ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ויטמינים לתוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
מוטי.ח
בקיעה
בקיעה

ויטמינים לתוכים

שליחה על ידי מוטי.ח »

הנושא שרציתי לדבר עליו הוא תוספי תזונה למיניהם במיוחד ויטמינים לתוכים
לאור כמה דעות שונות ששמעתי לגבי הנושא הזה
אז למי שיש ניסיון בתחום אני אשמח לשמוע ולהגיב
המטרה היא ללמוד ולהשתפר כמובן
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: ויטמינים לתוכים

שליחה על ידי שירלי87 »

השגת אותי..רציתי לפתוח נושא על זה תמונה

ממה שהספקתי לקרוא תוספי ויטמינים לתוכים/ציפורים מומלצים רק לאלו שניזונים מתערובת בלבד (וזה הגיוני שיהיו להם חוסרים, כי תערובת
זה לא תזונה מספקת, כמו שבנאדם יכול לחיות רק מאכילת לחם - אבל יהיו לו הרבה חוסרים בתזונה ופגיעה בבריאות)

בויטמינים שמוכרים אין חומר כלשהו שמעודד ריבוי, מגביר פוריות או משהו דומה.. יש רק ויטמינים וחומצות שניתן לצרוך באופן טבעי במזון,
בפירות ירקות ודגנים

אני אישית חושבת שתוכי או ציפור שמקבלים תערובת עשירה, פרי ירק והשרייה קבוע בכלוב - לא צריכים תוספי ויטמינים
ואלו שלא מקבלים - עדיף שיקבלו מזון טרי ומגוון במקום טיפות במים. מה גם שהויטמינים והתוספים שהגוף מקבל באופן "לא טבעי"
(כדורים/טיפות) לא נספגים בגוף טוב כמו ויטמינים שמגיעים מהמזון וזה נכון גם לגביי בני אדם

אני יודעת גם שיש ויטמינים שאינם מסיסים במים ואם יש עודף מהויטמינים האלו - הגוף לא יכול להפריש אותם ונוצרת הרעלת ויטמינים,
אני לא זוכרת בדיוק תסמינים אבל נראה לי שזה בכיוון של כאבי ראש, עייפות, ותחושה לא טובה באופן כללי

אני גם אשמח לשמוע דעות בנושא תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אני בדעה של שירלי.
עדיף מוצרים טבעיים כמו השרייה,מזון ביצים וכ'ו.
תמונה
סמל אישי של משתמש
מוטי.ח
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מוטי.ח »

ברור שעדיף לא לתת בכלל גם עדיף שלתוכי יהיה כלוב באורך 4 מטר אבל זה לא באמת קורה אני אישית בעד מתן ויטמינים כל עוד זה נעשה בצורה מבוקרת , לדעתי מגדל שמעוניין להתחיל לתת ויטמינים צריך לקרוא היטב על הויטמין שהוא מעוניין להשתמש בו ולהתייעץ עם מגדלים אחרים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמגדל עם ותק של שנים אני יכול לומר לך שמעולם לא נתתי תוסף ויטמינים. תרופות כן אבל תוספים לא.
לאחר מתן תרופה ישנם וטרינרים לא מעטים שממליצים על מתן ויטמינים לחיזוק וזה מקובל בעיני אך לא השתמשתי בתוספים.

טבעי חי מגוון ובמינונים נכונים - מעבר לזה הציפור או התוכי אינם צריכים דבר, התוסף היחיד שאני נותן זהו מזון ביצים במינון מבוקר.

כשאתה משווה מתן ויטמינים לגודל כלוב זה לא בדיוק השוואה נכונה, זה כמו להגיד "טוב אני חי בבית בגודל חדר אז אני אקח קצת אנטיביוטיקה בבוקר". אין קשר.

עכשיו בוא ביחד נמנה את הסגולות המשויכות לויטמינים של וארסה לגה למשל :

1. תוסף ויטמינים המעודדים תאבון ולצמיחת חיידקי מעיים טובים.
2.תוסף מעולה למצבים בהם יש מצבי לחץ נפשי בעת העברה ממקום למקום .
3.תוסף העוזר לתערוכות ותצוגות.
4.תוסף המשפר את מערכת העיכול לאחר טיפול אנטיביוטי.
5.תוסף העוזר לגידול הגוזלים.
6.תוסף הניתן לפני תערוכה.
7.תוסף הניתן אחרי תערוכה.
8.תוסף הניתן לשיפור מצב הנוצות ובנייתן.
9.תוסף הניתן לאחר נשירה.
10תוסף הניתן לפני נשירה.
11.תוסף הניתן לאחר טיפול תרופתי.
12.תוסף הניתן לעידוד שירה חיזורים ופריון.
13.תוסף הניתן במקרים של בעיות בהטלה, מוות בבקיעה, גדילה איטית.
14.תוסף הניתן לשיפור תוצאות הרבייה.
15.תוסף הניתן לחיזוק מערכת החיסונית .
16.תוסף הניתן להתפתחות גוזלים.

הרשימה עוד ארוכה, אשרי המאמין שהויטמינים ותוספים יכולים לגרום לנו ליצור את הציפור המושלמת .

אתה יודע מה? זה נשמע כל כך טוב שבא לי בעצמי לקחת קצת מכל דבר.
בעצם למה לא? הרי אם תיגש לבית מרקחת אני בטוח שתמצא עשרות קופסאות של ויטמינים שונים כשלכל סוג יש את היעוד שלו.
אז מה מונע מאיתנו בעצם מלצרוך את כל הויטמינים האלה ולהרגיש מעולה? אני מאמין שלא רק הציפור רוצה לשיר,לחזר טוב יותר,
או להיות בעל כושר פיריון טוב יותר, ובכלל אולי ניקח לפני מבחן כמו שנותנים לציפורים בתערוכה ? למה אנו לא עושים זאת על דעת עצמנו?
כי אנחנו מבינים שכשאין צורך ואין בעייה לא לוקחים תוספים כדורים ומיני תרופות, ומה לעשות כשיש צורך ומרגישים שיש בעיה הולכים
לרופא יושבים בתור ושומעים לעצתו . זאת לאחר בדיקות כמובן .
כשאתה אומר שמעתי ממגדלים זה כמו שתלך לרופא, תשב בחדר המתנה ואחד הפציינטים שם יגיד שגם הוא סובל מגזים והוא
שותה בכל בוקר מיץ פחם שנשאר לו מהמנגל. אני בטוח שתמתין לרופא לשמוע מה יש לו להגיד לפני שתנסה את זה.
מבלי להכליל, מגדלים בדרך כלל לא נדיבים במידע, ומגדלים שמבינים בדרך כלל מסתגרים ושומרים לעצמם את הדרכים להצלחה.
עובדה היא שאיני רואה אותם משתתפים בדיונים ומביאים את השיטות המוצלחות שלהם בפני הקהל ובפני דור העתיד.

אני מציע לך כמגדל להשתמש בתזונה כדי לתת לתוכי או לציפור את כל הנדרש מבחינה תזונתית. ציפור או תוכי שאוכלים
תזונה מלאה אינם זקוקים לתוספים .

הערה לסיום- תוספים וויטמינים יכולים להינתן על פי עצת וטרינר ועל פי בדיקה המעידה על חוסרים או שיקול דעת של וטרינר
כתוצאה מבעייה רפואית.
סמל אישי של משתמש
מוטי.ח
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מוטי.ח »

אלי ההשוואה של הכלוב היתה בשביל להראות שלא תמיד מה שצריך יש לנו
אתה בתור מגדל ותיק יש לך את הדעה שלך בעניין זה ואני מעריך אותה אבל גם לי יש את הידע שצברתי במשך השנים שאני מגדל
אני לא אומר שכל תוכי שאתה מגדל תן לו ויטמינים ותוספים אבל יש סוגים מסויימים שכן צריכים את זה
עכשיו בקשר למגדלים שאתה מדבר עליהם אני לא חושב שזה בסדר לא לחלוק את המידע שיש לך כי הרי בסופו של דבר התוכים עוברים ממגדל למגדל (חלק מהם) ואיכשהוא הם גם יגיעו לאותו מגדל שלא חולק במידע
כמו כן אני התייעצתי עם חבר שהוא גם וטרינר ויש המלצות על תוספים מסויימים תלוי בסוג התוכי כמו שציינתי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו שאמרתי, אם יש לך וטרינר שאתה סומך על שיקול דעתו וכתוצאה מבחינת מצב בית הגידול והתזונה הוא מחליט שיש מקום לתוספים
אז כמובן שזו החלטה שלך אם לבצע או לא, להסתמך על מגדלים שנותנים .... זה מפתה אבל צריכים להיות זהירים, לא כל מה שמתאים למגדל X מתאים גם לך ולבית הגידול שלך.
אם אתה נוקט בשיטה מסויימת והיא עובדת ונותנת תוצאות וטוב לך איתה אז כמובן שאין ויכוח. בסופו של יום כל מגדל בוחר בדרך מסויימת שנראית לו ושהוא שלם איתה ועימה הוא הולך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”