לפני שבוע רכשתי 2 זוגות של ציפורי אהבה, במשך השבוע עקבתי אחריהם זוג אחד התיידדו, יישנו והיו תמיד ייחד. לגבי הזוג השני לא היו סימני חיזור או חיבור כלשהו.
חשדתי שמדובר ב 2 זכרים, בדקתי את הארבעה - הזוג הראשון אכן לאחד היה אגן ממש רחב (נקבה) ולשני צר (זכר).
לגבי הזוג השני, לאחד היה אגן צר, ולשני אגן ממש צר.
1. יש מצב שזה עם האגן הצר הוא נקבה, וזה עם האגן ממש צר זה זכר?? (הם בני שנה+ אז הם אמורים להיות מפותחים).
2. יכול להיות שמדובר בשני זכרים?? (ואני יצטרך להחליף אחד מהם או להביא 2 נקבות).
3. עד כמה קביעת מין ע"י האגן אמינה?? קראתי שזה לא אמין, ואי אפשר להבדיל אם מדובר בזוג צעיר. נקבה שמעולם לא הטילה תהיה בדיוק כמו הזכר. אולי המצב הוא כמו שאמרתי ב 1, ופשוט הנקבה עדיין לא המליטה. (אבל עצם העובדה שהם לא מתידדים מצביעה על 2 זכרים).
תודה לעונים, בן.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זיהוי מין בציפורי אהבה?
מנהל: מפקחים
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: זיהוי מין בציפורי אהבה?
1. לפני הטלה ההבדל הוא מזערי ואני בספק אם הרגשת בהבדל, צריך נסיון רב. כך או כך הכל יכול להיות.
2. אולי. יכול להיות שהרגשת באמת הבדל (זכר ונקבה), יכול להיות שמדובר בשני זכרים, יכול להיות שמדובר בשני נקבות לפני הטלה.
3. בדיקה אמינה היא בדיקת DNA (וגם לא בדיוק 100%). בדיקת אגן טובה לבעלי נסיון רב (אני מכיר מגדל אחד שאף פעם לא טעה גם לפני הטלות) שרוצים להגדיל את הסיכוי שלהם בניחוש, וודאי זה בטח לא.
כי גם בדוגמא שלך אתה לא יכול להיות בטוח. בדקת ציפור הרגשת אגן רחב אמרת "נקבה".. הגיוני. בדקת ציפור שניה הרגשת צר אמרת "זכר"... ואם זו נקבה לפני הטלה?
בקיצור אם אתה רוצה להיות בטוח זה ווילר וליצור זוגות לאחר צפיה\הטלות, או לחילופין בדיקת DNA.
2. אולי. יכול להיות שהרגשת באמת הבדל (זכר ונקבה), יכול להיות שמדובר בשני זכרים, יכול להיות שמדובר בשני נקבות לפני הטלה.
3. בדיקה אמינה היא בדיקת DNA (וגם לא בדיוק 100%). בדיקת אגן טובה לבעלי נסיון רב (אני מכיר מגדל אחד שאף פעם לא טעה גם לפני הטלות) שרוצים להגדיל את הסיכוי שלהם בניחוש, וודאי זה בטח לא.
כי גם בדוגמא שלך אתה לא יכול להיות בטוח. בדקת ציפור הרגשת אגן רחב אמרת "נקבה".. הגיוני. בדקת ציפור שניה הרגשת צר אמרת "זכר"... ואם זו נקבה לפני הטלה?
בקיצור אם אתה רוצה להיות בטוח זה ווילר וליצור זוגות לאחר צפיה\הטלות, או לחילופין בדיקת DNA.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
לא. זה לא וודאי.. גם להפך לא. יכול להיות מאוד שתראה התנהגות "זוגית" אצל שני זכרים או שני נקבות.
כמובן, שבדיקה + התנהגות מגדילים את הסיכוי לזהות זכר ונקבה, אבל לסמוך על זה ב-100% אתה לא יכול.
הוספת תאים ועלי דקל?
כמובן, שבדיקה + התנהגות מגדילים את הסיכוי לזהות זכר ונקבה, אבל לסמוך על זה ב-100% אתה לא יכול.
הוספת תאים ועלי דקל?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
UziDesign
1. הוספתי הכול. בתאים אין שום התעניינות, ולגבי העלים הם קצת מכרסמים אותם. 2. אני סומך על המגדל שמכר לי הוא מגדל סוגים שונים של תוכים הרבה שנים, וגם הם היו אצלו כבר מחולקים לזוגות עובדים. אולי הוא טעה הפעם.

-
peleg10000
- בקיעה

- שם פרטי:: יש כינוי
היה לי גם ווליר ציפורי אהבה וברגילים לא הייתי מבדיל בין זכר לנקבה או מצליח לדעת מי עם מי בגלל שהם לא ממש עוקבים אחד אחרי השני לפעמים כל אחד בענף אחר וכדו'
אבל בוולירים גם קורים מקרים של התחברות בני אותו המין למשל אצלי בתוכונים יש לי 2 זכרים ו4 נקבות[אני מביא עוד 2 זכרים בקרוב] הם התחלקו לזוגות ושתי הנקבות הם כאילו בנות זוג מי שלא מבדיל לפי הדונגית היה חושב שהן זכר ונקבה.. הם אפילו מתנשקים אוכלים ביחד ופעם אפילו ישבו בתא אחד ביחד....
אבל בוולירים גם קורים מקרים של התחברות בני אותו המין למשל אצלי בתוכונים יש לי 2 זכרים ו4 נקבות[אני מביא עוד 2 זכרים בקרוב] הם התחלקו לזוגות ושתי הנקבות הם כאילו בנות זוג מי שלא מבדיל לפי הדונגית היה חושב שהן זכר ונקבה.. הם אפילו מתנשקים אוכלים ביחד ופעם אפילו ישבו בתא אחד ביחד....