ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נקבת תוכון שלא דוגרת
מנהל: מפקחים
נקבת תוכון שלא דוגרת
הבאתי זוג תוכונים שהיו על שתי ביצים לכלוב של הזוג התוכונים שלי...היום פתחתי את התא וראיתי שהנקבה החדשה הטילה עוד ביצה אבל מאז לא נכנסת לתא,וגם עכשיו בלילה ישנה בצד של הכלוב למעלה בפינה עם שתי הזכרים! למה היא לא דוגרת אליהם? אני יודע שנקבה אמורה לדגור בלילה אליהם! האם יש סיבה?
Re: נקבת תוכון שלא דוגרת
ומה יהיה עם הביצים? =\
הביצים יתקררו ויפגמו, תחכה כמה ימים אולי היא תדגור בכל זאת - למרות שזה סיכוי קלוש.

ומה אני יעשה עם הביצים? לזרוק אותם אחרי כמה ימים? וכמה ימים לתת לה?
בספק אם היא תמשיך לדגור. אם כבר מעבירים אז מעבירים עם הכלוב ותא ההטלה, שינוי המקום יכול לכשלעצמו לגרום לסטרס ולעזיבת הביצים
אז כל שכן כשמעבירים לכלוב חדש ומאוכלס.
אז כל שכן כשמעבירים לכלוב חדש ומאוכלס.
אז מה אני עושה תדריכו אותי אלי אני רוצה שהיא תעבוד בעתיד...לזרוק את הביצים? לתת לה יום יומים? מה בדיוק לעשות?
נקבת התוכן מטילה ביצה בכל יומיים ובהטלה אחת היא מטילה בין 4-9 ביצים.
חכה כמה ימים, אים יש הטלות נוספות מה טוב אולי היא תדגור.
אם לא תאלץ לזרוק אותן.
חכה כמה ימים, אים יש הטלות נוספות מה טוב אולי היא תדגור.
אם לא תאלץ לזרוק אותן.

אם יש לך כלוב נפרד עם תא הטלה אתה יכול להעביר אליו את הזוג היום מחר לכל המאוחר ,לשים אותו במקום שקט וללא הפרעות ולקוות שהיא תדגור. אם אין לך כלוב והברירה היחידה היא להשאיר אותם במצב הנוכחי אל תפריעה לה כרגע, אין מה למהר ולהוציא את הביצים זה לא יעזור, תן לה את הזמן להטיל את כל הביצים מהסבב הזה ותעקוב מבלי להפריע מה קורה. תמתין שבוע לפחות.
אוקיי אתה מעודד אותי שאתה אומר את המילים האלה שאולי יש סיכוי...אבל עם הלילה היא לא תדגור זה יכול לפגוע בהדגרה?