעוף, הוא לא יוכל לעוף עד שיצמחו נוצות חדשות
אם התוכי לא גזור או לא גזור מספיק - הוא יכול לעוף גם לפני חילוף נוצות, כי יש לו נוצות תעופה
אלי13
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלי13 »

תודה, ואיך אדע אם הנוצות של התוכי שלי גזורות "כראוי"?
לפי מה שאני רואה הם לא גזורות לגמרי, רק שני שליש מהנוצה גזורים.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כמה נוצות גזורות לו? אמור להיות לפחות 6 גזורות מכל צד, מהקו של הנוצות המכסות.
יש מעל נוצות התעופה (הגזורות) שכבה נוספת של נוצות קצרות יותר מנוצות התעופה, הן נקראות נוצות מכסות.
לרוב אם 6 נוצות תעופה מכל צד גזורות בקו של הנוצות המכסות - הוא גזור כראוי

לפעמים 6 נוצות זה לא מספיק, אז הדרך הכי טובה לדעת - אם הוא מסוגל לעוף לגובה או בקו ישר - הוא לא גזור כראוי.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אסור לגזור לו יותר מידי כי אחרת הוא פשוט לא יוכל לדאות ואז הוא יפול ויכול לשבור את האיברים שלו.
צריך לגזור מספר נוצות כדי שהתוכי יוכל לדאות ולא להתרומם מהריצפה.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”