ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בניית כלוב לזוג קוקטיליים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: בניית כלוב לזוג קוקטיליים

שליחה על ידי uzibu »

אתה לא טועה. אם הוא יודע שהוא מתכוון להשאר עם זוג יש לו כמה אופציות בתקציב הזה.

שחר,
אני בספק אם תוכל לקנות גם עץ וגם רשת ריבועים. אבל זה תלוי בגודל שאתה מתכוון לעשות. ושוב, כמה מקום יש לך שאתה יכול לנצל שם לתוכים? ומה הכוונה מקורה חלקית? בימים גשומים \ רוחות צריך לדאוג לכיסוי?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
saharlevi
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי saharlevi »

קודם כל השם שלי הוא סהר חח הרבה מתבלבלים שזה באנגלית..
אתה בטוח ש150 לא מספיק לבניית כלוב?,אני מאמין שאת הגוזלים חלקם אמסור,אמכור וחלק למשפחה ואני בטוח ב100 אחוז שלפחות אחד מהם אשאיר לעצמי האכלת יד,עכשיו אני לא יודע עם אחד האכלת יד יוכל לגדול עם הוריו ולהשאר האכלת יד או להשאיר אותו בכלוב נוסף שכבר יש לי?
בכל מקרה
150 שקל גג שבגג,מה המקסימום שהיית יכול להציע לי?
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

סליחה.. אכן התבלבלתי.

סהר,
באמת שאני לא מבין למה אני צריך לחזור ולבקש כל כך הרבה פעמים פרטים. כמה פעמים שאלתי מה המידות שיש לך לתת שם לתוכים ועוד כמה פרטים.

ואם אני עכשיו אשב ואפרט לך בנייה של כלוב 4 מטר על 5 מטר.. אתה יכול?
תרשום פרטים כמו שצריך בכדי שנוכל להיות יעילים.
UziDesign
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

נראה לי ששיגעתי אותך,אני קצת בעייתי עכשיו לגבי מידות כי יש מצב שאני חותך קיר מהמרפסת וזה ישנה לי,אם כמו שאתה אומר אתה בספק אם ב150 נוכל למצוא כלוב,אז אם נמצא מן הסתם הוא לא יהיה הכי איכותי שיש,אני יעדיף או להישאר אם מה שיש לי או לרכוש כלוב במחיר זול ביותר אפילו כי כמו שאמרתי אם אני רוצה להשקיע באוכל ,מזון וכל השאר צריך להפחית קצת ממחיר הכלוב...
מה אתה אומר לגבי גידול זוג בכלוב הנוכחי שלי
קצת יותר מ30 בוא נגיד 35-אורך(עומק)
40-גובה
ו60-רוחב?
אתם מוכרים כלוב דומה במידותיו לכלוב שלי והוא נמכר כמיועד לזוג תוכים קטנים בינוניים וקוקטיל נכלל שם
אז בקיצור
35-עומק
40-גובה
60-רוחב
יספיק לרביית קוקטליים בהתחשב לכך שאת התא הטלה נעשה כחיצוני.... כך שזה גם יחסוך מקום..
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בכל כלוב רבייה התא הוא חיצוני.
בגדול כמובן שאפשר לשים את התוכים בכלוב כזה אבל אני לא ממליץ. אני חושב שאם שמים תוכים בזוגות, לקוקוטיילים 80 רוב זה המינימום. 20 סנטימטר במידות המצויינות הן הבדל משמעותי. גם העומק \ רוחב מתחיל להיות כבר בעייתי. אני הייתי מוותר.

אם אתה בעייתי לגבי מידות אז איך אתה רוצה לבנות (ללא הקשר למידות)?. בונים כשיודעים היכן וכמה מקום במדוייק יש.
כדאי לך לחכות, או לתקציב יותר גבוה, הבאת כלוב מתאים או לזמן בו יהיו לך מידות ואפשרות לבנות משהו בחוץ.
UziDesign
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

ואם נשים רגע בצד את התנאים,צפיפות והכול
למצב של רבייה הם יגיעו בכלוב כזה?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה רוצה לתחום את התקציב ל 150 ש"ח . אתה צריך לקחת בחשבון שתצטרך גם כלי אוכל, תצטרך מגש איסוף לכל הלשלשת והשיירים של האוכל
אם תיקח לדוגמא את הכלוב הבא B423:
http://www.tukinfo.com/tukishops/%D7%9B ... D7%9D.html
הכלוב במידות 90*76*46 זהו כלוב שבו תוכל לגדל זוג קוקוטיילים בצורה מעולה ולהשאיר את הגוזלים עד לגמילה לפחות עם ההורים .

אם תחשב את שטח הרשת של הכלוב תמצא שהכלוב בשטח של של כמעט 2 ממ"ר. אם תרכוש רשת זולה וחלשה בהרבה ממה שהכלוב בנוי (רשת ריבועים ) הרשת תכלה לך בסביבות 80 ש"ח לבדה. אם תוסיף עץ לבניית המסגרת תצטרך 10 מטר עץ שיעלה לך 50 ש"ח לפחות.
כלומר הגעת למחיר של 130 ש"ח עם רשת פשוטה ועץ, תוסיף כלי אוכל (בכלוב שמוצג יש 4 אבל נסתפק ב 2 ) 40 ש"ח , הגעת למחיר 170 ש"ח.
עדיין ללא מגש, מגש מפח יכול לעלות לך חצי ממחיר הכלוב במידות 1X0.5 מטר . ואתה מתקרב ל 250 ש"ח עדיין ללא בניית הכלוב עצמו ועם חומרים הרבה יותר זולים .

אני בדעה שאם יש לך בעייה תקציבית אל תגדל כרגע, אם חלילה מחר יפצע לך תוכי האם תוכל לקחתו לוטרינר? ביקור אצל וטרינר (ללא טיפול ) במקרה הטוב יעלה לך 150 ש"ח . תמתין לזמנים טובים יותר בהם תוכל להיות בטוח שאתה יכול לתת לתוכים את המירב מבלי להיכנס לקשיים.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אלי תראה,כרגע אני "חייב" להביא נקבה,בגלל קוקו,אתה יודע מה הסיפור ואתם בעצמכם המלצתם לי לוותר על ההנאה האישית שלי ולהביא נקבה,אז הקשבתי לכם ואני מביא נקבה,אך בכל זאת אם אני מביא נקבה אני לא אוותר על החוויה שעוברים "האכלת יד" לשחק עם התוכי ולהנות ובכלל כל תהליך ההחתמה,אני מאמין שבכלוב הזה הם יוכלו להתרבות,אמנם בתנאים "לא להיט" אך יוכלו...
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית אני המלצתי לך להעביר אותה למישהו שיטפל בה :
55 כתב:מה בעצם השאלה? אתה לא מוציא את התוכי כי הוא מתעופף למקומות גבוהים , מן הסתם אתם עורכים אחריו מרדף והוא הופך להיות מפוחד.

קח את התוכי לוטרינר שיגזור לו את נוצות התעופה, לאחר מכן תוכל לשחררו , תוכל ליצור עימו קשר ומגע טובים יותר.
אם אתה מרגיש שאינך מוכן להשקיע בו מסיבות שונות כנמו חוסר זמן וכו' עדיף שתעביר אותו למישהו שיתן לו באמתץ חום ואהבה, זה שנקשרת אליו ואתה לא יוצר עימון קשר רק גורם לו סבל, צריך לחשוב גם על טובת התוכי. או בעיקר על טובת התוכי.
בקיצור ההחלטות הן שלך.

עדיין החוויה שלך או ההנאה שלך לא מצדיקה אחזקה ללא תנאים אופטימלים.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

קודם כל אלי,באמת שחבל לי לראות שאני מצטייר כך,אל תשכח שעד עכשיו פירסמתי רק את החסרונות לקבלת ייעוץ,אתה חושב שמהלך כל הגידול לא היו יתרונות,כן אני לא מוכן לוותר עליו,אך יחד עם זאת אני דואג לו לנקבה,שיגדלו כזוג לכל שארית חייהם,מצד שני אני גם רואה את טובתי ומעוניין בגוזלים שאותם לא אזניח וגם עם כל הבעיות של הכנפיים וכו' יהיו הרבה פחות בעיתיות,לגבי הנושא של הכלוב,אני ביקשתי לבנות כלוב ולא לרכוש אך ורק מהסיבה שחשבתי שבמחירים האלה אוכל לספק תנאים יותר טובים מבנייה ולא מרכישה,כלוב יותר גדול,מרווח,מסודר וכו',שוב רק לטובת התוכי,יכלתי לעשות כרוב המגדלים אשר יותר מתמקדים בתוצאה שלהם שזה הגוזלים ולהרבות אותם באותו כלוב הקטן יחסית ומצידי שהם ימותו,אך כמובן שלא אעשה זאת כי אני אוהב,מעריך ובחיים לא אעשה דבר כבר לתוכי שלי ולכל בעל חיים אחר,גם כאשר הוא לא שלי,ואם תשים לב פתחתי לא מזמן אשכול,שבו פרסמתי שיכול להיות שאני רוכש כלוב במימדים אשר אפילו עולות על המינימום שאתה אמרת שמומלץ...
באמת שחבל לי להצטיר כך בפני כל חברי הפורום כי אם יש משהו שאני כל כל נקשר ואוהב זה בעלי חיים,ובאמת חבל לי שכך אתה חושב שאני..
בכל מקרה הנושא כבר לא תקף,אם קראת את ההודעה שכתבתי לעוזי,כרגע פתחתי אשכול חדש בנוגע לכלוב חדש שארכוש אולי..
אשמח אם תעזור לי שם...
אלי באמת תודה על כל העזרה עד עכשיו,הרבה ממה שאני יודע על תוכים,הוא לרוב ממך,משירלי או מעוזי..
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”