ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זה נקרא חשיפה לאור השמש?
מנהל: מפקחים
זה נקרא חשיפה לאור השמש?
יש לי זוג קוקוטיילים שנמצאים בבית אין עליהם שמש ישירה אבל יש חלון (2.5 מטר בערך לידם) זה נחשב לחשיפה לאור שמש?
Re: זה נקרא חשיפה לאור השמש?
לא, חשיפה לאור השמש זה בעצם חשיפה לקרני UV. קרן = קו ישר לכן צריך להיות קו חשוף/ישיר בין הגוף לבין השמש
ז"א אם התוכים בצל - זה לא נחשב חשיפה כי הקרן לא מגיעה אליו
אגב זכוכיות מסננת את קרני השמש אז עדיף שהחשיפה תהיה ישירה, לפתוח חלון ולהשאיר רק רשת לביטחון שהתוכי לא יעוף מהחלון
(אם אין רשת - מומלץ לעשות זה גם מונע כניסת חרקים)

ז"א אם התוכים בצל - זה לא נחשב חשיפה כי הקרן לא מגיעה אליו
אגב זכוכיות מסננת את קרני השמש אז עדיף שהחשיפה תהיה ישירה, לפתוח חלון ולהשאיר רק רשת לביטחון שהתוכי לא יעוף מהחלון
(אם אין רשת - מומלץ לעשות זה גם מונע כניסת חרקים)

אבל החלון נמצא מעל המדרגות, ובמרפסת יש לנו פרגולה. אז מה לעשות? וכמה פעמים בשבוע צריך לעשות את זה ולכמה זמן?
אם יש לך רתמה או חליפת טיסה אתה יכול להוציא את התוכי לסיבוב קצר של כמה דקות פעמיים בשבוע.

אין אזור בבית שיש בו שמש ישירה ואפשר להעביר לשם את התוכים?
אתה יכול לקנות מנורה שמדמה את אור השמש (UV).. ולהפעיל אותה בערך חצי שעה-שעה ביום
ותדאג לסידן קבוע בכלוב
אתה יכול לקנות מנורה שמדמה את אור השמש (UV).. ולהפעיל אותה בערך חצי שעה-שעה ביום
ותדאג לסידן קבוע בכלוב

תודה רבה, אני יכול לשים אותם בתוך כלוב שיש לי במרפסת בשעה שיש שמש. לשים כל יום לחצי שעה?
כן זה מעולה 
רק תדאג לכסות חצי כלוב, שיהיה להם צל. ואת כלי האוכל והמים תשים בחלק המוצל.

רק תדאג לכסות חצי כלוב, שיהיה להם צל. ואת כלי האוכל והמים תשים בחלק המוצל.
למה צריך לשים להם מים אם זה רק לחצי שעה? באיזו שעה הכי טובה לשים אותם? נראה לי שלפחות אני לא אצטרך צל כי יש לי פרגולה.
נערך לאחרונה על ידי tchvi5 ב 16 יוני 2011 14:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אוכל ומים צריכים להיות זמינים כל היום. במיוחד אם אתה מוציא את הכלוב לשמש והתוכי ישהה בשמש מעט וירצה אחר כך לשתות.
לא משנה השעה כל זמן שיש שמש זה בסדר, כמו ששירלי ציינה חשוב מאוד שחלק מהכלוב יהיה מוצל ובהשגחה .
לא משנה השעה כל זמן שיש שמש זה בסדר, כמו ששירלי ציינה חשוב מאוד שחלק מהכלוב יהיה מוצל ובהשגחה .
תודה רבה, בעצם אני לא אשים אותם במרפסת כי הם צועקים שם, אפשר לשים אותם ליד חלון רק עם רשת בלי פלסטיק או זכוכית? ואני יכול לשים אותם בשעות השקיעה ליד החלון (כי אלה השעות שיש אור ישיר בחדר שלי)