ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גידול במרתף ללא אור שמש
מנהל: מפקחים
גידול במרתף ללא אור שמש
אני מכיר אישית מגדל בארץ שמגדל תוכים גדולים במרתף ללא אור שמש ומתרבים מצויין...האם זה אפשרי?! בלי שמש שתוכי יתרבה?
Re: גידול במרתף ללא אור שמש
אתה אומר שאתה מכיר מישהו שהתוכים שלו "מתרבים מצויין" ואז שואל אם זה אפשרי..
אני לא יודעת את מי אתה מכיר (ולא משנה מי זה), זה מה שאני כן יודעת:
חשיפה לשמש היא הכרחית לייצור ויטמין D, הגוף לא מקבל את הויטמין הזה דרך המזון אלא רק בעת חשיפה לקרני UV מהשמש.
ויטמין D (אם אני לא טועה D3) עוזר לספוג את הסידן בגוף. מחסור בויטמין D = מחסור בסידן
תוכי יכול להתרבות עד גבול מסויים אם חסר לו סידן, הרי הנקבה מאבדת הרבה סידן כשהיא מטילה ביצים, ואם הסידן לא נספג אצלה כראוי
בגוף היא עלולה למות מביצה כלואה כתוצאה ממחסור סידן.
אני לא יודעת את מי אתה מכיר (ולא משנה מי זה), זה מה שאני כן יודעת:
חשיפה לשמש היא הכרחית לייצור ויטמין D, הגוף לא מקבל את הויטמין הזה דרך המזון אלא רק בעת חשיפה לקרני UV מהשמש.
ויטמין D (אם אני לא טועה D3) עוזר לספוג את הסידן בגוף. מחסור בויטמין D = מחסור בסידן
תוכי יכול להתרבות עד גבול מסויים אם חסר לו סידן, הרי הנקבה מאבדת הרבה סידן כשהיא מטילה ביצים, ואם הסידן לא נספג אצלה כראוי
בגוף היא עלולה למות מביצה כלואה כתוצאה ממחסור סידן.
מסכים עם כל מילה של שירלי 
קרינת אולטרה סגול מסופק באופן טבעי ע"י השמש ה UV נחוץ לציפור לצורך: קליטת סידן, חיזוק העצמות (הספקת ויטמין D), וליצירת ויטמין B3 הסופח את הסידן.
להרבות ציפורים זה אומר שהנקבה צריכה להטיל הרבה ביצים - ביצים עשויות מסידן. כאשר יש לציפור מחסור בסידן הוא יילקח מהעצמות, מה שאומר יחליש את גוף הציפור.
כאשר תוכים גדלים בבתי גידול סגורים - אינם חשופים לאור השמש וכך גם ל UV אך ניתן לספקו בצורה מלאכותית ע"י התקנת מנורות פלורוסנת הפולטות UV או לתת את הויטמין בצורה מלאכותית (ע"י טיפות).

קרינת אולטרה סגול מסופק באופן טבעי ע"י השמש ה UV נחוץ לציפור לצורך: קליטת סידן, חיזוק העצמות (הספקת ויטמין D), וליצירת ויטמין B3 הסופח את הסידן.
להרבות ציפורים זה אומר שהנקבה צריכה להטיל הרבה ביצים - ביצים עשויות מסידן. כאשר יש לציפור מחסור בסידן הוא יילקח מהעצמות, מה שאומר יחליש את גוף הציפור.
כאשר תוכים גדלים בבתי גידול סגורים - אינם חשופים לאור השמש וכך גם ל UV אך ניתן לספקו בצורה מלאכותית ע"י התקנת מנורות פלורוסנת הפולטות UV או לתת את הויטמין בצורה מלאכותית (ע"י טיפות).

מסכים עם קודמיי.
למה לגדל תוכי בחושך?
זה כמו שכל החיים שלך תהיה בחושך מוחלט כל החיים שלך ולא תראה אור יום בחיים.
נשמע לך הגיוני?
למה לגדל תוכי בחושך?
זה כמו שכל החיים שלך תהיה בחושך מוחלט כל החיים שלך ולא תראה אור יום בחיים.
נשמע לך הגיוני?