ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

יובש בעור | תאוריית הלחות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: יובש בעור | תאוריית הלחות

שליחה על ידי eli_lea »

80 אחוז לחות זו לחות גבוהה ואני בטוח שהגוזל שלו לא התייבש. גוזל שמגיע למצב בו העור מתקלף מהתייבשות יהיה אפטי, לא יאכל, ירעד ויפרכס.
60% לחות מספיקה להחזיק גוזל ולאפשר לו להתפתח בתוך הביצה , תחשוב על זה אתה שם ביצה בתנור בחום 37.3 מעלות והגוף צריך להמשיך ולקבל נוזלים כדי שלא יתייבש כלומר יש איזון בין הכמות נוזלים שהגוזל מאבד לבין הכמות שהוא מקבל.

יתכן שמדובר גם בחוסר נוזלים, כלומר דייסה סמיכה מידי עם כמות מים קטנה יחסית.
אני מציע לבצע בדיקה למד הלחות ולבדוק אם הוא תקין , מציע לבדוק את היחס דייסה מים כדי לוודא שהגוזל גם מקבל נוזלים במידה מספקת ולא מדובר בדייסה סמיכה מידי. לבדוק האם ישנם תסמינים נוספים המעידים על התייבשות, התסמינים הם שילשולים, חוסר תיאבון, אפטיות והאטה בעיכול המזון.

שוב, לא יתכן מצב של לחות ברמה שאתה מדבר עליה והתייבשות, התחייבשות תיווצר בדיוק במצב הפוך ממה שמתואר, אויר יבש וחם שיגרום לאיבוד
נוזלים ללא לחות סביבתית.

אגב באיזה מד לחות משתמשים?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: יובש בעור | תאוריית הלחות

שליחה על ידי uzibu »

אולי אני סתם מקשר באותה חבילה את נושא ההתייבשות? האם יתכן והקילופים נובעים מדבר אחר?
היחס לדייסה תקין למיטב ידעתי. הגוזלים פעילים והכל תקין (לשלשת\תאבון וכו').

אני לא יודע איזה מכשיר במדיוק זה (חברה וכד') אני יודע שהוא דיגיטלי. אני אשאל\אבדוק אותו ואת האמינות שלו בהמשך אעדכן.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”