ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
אם אני ישאיר את הזכר לבד עם הגוזל אני פוחד שיקרה משהו לגוזל כי הזכר עוד לא הגיע לבגרות מלאה האכלת יד לשעבר ולא תמיד מתייחס לבכי של הגוזל למרות שבשבוע האחרון הוא שותף לגידול של הגוזל הנקבה ממש רזה היא הייתה יחסית רזה גם לפני כי היא קניתי אותה מחנות חיות מאז היא עלתה במשקל יחסית הרבה אבל היא חזרה למצב שבו היא הייתה בחנות אפילו יותר גרוע אחרי ההטלה היא בת שנה והזכר 5-7.5 חודשים אם הגוזל יצא מהתא עוד שבוע נגיד יכול להיות שאני יספיק למנוע סבב נוסף בכך שאני יוציא את התא?
הנה תמונה שרואים את הבטן שלה ואת הבטן של הבן זוג שלה הבן זוג שלה חצי אנגלי אז לא נשווה בינו לבינה אלה בינה לזכר אוסטרלי מהכלוב ליד
הזכר האוסטרלי
לא רואים בתמונות אבל היא הרבה יותר רזה ממנו
גם אם תוציא את הגוזל ותוציא את התא זה עדיין לא מחייב שהיא תפסיק להטיל. היא יכולה להגיע למצב שהיא תטיל לך על הריצפה. אתה צריך לדאוג למזון כמו שצריך, זה נורא חשבו במיוחד בתוכים קטנים שחיים על בסיס תערובת. יכלת לרכוש מתוכי שופס הכל והיית מקבל משלוח עד הבית (היה היום), סתם שתדע להבא.
בנתיים, תעשיר להם את המזון כמה שיותר, ירקות, פירות, ביצה קשה, תערובת עשירה (כזו עם כופתיות וכופתיות ירק).
סבידה, בשום פנים ואופן לא לוקחים סבידה מהים. ניקוי של סבידה זה תהליך מיוחד ולא "שטיפה" בלבד. אתה יכול להרוג את התוכים שלך מהרעלה בשניה. לא סתם סבידות שעוברות תהליך ניקוי מיוחד ועדיין משרד החקלאות לא מאפשר את הכניסה שלהם לארץ ויש מחסור. זה דבר שחייב לעבור בדיקה כמו שצריך. האבן גיר זה לא תחליף ואתה רואה בעצמך.
בנוגע למשקל, זה טבעי שהנקבות יורדות במשקל בזמן האכלה. זה תלוי גם כמה הזכר משתף פעולה.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע. UziDesign ** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
האמת שלא רק המשקל הדאיג אותי אלה גם העובדה שכל פעם אחרי שהיא יצאה מהתא היא נשמה כבד ובמשך משהו כמו 3 ימים ישנה הרבה והייתה ממש לא פעילה בגלל שזה התגבר אחרי יציאה מהתא הנחתי שהיא תשושה מהטיפול בגוזל היום היא נושמת הרבה יותר טוב והיא והבן זוג שלה לא שותקים ולא מפסיקים לזוז נראה לי שכל הנשימות הכבדות קשורות לבעיה בכנף שלה כי שהיא יוצאת מהתא היא חייבת לעוף ויש לה בעיה של כנפיים מאוד חלשות וכל פעם שהיא עפה זה מעייף אותה מה שמוזר שהיום היא בסדר גמור
תוסיף מקל בקרבת פתח ההטלה שהיא תוכל לצא ולעמוד עליו ומשם לטפס ולרדת על גבי הכלוב. אם יש לה בעייה בכנף יתכן מאוד שהמאמץ ואפילו הכאב שבתעופה גורמים לה לנשום ולהרגיש כך.
הבעיה שלה בכנף לא נבדקה ככה שאני לא יודע עם זה גורם לה לכאב אני רק יודע שהיא מתקשה לעוף בגלל שהיא הייתה בכלוב קטן(היא הייתה בחנות חיות והיא הייתה בכלוב כמו שיש לה עכשיו רק עם 11 תוכונים ומדובר על כלוב 3006 כרגע היא חולקת את הכלוב עם הבן זוג שלה והגוזל שלה(שבתוך התא) ולי זה נראה קטן מידי וזה זמני לגמרה עד שהגוזל יגמל ואז הם יעברו לכלוב הגדול) לפני שקניתי אותה אז השרירים שלה בכנפיים התנוונו וכל פעם שהיא פותחת את הכנף הכנף שלה רועדת כנראה שזה באמת לוקח ממנה מאמץ יש את המקל בכניסה לתא והיא לא מגיעה אליו אני ינסה להוסיף מקל קרוב לתא בעיה נוספת היא הגוזל שמחפש הקלות לצאת מהתא וכל פעם מנסה להגיע למקל במקום לעוף למרות שלו אין שום בעיה וכמה פעמיים ראיתי שהוא קופץ מהפתח של התא לתוך התא תוך כדי שהוא פותח כנפיים ככה שהוא בסדר ואני לא רוצה שהוא לא ינסה לעוף כי הוא מצא פיתרון קל יותר מלעוף ואז תיהיה לו בעיה של ניוון בכנפים כי הוא לא צריך לנסות לעוף ואז יהיה לו בעיה של ניוון כמו של אמא שלו יכול להיות שאם הגוזל ינצל את המקל ויצא בלי שיצטרך לנסות לעוף הוא לא ילמד לעוף והכנף שלו תתנוון כמו שקרה לאמא שלו?
ניוון בכנף יגרם רק במידה והתוכי ישה ה במצב בו לא יוכל להניע את הכנף תקופה ארוכה. גם בכלוב קטן התוכי יפעילו את כנפי התעופה וינפנפו בהן בזמן שהם נאחזים בסורגי הכלוב או במקל העמידה, כך שאין בעייה ניוונית גם בכלוב שהוא יחסית קטן ("בהיגיון9.
מאחר ויש לתוכי הספציפי בעייה בכנף עדיף לתת לו את האפשרות לבחור בין לעוף או לטפס ולא להכריח אותו לבצע דברים שמזיקים לו.
אם אני יוסיף ענף בקרבה לתא בתוך שזה לא יגרום לגוזל במידה והוא יעזר בענף כדי לצאת מהתא זה לא יגרום לגוזל לוותר על הניסיון ללמוד לעוף במידה וזה לא יכול לגרום לזה מחר בבוקר אני ישים ענף בוודאות זה לא בעיה תורשתית כי שהיא פותחת את הכנף הכנף שלה רועדת דרך אגב היא כן מנפנת בכנפיים שהיא על הסורגים אבל אין לה מספיק כוח להתרומם ושהגוזל שלה פותח את הכנף הוא עושה את זה בקלות ואפילו מידי פעם שהוא עולה לפתח של התא הוא קופץ ופותח כנפיים לתוך התא ככה שאני פוחד לגרום לנזק אצלו כמו למשל יצאה מוקדמת מידי או שלא ילמד לעוף במידה וזה לא יכול לקרות יש לי ענף של תות בר בצורת ווי ככה שאפשר לתלות אותו בקלות צמוד לפתח של התא
שמתי היום בצהריים את המקל היא הייתה בתוך התא ששמתי אותו ופחדה לצאת בגלל המקל בטעות השארתי שם את האור דולק והיא יצאה מהתא לשתות על המקל ופעם ראשונה שהיא יוצאת בלי לנשום כבד לפני שהיא הספיקה לצאת הגוזל הוציא את הראש מהתא בדרך ככל שאבא שלו קרוב לתא הוא ישר מתחיל לבכות אבל הפעם הוא בכה קצת ראה את המקל והתחיל לכרסם ונראה שהוא עוד שנייה יצא אבל הוא פשוט המשיך לכרסם ואמא שלו מנסה להכנס לתא והוא חוסם את הפתח וממשיך לכרסם והיא התחילה לדחוף אותו והוא התנגד עד שהיא התייאשה הוא המשיך לכרסם עוד 2-3 ואז נכנס פנימה ואמא שלו אחריו ישר אחרי זה כיבתי את האור ונתתי להם לישון בשקט בקיצור המקל באמת עזר